Er bestaan natuurlijk in de hele wereld hotels met schitterende restaurants. Sommige hotels hebben ook restaurants met een Michelinster. Er zijn er zelfs die verschillende sterren hebben onder hun dak. Vooral in Azië waar mensen het leuk en chique vinden om bijvoorbeeld hun grote feesten zoals huwelijken en babyborrels in de mooiste hotels te vieren maken ze er een erezaak van om het gastronomische niveau zo hoog mogelijk te tillen. Maar voor het strafste culinaire hotel ter wereld moet je naar China, naar Hong Kong. Het Four Seasons hotel daar heeft maar liefst 8 Michelinsterren.
Lung King Heen, was het eerste Chinese restaurant in de wereld met drie sterren, en die hebben ze nu al elf jaar op een rij. De Chinese Executive Chef Chan Yan Tak and Restaurant Manager Jacky Cheung zorgen er al die tijd al voor dat dit één van de meest spectaculaire restaurants in de wereld is. Ze werken er met locale producenten en duurzaam gekweekt vlees en proberen de Cantonese keuken op een steeds hoger niveau te tillen.
In hetzelfde hotel kun je Caprice vinden, een Frans restaurant onder de leiding van Chef Guillaume Galliot and Restaurant Director Stephane Rabot. Amper twee jaar nadat Gaillot de leiding over de keuken kreeg heeft Caprice z’n derde ster gekregen, redelijk uniek is dat.
En het derde toprestaurant is Sushi Saito, de eerste overzeese locatie van het beroemde restaurant uit Tokyo van de legendarische sushi chef Takashi Saito, een intiem toprestaurant dat amper 8 maanden na de opening vorig jaar al meteen twee Michelinsterren kreeg. Indrukwekkend prestatie.
Wanneer je dus op zoek gaat naar een topbestemming om fantastisch te eten, dan is Hong Kong zeker een aanrader. Ik was er nog maar één keer, zeker meer dan tien jaar geleden, maar ik hou de beste herinneringen over aan onze reis!
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer