Het hotel met de meeste Michelin sterren in de wereld!
Nieuws

Het hotel met de meeste Michelin sterren in de wereld!

Er bestaan natuurlijk in de hele wereld hotels met schitterende restaurants. Sommige hotels hebben ook restaurants met een Michelinster. Er zijn er zelfs die verschillende sterren hebben onder hun dak. Vooral in Azië waar mensen het leuk en chique vinden om bijvoorbeeld hun grote feesten zoals huwelijken en babyborrels in de mooiste hotels te vieren maken ze er een erezaak van om het gastronomische niveau zo hoog mogelijk te tillen. Maar voor het strafste culinaire hotel ter wereld moet je naar China, naar Hong Kong. Het Four Seasons hotel  daar heeft maar liefst 8 Michelinsterren.

Het hotel met de meeste Michelin sterren in de wereld!

Lung King Heen, was het eerste Chinese restaurant in de wereld met drie sterren, en die hebben ze nu al elf jaar op een rij. De Chinese Executive Chef Chan Yan Tak and Restaurant Manager Jacky Cheung zorgen er al die tijd al voor dat dit één van de meest spectaculaire restaurants in de wereld is. Ze werken er met locale producenten en duurzaam gekweekt vlees en proberen de Cantonese keuken op een steeds hoger niveau te tillen.

Het hotel met de meeste Michelin sterren in de wereld!

In hetzelfde hotel kun je Caprice vinden, een Frans restaurant onder de leiding van Chef Guillaume Galliot and Restaurant Director Stephane Rabot. Amper twee jaar nadat Gaillot de leiding over de keuken kreeg heeft Caprice z’n derde ster gekregen, redelijk uniek is dat. 

Het hotel met de meeste Michelin sterren in de wereld!

En het derde toprestaurant is Sushi Saito, de eerste overzeese locatie van het beroemde restaurant uit Tokyo van de legendarische sushi chef Takashi Saito, een intiem toprestaurant dat amper 8 maanden na de opening vorig jaar al meteen twee Michelinsterren kreeg. Indrukwekkend prestatie.

Het hotel met de meeste Michelin sterren in de wereld!

Wanneer je dus op zoek gaat naar een topbestemming om fantastisch te eten, dan is Hong Kong zeker een aanrader. Ik was er nog maar één keer, zeker meer dan tien jaar geleden, maar ik hou de beste herinneringen over aan onze reis!

Het hotel met de meeste Michelin sterren in de wereld!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer