Het worden vreemde feestdagen dit jaar, dat staat al vast. We mogen niemand zien buiten ons gezin. We mogen niet dansen, niet kussen, geen borrels doen met de buren. Maar dat wil niet zeggen dat we er niet het beste van mogen maken. Integendeel. Als we gezond zijn en gelukkig dan is het zelfs een morele plicht om te klinken op het leven. En wij hebben beslist: we gaan voor vuurwerk dit oudjaar. Vuurwerk in het bord weliswaar. Want echt vuurwerk is verboden. En ik ben er persoonlijk ook niet zo’n grote fan van. Te gevaarlijk, en afschuwelijk voor dieren die buiten in de wei staan, voor honden en katten ook. Die haten vuurwerk.
Normaal is oudjaar voor mij een werknacht. Dat vind ik niet erg. DJ’n op feestjes is mijn job èn mijn hobby. Dus meestal rij ik op 31 december het land rond om op 3 tot 4 plaatsen duizenden mensen te entertainen met leuke muziek. Ik kom dan zo tegen de ochtend moe maar happy thuis, drink nog een glas rode wijn en we kijken dan tegen zes uur naar de vieringen van nieuwjaar op Times Square in New York. Dat zal dit jaar dus even anders zijn.
Nu we verplicht thuis zullen zitten, met ons tweetjes en de kat gaan we er een feestelijke avond van maken. We gaan niet treuren om wat er niet is, maar genieten van wat er wel is. En we hebben voor de gelegenheid take away besteld bij Boury, het schitterende twee sterrenrestaurant in Roeselare. Het is echt iets om naar uit te kijken. Ik ga een paar mooie flesjes klaar zetten, en we gaan vieren als nooit tevoren. Want ik ben van één ding quasi zeker: 2021 wordt beter dan 2020. Toch?!
’Mezze-box’
3 dips (Baba Ganoush, Harissa, Hummus Sumac)
Krokante brood crackers
Bun – wilde gelakte eend
Gerookte paling, koolraap, dashi
Hamashi, botermelk, winterprei, radijs
Gebrande schelvis, cannelloni jonge spinazie, Pecorino, aardpeer, jus kreeft met specerijen
Gebraiseerde kalfswang, wintertruffel, schorseneer, hazelnoot
Inaya 65% origine-chocolade, kalamansi, mango
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer