In de keuken is het goed om de juiste tools te gebruiken. En ik heb ook echt alles in huis om goed aan de slag te kunnen gaan. Van blenders, tot thermomixen, speciale messen en andere hebbedingetjes, je kunt het allemaal wel vinden in mijn keuken. Maar er is één geheim attribuut dat ik ten pas en ten onpas gebruik, en het is niet eens zo speciaal en al helemaal niet duur. Het klinkt misschien belachelijk, maar ik gebruik constant een schaar.
Kruiden snijd ik met een schaar. Maar ook kerstomaatjes of paprika’s die al een tijdje liggen te sudderen in de wok. Zelfs kippenreepjes. En als ik een tapenade maak voor bij een hamburger, dan durf ik ook wel eens te knippen. Het is misschien niet erg orthodox, maar ik heb op het aanrecht dus bijna altijd een keukenschaar liggen, en ik gebruik ze ook constant. Ik zag dat trouwens al bij mijn meme Julia vroeger: peterselie deed ze in een glas en verknipte ze met een schaar. Handig hoor!
Tip: ga wel voor een schaar die enkel voor voedsel wordt gebruikt. En maak daar ook afspraken over met de huisgenoten. Want de gedachte dat met mijn keukenschaar ook de stelen van de bloemen kort worden geknipt, of de bestelling van bol.com worden opengereten, neen dat vind ik minder smakelijk.
Fettuccine Alfredo is een Italiaans pastagerecht met een romige saus, meestal geserveerd met fettuccine, maar maak ze gerust met andere pasta. De saus is een absolute klassieker vol smaak en bestaat uit boter, room, Parmezaanse kaas, en vaak een beetje knoflook … Lees meer
De chops sticks, ook wel eens “stokjes” genoemd, die je bij de Chinees krijgt lijken voor sommige mensen gruweltuigen die ze absoluut nooit zullen kunnen gebruiken … Lees meer
Bij ons is het niet zo populair maar er zijn landen waar ze er gek op zijn. Pork rind, ook wel bekend als cracklings of pork crackling, is niks meer of niks minder dan de krokante huid van varkensvlees … Lees meer
Wie heeft ooit bedacht: ik ga eens een dessert met wortels maken? Wel, wortelcake heeft zijn oorsprong hier bij ons in Europa, waar wortelen al sinds de middeleeuwen werden gebruikt in zoete gerechten omdat ze een natuurlijke zoetheid hebben … Lees meer
Chinees Nieuwjaar, ook wel het Lente Festival genoemd, is het grootste traditionele feest in China. Het wordt gevierd volgens de maancyclus, dus de datum varieert tussen 21 januari en 20 februari … Lees meer
Nu ik al een paar maanden gezond probeer te eten, is een van de favoriete tradities bij ons thuis: soep eten ’s middags. En daarom een ferme shout out en dankjewel naar mijn mama Anny, die heel vaak soep voor ons maakt … Lees meer
Ice Cream for Breakfast Day is een leuke, niet-officiële feestdag die elk jaar op de eerste zaterdag van februari wordt gevierd. Het werd in 1966 bedacht door Marian O’Rourke uit New York, die haar kinderen wilde aanmoedigen om af en toe van het leven te genieten … Lees meer
Dim sum maken is zoooo makkelijk. Maar het is, net als kroketten, een ideaal gerecht om mee te experimenteren en variëren. Ik heb enkele super simpele recepten op Would Be Chef staan … Lees meer