Stel dat je voor de laatste keer de beentjes onder tafel zou mogen schuiven, welke maaltijd zou je dan kiezen? Het lijkt een lugubere vraag, maar dat is het niet. Het is in feite gewoon dè manier van Would Be Chef om af en toe te peilen naar de favoriete gerechten van bekende Vlamingen. We stelden de vraag een tijdje geleden ook aan onze federale minister van volksgezondheid Maggie De Block.
Als er een laatste avondmaal zou geserveerd worden voor Maggie De Block (iets wat we haar de eerste halve eeuw natuurlijk absoluut niet toewensen) zou de minister absoluut kiezen voor oesters. Ze is er echt helemaal gek van, dus een mooie grote schotel verse oesters van onberispelijke kwaliteit, geserveerd op ijs, zou haar absoluut gelukkig maken.
En het liefste zou Maggie die oesters dan met de kinderen en met haar echtgenoot degusteren. En de minister weet ook exact welke drank ze erbij zou willen geserveerd krijgen. Voor haar mag er een heerlijk flesje champagne Boonen Brut bij ontkurkt worden. Ja, de minister heeft duidelijk goede smaak.
Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer