Het is beslist. Wij gaan voor vuurwerk met oudjaar!

Het worden vreemde feestdagen dit jaar, dat staat al vast. We mogen niemand zien buiten ons gezin. We mogen niet dansen, niet kussen, geen borrels doen met de buren. Maar dat wil niet zeggen dat we er niet het beste van mogen maken. Integendeel. Als we gezond zijn en gelukkig dan is het zelfs een morele plicht om te klinken op het leven. En wij hebben beslist: we gaan voor vuurwerk dit oudjaar. Vuurwerk in het bord weliswaar. Want echt vuurwerk is verboden. En ik ben er persoonlijk ook niet zo’n grote fan van. Te gevaarlijk, en afschuwelijk voor dieren die buiten in de wei staan, voor honden en katten ook. Die haten vuurwerk.

Normaal is oudjaar voor mij een werknacht. Dat vind ik niet erg. DJ’n op feestjes is mijn job èn mijn hobby. Dus meestal rij ik op 31 december het land rond om op 3 tot 4 plaatsen duizenden mensen te entertainen met leuke muziek. Ik kom dan zo tegen de ochtend moe maar happy thuis, drink nog een glas rode wijn en we kijken dan tegen zes uur naar de vieringen van nieuwjaar op Times Square in New York. Dat zal dit jaar dus even anders zijn.

Nu we verplicht thuis zullen zitten, met ons tweetjes en de kat gaan we er een feestelijke avond van maken. We gaan niet treuren om wat er niet is, maar genieten van wat er wel is. En we hebben voor de gelegenheid take away besteld bij Boury, het schitterende twee sterrenrestaurant in Roeselare. Het is echt iets om naar uit te kijken. Ik ga een paar mooie flesjes klaar zetten, en we gaan vieren als nooit tevoren. Want ik ben van één ding quasi zeker: 2021 wordt beter dan 2020. Toch?!

 

BOURY-BOX . TAKE HOME EINDEJAAR


​’Mezze-box’
3 dips (Baba Ganoush, Harissa, Hummus Sumac)
Krokante brood crackers
Bun – wilde gelakte eend

Gerookte paling, koolraap, dashi

Hamashi, botermelk, winterprei, radijs

Gebrande schelvis, cannelloni jonge spinazie, Pecorino, aardpeer, jus kreeft met specerijen

Gebraiseerde kalfswang, wintertruffel, schorseneer, hazelnoot

Inaya 65% origine-chocolade, kalamansi, mango