Het kan nog: Een summer body in 3 stappen

Het is bijna zover. Of beter: het is reeds zover. Ook al zitten we nog anderhalve maand verwijderd van de zomervakantie, het is nu al prachtig zonnig weer. En de temperaturen zijn echt fantastisch.

Dus beetje bij beetje beginnen mensen met hun summerbody te showen. En overal zie je nu lijstjes opduiken met tips and tricks om een perfect zomerlijf te krijgen waarmee je uit kunt pakken op het strand of aan het zwembad, op Tomorrowland, of op één of andere dorpsfuif.

Ik heb voor jullie ook drie tips om zo’n perfect zomerlijf te scoren. Maar hou je vast aan de takken van de bomen, het zijn niet de tips die je verwacht.

 

JOUW BODY IS ALTIJD EEN SUMMERBODY

Laat jezelf toch niks wijsmaken. Je bent wie je bent, je lijf is je lijf. Je body is een summerbody maar ook een winterbody. Het is de verpakking waar je het mee moet doen. Jij. Elke dag opnieuw. En elk lichaam heeft z’n charme. De essentie is heel simpel samen te vatten:

AlS JE JE GOED VOELT DAN ZIT HET OOK GEWOON GOED

OK, als je je te zwaar voelt of ongezond, dan kun je daar iets aan doen. Maar niet voor de anderen, maar voor jezelf. Want voor wie zich slecht voelt zijn er wel wat manieren om gezonder te gaan leven: evenwichtig eten, veel water drinken, veel bewegen. Maar voor mensen zoals ik is er nog een andere goede raad:

NIET IEDEREEN HOEFT TE LOPEN SHOWEN

Ik kan leven met mijn lichaam, maar ik ben er nu ook niet bijzonder trots op. Laat ons zeggen dat ik mijn charme niet van mijn sixpack moet hebben. Ik ben dan ook niet iemand die makkelijk in m’n zwembroek loop te showen aan een zwembad tenzij het bij vrienden thuis is. Enfin: dan doe ik nog geen modeshow, maar dan zal ik af en toe wel eens in het water plonsen. Maar niet te lang. En dat is ook niet erg. De ene speelt graag model, de andere vult graag de wijnglazen bij. En die laatste ben ik.