Het laatste avondmaal van Maggie De Block

Stel dat je voor de laatste keer de beentjes onder tafel zou mogen schuiven, welke maaltijd zou je dan kiezen? Het lijkt een lugubere vraag, maar dat is het niet. Het is in feite gewoon dè manier van Would Be Chef om af en toe te peilen naar de favoriete gerechten van bekende Vlamingen. We stelden de vraag een tijdje geleden ook aan onze federale minister van volksgezondheid Maggie De Block.

Als er een laatste avondmaal zou geserveerd worden voor Maggie De Block (iets wat we haar de eerste halve eeuw natuurlijk absoluut niet toewensen) zou de minister absoluut kiezen voor oesters. Ze is er echt helemaal gek van, dus een mooie grote schotel verse oesters van onberispelijke kwaliteit, geserveerd op ijs, zou haar absoluut gelukkig maken.

En het liefste zou Maggie die oesters dan met de kinderen en met haar echtgenoot degusteren. En de minister weet ook exact welke drank ze erbij zou willen geserveerd krijgen. Voor haar mag er een heerlijk flesje champagne Boonen Brut bij ontkurkt worden. Ja, de minister heeft duidelijk goede smaak.