Het hipste paasei koop je in Londen dit jaar (of online)
Nieuws

Het hipste paasei koop je in Londen dit jaar (of online)

Bijna Pasen, en de klokken zijn dus weer bijna op weg naar Rome. De paashazen hebben het paashazenpad al gekozen richting chocoladefabrieken in het Vaticaan, want die gasten moeten over de grond reizen. Maar soit: zondag is het weer prijs. Dan liggen tuinen en terrassen vol eitjes, en dat is heerlijk. Maar in de meest gulle families wil dat ook zeggen: nog maanden chocolademelk maken en chocoladecake, en de voorraad van Sinterklaas is er nog maar een paar weken door.

En er zijn ook mensen, ja, ze bestaan, die chocolade maar niks vinden. Het type dat na de maaltijd liever het kaasplankje aan laat rukken dan de dessertkaart. Kijk, als je zo iemand wil verwennen met een hip paasei, en je maakt toevallig een uitstapje naar Londen deze week of volgend weekend, dan moet je eens binnenspringen bij Sainsbury’s, of het online bestellen daar. Want ze hebben er dit jaar paaseieren gemaakt van Cheddar kaas.

Voor 5 pond kun je een paasei van 120 gram kopen, dat helemaal gemaakt is van heerlijk pittige Cheddar, één van de beroemdste kazen uit Engeland. De eitjes zijn zo gemaakt dat ze stevig genoeg zijn om er plakjes van te snijden, maar zacht genoeg om ze te smeren. Bij de kaasmaker Butler’s Farmhouse Cheeses kun je online ook een variant van blauwe schimmelkaas kopen. Misschien nog snel bestellen als je zin hebt in een origineel en hartig paaseitje, of toch maar even een eitje gaan kopen in Londen zelf, dan heb je een prima excuus om deze mooie stad nog eens te bezoeken.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer