Het spotgoedkope geheime attribuut in mijn keuken

In de keuken is het goed om de juiste tools te gebruiken. En ik heb ook echt alles in huis om goed aan de slag te kunnen gaan. Van blenders, tot thermomixen, speciale messen en andere hebbedingetjes, je kunt het allemaal wel vinden in mijn keuken. Maar er is één geheim attribuut dat ik ten pas en ten onpas gebruik, en het is niet eens zo speciaal en al helemaal niet duur. Het klinkt misschien belachelijk, maar ik gebruik constant een schaar.

Kruiden snijd ik met een schaar. Maar ook kerstomaatjes of paprika’s die al een tijdje liggen te sudderen in de wok. Zelfs kippenreepjes. En als ik een tapenade maak voor bij een hamburger, dan durf ik ook wel eens te knippen. Het is misschien niet erg orthodox, maar ik heb op het aanrecht dus bijna altijd een keukenschaar liggen, en ik gebruik ze ook constant. Ik zag dat trouwens al bij mijn meme Julia vroeger: peterselie deed ze in een glas en verknipte ze met een schaar. Handig hoor!

Tip: ga wel voor een schaar die enkel voor voedsel wordt gebruikt. En maak daar ook afspraken over met de huisgenoten. Want de gedachte dat met mijn keukenschaar ook de stelen van de bloemen kort worden geknipt, of de bestelling van bol.com worden opengereten, neen dat vind ik minder smakelijk.