Het kan nog: Een summer body in 3 stappen
Nieuws

Het kan nog: Een summer body in 3 stappen

Het is bijna zover. Of beter: het is reeds zover. Ook al zitten we nog anderhalve maand verwijderd van de zomervakantie, het is nu al prachtig zonnig weer. En de temperaturen zijn echt fantastisch.

Dus beetje bij beetje beginnen mensen met hun summerbody te showen. En overal zie je nu lijstjes opduiken met tips and tricks om een perfect zomerlijf te krijgen waarmee je uit kunt pakken op het strand of aan het zwembad, op Tomorrowland, of op één of andere dorpsfuif.

Ik heb voor jullie ook drie tips om zo’n perfect zomerlijf te scoren. Maar hou je vast aan de takken van de bomen, het zijn niet de tips die je verwacht.

JOUW BODY IS ALTIJD EEN SUMMERBODY

Laat jezelf toch niks wijsmaken. Je bent wie je bent, je lijf is je lijf. Je body is een summerbody maar ook een winterbody. Het is de verpakking waar je het mee moet doen. Jij. Elke dag opnieuw. En elk lichaam heeft z’n charme. De essentie is heel simpel samen te vatten:

AlS JE JE GOED VOELT DAN ZIT HET OOK GEWOON GOED

OK, als je je te zwaar voelt of ongezond, dan kun je daar iets aan doen. Maar niet voor de anderen, maar voor jezelf. Want voor wie zich slecht voelt zijn er wel wat manieren om gezonder te gaan leven: evenwichtig eten, veel water drinken, veel bewegen. Maar voor mensen zoals ik is er nog een andere goede raad:

NIET IEDEREEN HOEFT TE LOPEN SHOWEN

Ik kan leven met mijn lichaam, maar ik ben er nu ook niet bijzonder trots op. Laat ons zeggen dat ik mijn charme niet van mijn sixpack moet hebben. Ik ben dan ook niet iemand die makkelijk in m’n zwembroek loop te showen aan een zwembad tenzij het bij vrienden thuis is. Enfin: dan doe ik nog geen modeshow, maar dan zal ik af en toe wel eens in het water plonsen. Maar niet te lang. En dat is ook niet erg. De ene speelt graag model, de andere vult graag de wijnglazen bij. En die laatste ben ik.

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer