In de keuken is het goed om de juiste tools te gebruiken. En ik heb ook echt alles in huis om goed aan de slag te kunnen gaan. Van blenders, tot thermomixen, speciale messen en andere hebbedingetjes, je kunt het allemaal wel vinden in mijn keuken. Maar er is één geheim attribuut dat ik ten pas en ten onpas gebruik, en het is niet eens zo speciaal en al helemaal niet duur. Het klinkt misschien belachelijk, maar ik gebruik constant een schaar.
Kruiden snijd ik met een schaar. Maar ook kerstomaatjes of paprika’s die al een tijdje liggen te sudderen in de wok. Zelfs kippenreepjes. En als ik een tapenade maak voor bij een hamburger, dan durf ik ook wel eens te knippen. Het is misschien niet erg orthodox, maar ik heb op het aanrecht dus bijna altijd een keukenschaar liggen, en ik gebruik ze ook constant. Ik zag dat trouwens al bij mijn meme Julia vroeger: peterselie deed ze in een glas en verknipte ze met een schaar. Handig hoor!
Tip: ga wel voor een schaar die enkel voor voedsel wordt gebruikt. En maak daar ook afspraken over met de huisgenoten. Want de gedachte dat met mijn keukenschaar ook de stelen van de bloemen kort worden geknipt, of de bestelling van bol.com worden opengereten, neen dat vind ik minder smakelijk.
Een goede dampende macaroni schotel, dat is misschien niks voor warme zomerdagen, maar het is toch echt wel het comfortfood bij uitstek! Macaroni is net als spaghetti bolognese zo’n typisch gerecht dat ons aan Italië doet denken, want daar komt pasta toch vandaan … Lees meer
Op deze Fried Chicken Day wil ik een geweldige tip met jullie delen die ik van een chef van Sligro heb geleerd: pekel je kip vóór het bakken of grillen … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Er zijn van die klassiekers die altijd scoren en de apple turnover is er zo één. Zaterdag 5 juli is apple turnover day in de Engelssprekende wereld. In het Nederlands spreken we gewoon van een appelflap … Lees meer
De naam doet vermoeden dat deze salade zijn oorsprong kent in het oude Rome, maar niets is minder waar. De Caesar Salad werd in werkelijkheid uitgevonden in de jaren 1920 in… Mexico … Lees meer
Kippenvleugels zijn al jarenlang een echte publiekslieveling. Ze zijn goedkoop, sappig, makkelijk te delen én ze lenen zich perfect voor eindeloos veel smaakcombinaties … Lees meer
Toen we ons huis in Lochristi kochten stond er achteraan in de tuin een serre. Geen zelfgekozen project dus, gewoon… de serre hoorde gewoon bij het huis … Lees meer
Falafel is een van die gerechten die je meteen doen wegdromen naar gezellige straatjes in Beiroet, Tel Aviv of Caïro. Ze zijn knapperig vanbuiten, zacht en kruidig vanbinnen … Lees meer