Ik ga maar meteen met de deur in huis vallen, en met een stevig cliché: wat vliegt de tijd. Vandaag, woensdag 23 november, vieren we de eerste verjaardag van Wijn Ornelis. Exact een jaar geleden mochten we in Lochristi bij het prachtige wijndomein Nobel samen klinken op de geboorte van een nieuw merk. Eentje waarmee ik een oude passie van mij naar het grote publiek heb gebracht. Met enkele zorgvuldig geselecteerde wijnen die volgens mij prijs-kwaliteit echt top zijn, werd een plezant en lekker nieuw verhaal gestart.
Exact een jaar later ben ik fier, want Wijn Ornelis loopt fantastisch goed. Vorig jaar hadden we nog maar enkele wijnen in de aanbieding, nu hebben we al twaalf eigen wijnen in het assortiment, en er is groot nieuws! Er komt zeer binnenkort nog een krachtige Amarone en een schitterende Ribera Del Duero bij, en jawel, net op tijd voor de feestdagen, ook een heerlijke eigen Champagne! Bij een verjaardag horen er namelijk stijlvolle bubbels, dus we gaan goed kunnen klinken.
Om die eerste verjaardag te vieren lanceren we speciaal voor de volgers van Would Be Chef mijn champagne in primeur met een prachtige korting. Voor minder dan 25 euro kun je nu mijn bubbels in primeur kopen, en dan krijg je ze begin december als allereerste thuis geleverd. Santé en merci voor de steun! Als je mijn champagne met korting wil bestellen dan kan dat hier.
Mijn champagne is licht goudgeel en zacht bruisend. Klassiek Champagne bouquet van brioche, toast, perzik en hazelnoot. Veel finesse met elegante smaken van gedroogd fruit, brioche en rijpe appel. 40% Pinot Meunier, 40% Pinot Noir, 20% Chardonnay. 12% alc. Nu van genieten tot 2025. Heerlijk als aperitief of bij kreeft, zeevruchten, oesters en tarbot.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer