Bijna Pasen, en de klokken zijn dus weer bijna op weg naar Rome. De paashazen hebben het paashazenpad al gekozen richting chocoladefabrieken in het Vaticaan, want die gasten moeten over de grond reizen. Maar soit: zondag is het weer prijs. Dan liggen tuinen en terrassen vol eitjes, en dat is heerlijk. Maar in de meest gulle families wil dat ook zeggen: nog maanden chocolademelk maken en chocoladecake, en de voorraad van Sinterklaas is er nog maar een paar weken door.
En er zijn ook mensen, ja, ze bestaan, die chocolade maar niks vinden. Het type dat na de maaltijd liever het kaasplankje aan laat rukken dan de dessertkaart. Kijk, als je zo iemand wil verwennen met een hip paasei, en je maakt toevallig een uitstapje naar Londen deze week of volgend weekend, dan moet je eens binnenspringen bij Sainsbury’s, of het online bestellen daar. Want ze hebben er dit jaar paaseieren gemaakt van Cheddar kaas.
Voor 5 pond kun je een paasei van 120 gram kopen, dat helemaal gemaakt is van heerlijk pittige Cheddar, één van de beroemdste kazen uit Engeland. De eitjes zijn zo gemaakt dat ze stevig genoeg zijn om er plakjes van te snijden, maar zacht genoeg om ze te smeren. Bij de kaasmaker Butler’s Farmhouse Cheeses kun je online ook een variant van blauwe schimmelkaas kopen. Misschien nog snel bestellen als je zin hebt in een origineel en hartig paaseitje, of toch maar even een eitje gaan kopen in Londen zelf, dan heb je een prima excuus om deze mooie stad nog eens te bezoeken.
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer