Ik ga maar meteen met de deur in huis vallen, en met een stevig cliché: wat vliegt de tijd. Vandaag, woensdag 23 november, vieren we de eerste verjaardag van Wijn Ornelis. Exact een jaar geleden mochten we in Lochristi bij het prachtige wijndomein Nobel samen klinken op de geboorte van een nieuw merk. Eentje waarmee ik een oude passie van mij naar het grote publiek heb gebracht. Met enkele zorgvuldig geselecteerde wijnen die volgens mij prijs-kwaliteit echt top zijn, werd een plezant en lekker nieuw verhaal gestart.
Exact een jaar later ben ik fier, want Wijn Ornelis loopt fantastisch goed. Vorig jaar hadden we nog maar enkele wijnen in de aanbieding, nu hebben we al twaalf eigen wijnen in het assortiment, en er is groot nieuws! Er komt zeer binnenkort nog een krachtige Amarone en een schitterende Ribera Del Duero bij, en jawel, net op tijd voor de feestdagen, ook een heerlijke eigen Champagne! Bij een verjaardag horen er namelijk stijlvolle bubbels, dus we gaan goed kunnen klinken.
Om die eerste verjaardag te vieren lanceren we speciaal voor de volgers van Would Be Chef mijn champagne in primeur met een prachtige korting. Voor minder dan 25 euro kun je nu mijn bubbels in primeur kopen, en dan krijg je ze begin december als allereerste thuis geleverd. Santé en merci voor de steun! Als je mijn champagne met korting wil bestellen dan kan dat hier.
Mijn champagne is licht goudgeel en zacht bruisend. Klassiek Champagne bouquet van brioche, toast, perzik en hazelnoot. Veel finesse met elegante smaken van gedroogd fruit, brioche en rijpe appel. 40% Pinot Meunier, 40% Pinot Noir, 20% Chardonnay. 12% alc. Nu van genieten tot 2025. Heerlijk als aperitief of bij kreeft, zeevruchten, oesters en tarbot.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer