Het kan nog: Een summer body in 3 stappen
Nieuws

Het kan nog: Een summer body in 3 stappen

Het is bijna zover. Of beter: het is reeds zover. Ook al zitten we nog anderhalve maand verwijderd van de zomervakantie, het is nu al prachtig zonnig weer. En de temperaturen zijn echt fantastisch.

Dus beetje bij beetje beginnen mensen met hun summerbody te showen. En overal zie je nu lijstjes opduiken met tips and tricks om een perfect zomerlijf te krijgen waarmee je uit kunt pakken op het strand of aan het zwembad, op Tomorrowland, of op één of andere dorpsfuif.

Ik heb voor jullie ook drie tips om zo’n perfect zomerlijf te scoren. Maar hou je vast aan de takken van de bomen, het zijn niet de tips die je verwacht.

JOUW BODY IS ALTIJD EEN SUMMERBODY

Laat jezelf toch niks wijsmaken. Je bent wie je bent, je lijf is je lijf. Je body is een summerbody maar ook een winterbody. Het is de verpakking waar je het mee moet doen. Jij. Elke dag opnieuw. En elk lichaam heeft z’n charme. De essentie is heel simpel samen te vatten:

AlS JE JE GOED VOELT DAN ZIT HET OOK GEWOON GOED

OK, als je je te zwaar voelt of ongezond, dan kun je daar iets aan doen. Maar niet voor de anderen, maar voor jezelf. Want voor wie zich slecht voelt zijn er wel wat manieren om gezonder te gaan leven: evenwichtig eten, veel water drinken, veel bewegen. Maar voor mensen zoals ik is er nog een andere goede raad:

NIET IEDEREEN HOEFT TE LOPEN SHOWEN

Ik kan leven met mijn lichaam, maar ik ben er nu ook niet bijzonder trots op. Laat ons zeggen dat ik mijn charme niet van mijn sixpack moet hebben. Ik ben dan ook niet iemand die makkelijk in m’n zwembroek loop te showen aan een zwembad tenzij het bij vrienden thuis is. Enfin: dan doe ik nog geen modeshow, maar dan zal ik af en toe wel eens in het water plonsen. Maar niet te lang. En dat is ook niet erg. De ene speelt graag model, de andere vult graag de wijnglazen bij. En die laatste ben ik.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer