Het geheime wapen in mijn keuken

In de keuken is het goed om de juiste tools te gebruiken. En ik heb ook echt alles in huis om goed aan de slag te kunnen. Van blenders, tot thermomixen, je kunt het wel vinden in mijn keuken.

Maar er is één geheim wapen dat ik ten pas en ten onpas gebruik, en het is niet eens zo speciaal. Want het klinkt misschien belachelijk, maar ik gebruik constant een schaar.

Kruiden snijd ik met een schaar. Maar ook kerstomaatjes of paprika’s die al een tijdje liggen te sudderen in de wok. Zelfs kippenreepjes. En als ik een tapenade maak voor bij een hamburger, dan durf ik ook wel eens te knippen. Kijk maar eens naar hoe ik de tapenade voor bij deze vegetarische burger maak.

Enfin, het is misschien niet erg orthodox. Maar ik heb op het aanrecht bijna altijd een keukenschaar liggen, en ik gebruik ze ook constant. Tip: ga wel voor een schaar die enkel voor voedsel wordt gebruikt. En maak daar ook afspraken over met de huisgenoten. Want de gedachte dat met mijn keukenschaar ook de stelen van de bloemen kort worden geknipt, of de bestelling van bol.com worden opengereten, neen dat vind ik minder smakelijk.