Gisterenavond ben ik een psychologische grens over gegaan. Ik heb het enige ingrediënt dat ik echt absoluut afschuwelijk vind, toch gegeten. Ik at een patrijsje op restaurant. Het is herfst, het regende, en ik had er zin in. En het was heerlijk. De filet was perfect gebakken, de groentjes erbij waren lekker: een spruitje, wat witloof, een krielaardappeltje. Wat goede saus.
Maar de billetjes, die apart geserveerd werden, lagen op een hoopje rode kool. En als er nu eens één groente is die ik afschuwelijk vind dan is het rode kool. Ik ben niet de enige die dat niet lust. De grote chef Peter Goossens vindt dat ook maar niks…
Maar ik dacht: stop met die aanstellerij. Geef die rode kool een tweede kans. Je eet alles, de raarste groenten, insecten als het moet, ingewanden, alles… Maar rode kool verafschuw je. Verman je Ornelis, en proef. En weet je wat? Het was lekker. En nochtans op de klassieke manier bereid. Zoals m’n mama ze ook maakte, en die is een prima chef. Maar haar rode kool heb ik als kind nooit willen eten.
Ik ben blij dat ik geproefd heb, en af ben van mijn vooroordelen. Voortaan eet ik rode kool. En ik kan het iedereen aanraden: geef de ingrediënten die je als kind afschuwelijk vond een tweede kans. Sta open voor nieuwe smaken. Je bent een volwassene. Je smaak is zo geëvolueerd. Misschien ga je het toch lekker vinden. Peter Goossens, wat kan u nog tegen houden?
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer