Het hipste paasei koop je in Londen dit jaar (of online)

Bijna Pasen, en de klokken zijn dus weer bijna op weg naar Rome. De paashazen hebben het paashazenpad al gekozen richting chocoladefabrieken in het Vaticaan, want die gasten moeten over de grond reizen. Maar soit: zondag is het weer prijs. Dan liggen tuinen en terrassen vol eitjes, en dat is heerlijk. Maar in de meest gulle families wil dat ook zeggen: nog maanden chocolademelk maken en chocoladecake, en de voorraad van Sinterklaas is er nog maar een paar weken door.

En er zijn ook mensen, ja, ze bestaan, die chocolade maar niks vinden. Het type dat na de maaltijd liever het kaasplankje aan laat rukken dan de dessertkaart. Kijk, als je zo iemand wil verwennen met een hip paasei, en je maakt toevallig een uitstapje naar Londen deze week of volgend weekend, dan moet je eens binnenspringen bij Sainsbury’s, of het online bestellen daar. Want ze hebben er dit jaar paaseieren gemaakt van Cheddar kaas.

Voor 5 pond kun je een paasei van 120 gram kopen, dat helemaal gemaakt is van heerlijk pittige Cheddar, één van de beroemdste kazen uit Engeland. De eitjes zijn zo gemaakt dat ze stevig genoeg zijn om er plakjes van te snijden, maar zacht genoeg om ze te smeren. Bij de kaasmaker Butler’s Farmhouse Cheeses kun je online ook een variant van blauwe schimmelkaas kopen. Misschien nog snel bestellen als je zin hebt in een origineel en hartig paaseitje, of toch maar even een eitje gaan kopen in Londen zelf, dan heb je een prima excuus om deze mooie stad nog eens te bezoeken.