Het spotgoedkope geheime attribuut in mijn keuken
Nieuws

Het spotgoedkope geheime attribuut in mijn keuken

In de keuken is het goed om de juiste tools te gebruiken. En ik heb ook echt alles in huis om goed aan de slag te kunnen gaan. Van blenders, tot thermomixen, speciale messen en andere hebbedingetjes, je kunt het allemaal wel vinden in mijn keuken. Maar er is één geheim attribuut dat ik ten pas en ten onpas gebruik, en het is niet eens zo speciaal en al helemaal niet duur. Het klinkt misschien belachelijk, maar ik gebruik constant een schaar.

Kruiden snijd ik met een schaar. Maar ook kerstomaatjes of paprika’s die al een tijdje liggen te sudderen in de wok. Zelfs kippenreepjes. En als ik een tapenade maak voor bij een hamburger, dan durf ik ook wel eens te knippen. Het is misschien niet erg orthodox, maar ik heb op het aanrecht dus bijna altijd een keukenschaar liggen, en ik gebruik ze ook constant. Ik zag dat trouwens al bij mijn meme Julia vroeger: peterselie deed ze in een glas en verknipte ze met een schaar. Handig hoor!

Tip: ga wel voor een schaar die enkel voor voedsel wordt gebruikt. En maak daar ook afspraken over met de huisgenoten. Want de gedachte dat met mijn keukenschaar ook de stelen van de bloemen kort worden geknipt, of de bestelling van bol.com worden opengereten, neen dat vind ik minder smakelijk.

Gerelateerde nieuwsberichten

Mijn experimentje voor vandaag. Wat denk je?

Vanavond ga ik eens experimenteren. We hebben vrienden op bezoek, een Chileen en een Fransman, die allebei al lang in Barcelona wonen en al vaak bij ons zijn komen eten … Lees meer

French Dip Day, en het is niet wat je denkt dat het is

Op 12 november is het French Dip Day, en eerlijk, ik moest het zelf even opzoeken. Ik had er al eens van gehoord, maar nog nooit geproefd. Het klinkt Frans, maar het blijkt een echte Amerikaanse klassieker te zijn, ontstaan in Los Angeles meer dan honderd jaar geleden … Lees meer

Waarom pudding in Engeland geen pudding is

Toen ik een paar decennia geleden voor het eerst in Engeland kwam, begreep ik er eerlijk gezegd niks van. Na het hoofdgerecht vroeg onze Britse vriend Michael met een grote glimlach: “Would you like some pudding … Lees meer

Niks blijft lang hetzelfde in Barcelona

Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer

Shot Day: een traditie die ik totaal niet begrijp

8 november is Shot Day, een dag waarop mensen blijkbaar massaal shotjes drinken. En eerlijk: ik snap het helemaal niet. Ik ben geen fan van die snelle alcoholshots, ik ben een genieter … Lees meer

Eating healthy day, wat is dat voor mij?

5 november is Eating Healthy Day. Een dag die mensen wil aanmoedigen om wat bewuster te eten, iets gezonder te koken, en misschien eens stil te staan bij wat we allemaal op ons bord leggen … Lees meer

De Mannen Moeten Koken Dag. Wat bedoel je?

Ik vind het altijd grappig om de agenda’s en de “days of” bij te houden, omdat dat een inspiratiebron is voor alles wat er rond eten en koken in de wereld gebeurt … Lees meer

Zou jij dit durven eten?

Ik ben eigenlijk nogal een alleseter. Er zijn maar weinig dingen die ik niet durf te proeven. Ik hou van ontdekken, van nieuwe smaken en verrassende combinaties … Lees meer