Bijna Pasen, en de klokken zijn dus weer bijna op weg naar Rome. De paashazen hebben het paashazenpad al gekozen richting chocoladefabrieken in het Vaticaan, want die gasten moeten over de grond reizen. Maar soit: zondag is het weer prijs. Dan liggen tuinen en terrassen vol eitjes, en dat is heerlijk. Maar in de meest gulle families wil dat ook zeggen: nog maanden chocolademelk maken en chocoladecake, en de voorraad van Sinterklaas is er nog maar een paar weken door.
En er zijn ook mensen, ja, ze bestaan, die chocolade maar niks vinden. Het type dat na de maaltijd liever het kaasplankje aan laat rukken dan de dessertkaart. Kijk, als je zo iemand wil verwennen met een hip paasei, en je maakt toevallig een uitstapje naar Londen deze week of volgend weekend, dan moet je eens binnenspringen bij Sainsbury’s, of het online bestellen daar. Want ze hebben er dit jaar paaseieren gemaakt van Cheddar kaas.
Voor 5 pond kun je een paasei van 120 gram kopen, dat helemaal gemaakt is van heerlijk pittige Cheddar, één van de beroemdste kazen uit Engeland. De eitjes zijn zo gemaakt dat ze stevig genoeg zijn om er plakjes van te snijden, maar zacht genoeg om ze te smeren. Bij de kaasmaker Butler’s Farmhouse Cheeses kun je online ook een variant van blauwe schimmelkaas kopen. Misschien nog snel bestellen als je zin hebt in een origineel en hartig paaseitje, of toch maar even een eitje gaan kopen in Londen zelf, dan heb je een prima excuus om deze mooie stad nog eens te bezoeken.
Het najaar is weer daar. De dagen worden korter en de avonden gezellig. Het ideale moment om bij een kopje thee of een glaasje wijn een goed boek te lezen … Lees meer
Een goede twee weken geleden, op zondag 29 september, een prachtige zondagvoormiddag, maakte ik een heerlijke boswandeling met meer dan 100 winnaars van een wedstrijd die ik als fiere ambassadeur georganiseerd had samen met nākd … Lees meer
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer