Het hotel met de meeste Michelin sterren in de wereld!
Nieuws

Het hotel met de meeste Michelin sterren in de wereld!

Er bestaan natuurlijk in de hele wereld hotels met schitterende restaurants. Sommige hotels hebben ook restaurants met een Michelinster. Er zijn er zelfs die verschillende sterren hebben onder hun dak. Vooral in Azië waar mensen het leuk en chique vinden om bijvoorbeeld hun grote feesten zoals huwelijken en babyborrels in de mooiste hotels te vieren maken ze er een erezaak van om het gastronomische niveau zo hoog mogelijk te tillen. Maar voor het strafste culinaire hotel ter wereld moet je naar China, naar Hong Kong. Het Four Seasons hotel  daar heeft maar liefst 8 Michelinsterren.

Het hotel met de meeste Michelin sterren in de wereld!

Lung King Heen, was het eerste Chinese restaurant in de wereld met drie sterren, en die hebben ze nu al elf jaar op een rij. De Chinese Executive Chef Chan Yan Tak and Restaurant Manager Jacky Cheung zorgen er al die tijd al voor dat dit één van de meest spectaculaire restaurants in de wereld is. Ze werken er met locale producenten en duurzaam gekweekt vlees en proberen de Cantonese keuken op een steeds hoger niveau te tillen.

Het hotel met de meeste Michelin sterren in de wereld!

In hetzelfde hotel kun je Caprice vinden, een Frans restaurant onder de leiding van Chef Guillaume Galliot and Restaurant Director Stephane Rabot. Amper twee jaar nadat Gaillot de leiding over de keuken kreeg heeft Caprice z’n derde ster gekregen, redelijk uniek is dat. 

Het hotel met de meeste Michelin sterren in de wereld!

En het derde toprestaurant is Sushi Saito, de eerste overzeese locatie van het beroemde restaurant uit Tokyo van de legendarische sushi chef Takashi Saito, een intiem toprestaurant dat amper 8 maanden na de opening vorig jaar al meteen twee Michelinsterren kreeg. Indrukwekkend prestatie.

Het hotel met de meeste Michelin sterren in de wereld!

Wanneer je dus op zoek gaat naar een topbestemming om fantastisch te eten, dan is Hong Kong zeker een aanrader. Ik was er nog maar één keer, zeker meer dan tien jaar geleden, maar ik hou de beste herinneringen over aan onze reis!

Het hotel met de meeste Michelin sterren in de wereld!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer