Het worden vreemde feestdagen dit jaar, dat staat al vast. We mogen niemand zien buiten ons gezin. We mogen niet dansen, niet kussen, geen borrels doen met de buren. Maar dat wil niet zeggen dat we er niet het beste van mogen maken. Integendeel. Als we gezond zijn en gelukkig dan is het zelfs een morele plicht om te klinken op het leven. En wij hebben beslist: we gaan voor vuurwerk dit oudjaar. Vuurwerk in het bord weliswaar. Want echt vuurwerk is verboden. En ik ben er persoonlijk ook niet zo’n grote fan van. Te gevaarlijk, en afschuwelijk voor dieren die buiten in de wei staan, voor honden en katten ook. Die haten vuurwerk.
Normaal is oudjaar voor mij een werknacht. Dat vind ik niet erg. DJ’n op feestjes is mijn job èn mijn hobby. Dus meestal rij ik op 31 december het land rond om op 3 tot 4 plaatsen duizenden mensen te entertainen met leuke muziek. Ik kom dan zo tegen de ochtend moe maar happy thuis, drink nog een glas rode wijn en we kijken dan tegen zes uur naar de vieringen van nieuwjaar op Times Square in New York. Dat zal dit jaar dus even anders zijn.
Nu we verplicht thuis zullen zitten, met ons tweetjes en de kat gaan we er een feestelijke avond van maken. We gaan niet treuren om wat er niet is, maar genieten van wat er wel is. En we hebben voor de gelegenheid take away besteld bij Boury, het schitterende twee sterrenrestaurant in Roeselare. Het is echt iets om naar uit te kijken. Ik ga een paar mooie flesjes klaar zetten, en we gaan vieren als nooit tevoren. Want ik ben van één ding quasi zeker: 2021 wordt beter dan 2020. Toch?!
’Mezze-box’
3 dips (Baba Ganoush, Harissa, Hummus Sumac)
Krokante brood crackers
Bun – wilde gelakte eend
Gerookte paling, koolraap, dashi
Hamashi, botermelk, winterprei, radijs
Gebrande schelvis, cannelloni jonge spinazie, Pecorino, aardpeer, jus kreeft met specerijen
Gebraiseerde kalfswang, wintertruffel, schorseneer, hazelnoot
Inaya 65% origine-chocolade, kalamansi, mango
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer