Het hotel met de meeste Michelin sterren in de wereld!

Er bestaan natuurlijk in de hele wereld hotels met schitterende restaurants. Sommige hotels hebben ook restaurants met een Michelinster. Er zijn er zelfs die verschillende sterren hebben onder hun dak. Vooral in Azië waar mensen het leuk en chique vinden om bijvoorbeeld hun grote feesten zoals huwelijken en babyborrels in de mooiste hotels te vieren maken ze er een erezaak van om het gastronomische niveau zo hoog mogelijk te tillen. Maar voor het strafste culinaire hotel ter wereld moet je naar China, naar Hong Kong. Het Four Seasons hotel  daar heeft maar liefst 8 Michelinsterren.

Lung King Heen, was het eerste Chinese restaurant in de wereld met drie sterren, en die hebben ze nu al elf jaar op een rij. De Chinese Executive Chef Chan Yan Tak and Restaurant Manager Jacky Cheung zorgen er al die tijd al voor dat dit één van de meest spectaculaire restaurants in de wereld is. Ze werken er met locale producenten en duurzaam gekweekt vlees en proberen de Cantonese keuken op een steeds hoger niveau te tillen.

In hetzelfde hotel kun je Caprice vinden, een Frans restaurant onder de leiding van Chef Guillaume Galliot and Restaurant Director Stephane Rabot. Amper twee jaar nadat Gaillot de leiding over de keuken kreeg heeft Caprice z’n derde ster gekregen, redelijk uniek is dat. 

En het derde toprestaurant is Sushi Saito, de eerste overzeese locatie van het beroemde restaurant uit Tokyo van de legendarische sushi chef Takashi Saito, een intiem toprestaurant dat amper 8 maanden na de opening vorig jaar al meteen twee Michelinsterren kreeg. Indrukwekkend prestatie.

Wanneer je dus op zoek gaat naar een topbestemming om fantastisch te eten, dan is Hong Kong zeker een aanrader. Ik was er nog maar één keer, zeker meer dan tien jaar geleden, maar ik hou de beste herinneringen over aan onze reis!