Stel dat je voor de laatste keer de beentjes onder tafel zou mogen schuiven, welke maaltijd zou je dan kiezen? Het lijkt een lugubere vraag, maar dat is het niet. Het is in feite gewoon dè manier van Would Be Chef om af en toe te peilen naar de favoriete gerechten van bekende Vlamingen. We stelden de vraag een tijdje geleden ook aan onze federale minister van volksgezondheid Maggie De Block.
Als er een laatste avondmaal zou geserveerd worden voor Maggie De Block (iets wat we haar de eerste halve eeuw natuurlijk absoluut niet toewensen) zou de minister absoluut kiezen voor oesters. Ze is er echt helemaal gek van, dus een mooie grote schotel verse oesters van onberispelijke kwaliteit, geserveerd op ijs, zou haar absoluut gelukkig maken.
En het liefste zou Maggie die oesters dan met de kinderen en met haar echtgenoot degusteren. En de minister weet ook exact welke drank ze erbij zou willen geserveerd krijgen. Voor haar mag er een heerlijk flesje champagne Boonen Brut bij ontkurkt worden. Ja, de minister heeft duidelijk goede smaak.
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer