Het is beslist. Wij gaan voor vuurwerk met oudjaar!
Nieuws

Het is beslist. Wij gaan voor vuurwerk met oudjaar!

Het worden vreemde feestdagen dit jaar, dat staat al vast. We mogen niemand zien buiten ons gezin. We mogen niet dansen, niet kussen, geen borrels doen met de buren. Maar dat wil niet zeggen dat we er niet het beste van mogen maken. Integendeel. Als we gezond zijn en gelukkig dan is het zelfs een morele plicht om te klinken op het leven. En wij hebben beslist: we gaan voor vuurwerk dit oudjaar. Vuurwerk in het bord weliswaar. Want echt vuurwerk is verboden. En ik ben er persoonlijk ook niet zo’n grote fan van. Te gevaarlijk, en afschuwelijk voor dieren die buiten in de wei staan, voor honden en katten ook. Die haten vuurwerk.

Normaal is oudjaar voor mij een werknacht. Dat vind ik niet erg. DJ’n op feestjes is mijn job èn mijn hobby. Dus meestal rij ik op 31 december het land rond om op 3 tot 4 plaatsen duizenden mensen te entertainen met leuke muziek. Ik kom dan zo tegen de ochtend moe maar happy thuis, drink nog een glas rode wijn en we kijken dan tegen zes uur naar de vieringen van nieuwjaar op Times Square in New York. Dat zal dit jaar dus even anders zijn.

Nu we verplicht thuis zullen zitten, met ons tweetjes en de kat gaan we er een feestelijke avond van maken. We gaan niet treuren om wat er niet is, maar genieten van wat er wel is. En we hebben voor de gelegenheid take away besteld bij Boury, het schitterende twee sterrenrestaurant in Roeselare. Het is echt iets om naar uit te kijken. Ik ga een paar mooie flesjes klaar zetten, en we gaan vieren als nooit tevoren. Want ik ben van één ding quasi zeker: 2021 wordt beter dan 2020. Toch?!

BOURY-BOX . TAKE HOME EINDEJAAR


​’Mezze-box’
3 dips (Baba Ganoush, Harissa, Hummus Sumac)
Krokante brood crackers
Bun – wilde gelakte eend

Gerookte paling, koolraap, dashi

Hamashi, botermelk, winterprei, radijs

Gebrande schelvis, cannelloni jonge spinazie, Pecorino, aardpeer, jus kreeft met specerijen

Gebraiseerde kalfswang, wintertruffel, schorseneer, hazelnoot

Inaya 65% origine-chocolade, kalamansi, mango

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer