Het spotgoedkope geheime attribuut in mijn keuken
Nieuws

Het spotgoedkope geheime attribuut in mijn keuken

In de keuken is het goed om de juiste tools te gebruiken. En ik heb ook echt alles in huis om goed aan de slag te kunnen gaan. Van blenders, tot thermomixen, speciale messen en andere hebbedingetjes, je kunt het allemaal wel vinden in mijn keuken. Maar er is één geheim attribuut dat ik ten pas en ten onpas gebruik, en het is niet eens zo speciaal en al helemaal niet duur. Het klinkt misschien belachelijk, maar ik gebruik constant een schaar.

Kruiden snijd ik met een schaar. Maar ook kerstomaatjes of paprika’s die al een tijdje liggen te sudderen in de wok. Zelfs kippenreepjes. En als ik een tapenade maak voor bij een hamburger, dan durf ik ook wel eens te knippen. Het is misschien niet erg orthodox, maar ik heb op het aanrecht dus bijna altijd een keukenschaar liggen, en ik gebruik ze ook constant. Ik zag dat trouwens al bij mijn meme Julia vroeger: peterselie deed ze in een glas en verknipte ze met een schaar. Handig hoor!

Tip: ga wel voor een schaar die enkel voor voedsel wordt gebruikt. En maak daar ook afspraken over met de huisgenoten. Want de gedachte dat met mijn keukenschaar ook de stelen van de bloemen kort worden geknipt, of de bestelling van bol.com worden opengereten, neen dat vind ik minder smakelijk.

Gerelateerde nieuwsberichten

Een van de grootste afknappers in de horeca voor mij

Mag ik eerlijk zijn? Weet je wat ik een van de meest frustrerende zaken vind in restaurants? Naast slecht eten natuurlijk, want dat is wel de grootste afknapper … Lees meer

Ketchup is oorspronkelijk niet gemaakt van tomaten

Ketchup van bananen? Het is zo zot nog niet!

Vandaag kennen we ketchup vooral als tomatenketchup, met als hoofdbestanddeel tomaat, zout, salie, peper, azijn, chilipoeder en suiker. Veel suiker, tot 24 suikerklontjes per fles … Lees meer

Andrye Popov iStock

Hoe vaak moet je je koelkast schoonmaken, en hoe doe je dat best?

Vieze koelkasten, met bedorven etensresten zijn gewoon gevaarlijk voor je gezondheid. Je koelkast schoonmaken is daarom iets dat je het beste elke drie tot vier maanden eens kunt doen … Lees meer

Zo heb je elke dag vers brood in huis!

Niks zo lekker als een sneetje kraakvers brood in de ochtend. Toch is een volledig brood kopen voor mensen die geen gezin hebben, en alleen of met twee zijn, zoals wij, soms een hele drempel … Lees meer

Deze tien tips hielpen mij om tijdens het afvallen van verleidelijke caloriebommen te blijven!

Ik ben door heel veel te sporten, vooral wandelen, maar ook work outs in de gym, intussen meer dan tien kilo afgevallen. Maar als ik zo intens aan het sporten ontstaat soms de neiging om meer te eten, of al eens toe te geven aan calorierijke tussendoortjes … Lees meer

Waarom is kippensoep zo helend?

In Amerika is 12 november National chicken soup for the soul day. Kippensoep wordt niet enkel daar, maar ook bij ons, al eeuwenlang beschouwd als een helende en aansterkende maaltijd, vooral bij verkoudheid en griep … Lees meer

De Britten verstaan iets totaal anders onder pudding dan wij!

Pudding is bij ons crème. Vaak vanillepudding, een dessert dat onze moeders vaak maakten, en tot op vandaag populair is bij ons. In het Verenigd Koninkrijk verwijst “British pudding” naar een breed scala aan gerechten die zowel zoet als hartig kunnen zijn, met vaak een zachte, vochtige textuur doordat ze worden gestoomd, gekookt, of gebakken … Lees meer

Wie kookt er wereldwijd het meeste thuis: mannen of vrouwen?

Het antwoord is simpel: Wereldwijd zijn het vooral de vrouwen die het grootste deel van de kooktaken op zich nemen, hoewel dit per regio en cultuur sterk verschilt … Lees meer