Gisterenavond ben ik een psychologische grens over gegaan. Ik heb het enige ingrediënt dat ik echt absoluut afschuwelijk vind, toch gegeten. Ik at een patrijsje op restaurant. Het is herfst, het regende, en ik had er zin in. En het was heerlijk. De filet was perfect gebakken, de groentjes erbij waren lekker: een spruitje, wat witloof, een krielaardappeltje. Wat goede saus.
Maar de billetjes, die apart geserveerd werden, lagen op een hoopje rode kool. En als er nu eens één groente is die ik afschuwelijk vind dan is het rode kool. Ik ben niet de enige die dat niet lust. De grote chef Peter Goossens vindt dat ook maar niks…
Maar ik dacht: stop met die aanstellerij. Geef die rode kool een tweede kans. Je eet alles, de raarste groenten, insecten als het moet, ingewanden, alles… Maar rode kool verafschuw je. Verman je Ornelis, en proef. En weet je wat? Het was lekker. En nochtans op de klassieke manier bereid. Zoals m’n mama ze ook maakte, en die is een prima chef. Maar haar rode kool heb ik als kind nooit willen eten.
Ik ben blij dat ik geproefd heb, en af ben van mijn vooroordelen. Voortaan eet ik rode kool. En ik kan het iedereen aanraden: geef de ingrediënten die je als kind afschuwelijk vond een tweede kans. Sta open voor nieuwe smaken. Je bent een volwassene. Je smaak is zo geëvolueerd. Misschien ga je het toch lekker vinden. Peter Goossens, wat kan u nog tegen houden?
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer