Het hipste paasei koop je in Londen dit jaar (of online)
Nieuws

Het hipste paasei koop je in Londen dit jaar (of online)

Bijna Pasen, en de klokken zijn dus weer bijna op weg naar Rome. De paashazen hebben het paashazenpad al gekozen richting chocoladefabrieken in het Vaticaan, want die gasten moeten over de grond reizen. Maar soit: zondag is het weer prijs. Dan liggen tuinen en terrassen vol eitjes, en dat is heerlijk. Maar in de meest gulle families wil dat ook zeggen: nog maanden chocolademelk maken en chocoladecake, en de voorraad van Sinterklaas is er nog maar een paar weken door.

En er zijn ook mensen, ja, ze bestaan, die chocolade maar niks vinden. Het type dat na de maaltijd liever het kaasplankje aan laat rukken dan de dessertkaart. Kijk, als je zo iemand wil verwennen met een hip paasei, en je maakt toevallig een uitstapje naar Londen deze week of volgend weekend, dan moet je eens binnenspringen bij Sainsbury’s, of het online bestellen daar. Want ze hebben er dit jaar paaseieren gemaakt van Cheddar kaas.

Voor 5 pond kun je een paasei van 120 gram kopen, dat helemaal gemaakt is van heerlijk pittige Cheddar, één van de beroemdste kazen uit Engeland. De eitjes zijn zo gemaakt dat ze stevig genoeg zijn om er plakjes van te snijden, maar zacht genoeg om ze te smeren. Bij de kaasmaker Butler’s Farmhouse Cheeses kun je online ook een variant van blauwe schimmelkaas kopen. Misschien nog snel bestellen als je zin hebt in een origineel en hartig paaseitje, of toch maar even een eitje gaan kopen in Londen zelf, dan heb je een prima excuus om deze mooie stad nog eens te bezoeken.

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer