Het etentje waar we al anderhalf jaar naar uitkijken
Nieuws

Het etentje waar we al anderhalf jaar naar uitkijken

Vanmiddag is het eindelijk zo ver. Eigenlijk zou dit etentje al vorig jaar in de lente moeten plaats gevonden hebben. Want dan zou mijn lieve nichtje Anna haar vormsel en plechtige communie gedaan hebben. Door Covid is dat toen niet kunnen doorgaan. De communie in de kerk zelf kon niet, en het feestje daarna uiteraard ook niet. We zaten toen in de allerstrengste lockdown, niets kon en mocht.

Ik weet zeker dat dat best rot voor Anna was. Uit mijn kindertijd herinner ik mij nog goed hoe mooi die speciale dag wel was. Het kiezen van de mooie kleren, iedereen van het gezin die zich netjes opdirkte, de plechtige mis ook, met de bisschop die je zalfde met een kruisje op het voorhoofd. En het feest nadien maakte het natuurlijk helemaal af. En de kaartjes die je kreeg, en de vele cadeautjes. Ik vond het toen, midden jaren tachtig, een zalige dag. En Anna had er vorig jaar ook heel veel zin in, dat weet ik zeker. Maar ja, toen kwam covid natuurlijk.

De plechtige communie van Anna ging later op het jaar wel door, eind september, maar samenkomsten en etentjes met vrienden en familie mochten toen al niet meer. Alweer een streep door haar rekening. Maar mijn broer en mijn schoonzus hebben altijd gezegd: zodra we weer met de familie mogen samenkomen, en we een goede datum vinden, gaan het feest en het etentje wel door.

En vanmiddag is het dan eindelijk zover. We kijken er ontzettend naar uit. Voor Anna moet en zal het een super mooie feestdag worden, haar speciale dag, maar voor ons allemaal ook, eindelijk weer eens samen kunnen zijn met de ganse familie. Ik denk dat we elkaar nog altijd niet gaan kussen en knuffelen, ook al is iedereen op de kinderen na dubbel gevaccineerd, maar weer eens gezellig samen kunnen zijn, en klinken op Anna en op het leven is nu al een prachtig vooruitzicht.

Anna wacht trouwens ook al veel te lang op haar cadeau van ons. Het is de gewoonte om onze neefjes en nichtjes voor hun eerste communie twee dagen mee te nemen naar Disneyland Parijs. En voor hun plechtige communie mogen ze een midweek mee naar Barcelona. Met haar grote zus Juie hebben we dat een zestal jaar geleden gedaan en dat was fantastisch. We hebben veel bezocht, goed gewandeld, we zijn naar FC Barcelona gaan kijken, hebben lekker gegeten samen, en ze heeft kleren mogen shoppen. Een paar dagen pure quality-time met ons drietjes. Dat hadden we vorig jaar dus ook met Anna willen doen, maar dat is er uiteraard ook niet van gekomen. Maar vanmiddag is het zover, dan leggen we de agenda’s samen, en vinden we zeker een mooie periode om met ons drietjes weg te vliegen naar de zon in Barcelona. Ein-de-lijk!

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer