Ik ga maar meteen met de deur in huis vallen, en met een stevig cliché: wat vliegt de tijd. Vandaag, woensdag 23 november, vieren we de eerste verjaardag van Wijn Ornelis. Exact een jaar geleden mochten we in Lochristi bij het prachtige wijndomein Nobel samen klinken op de geboorte van een nieuw merk. Eentje waarmee ik een oude passie van mij naar het grote publiek heb gebracht. Met enkele zorgvuldig geselecteerde wijnen die volgens mij prijs-kwaliteit echt top zijn, werd een plezant en lekker nieuw verhaal gestart.
Exact een jaar later ben ik fier, want Wijn Ornelis loopt fantastisch goed. Vorig jaar hadden we nog maar enkele wijnen in de aanbieding, nu hebben we al twaalf eigen wijnen in het assortiment, en er is groot nieuws! Er komt zeer binnenkort nog een krachtige Amarone en een schitterende Ribera Del Duero bij, en jawel, net op tijd voor de feestdagen, ook een heerlijke eigen Champagne! Bij een verjaardag horen er namelijk stijlvolle bubbels, dus we gaan goed kunnen klinken.
Om die eerste verjaardag te vieren lanceren we speciaal voor de volgers van Would Be Chef mijn champagne in primeur met een prachtige korting. Voor minder dan 25 euro kun je nu mijn bubbels in primeur kopen, en dan krijg je ze begin december als allereerste thuis geleverd. Santé en merci voor de steun! Als je mijn champagne met korting wil bestellen dan kan dat hier.
Mijn champagne is licht goudgeel en zacht bruisend. Klassiek Champagne bouquet van brioche, toast, perzik en hazelnoot. Veel finesse met elegante smaken van gedroogd fruit, brioche en rijpe appel. 40% Pinot Meunier, 40% Pinot Noir, 20% Chardonnay. 12% alc. Nu van genieten tot 2025. Heerlijk als aperitief of bij kreeft, zeevruchten, oesters en tarbot.
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer