Het laatste avondmaal van Rik Torfs
Nieuws

Het laatste avondmaal van Rik Torfs

Elke zondag vragen we op Would Be Chef een boeiende Vlaming naar z’n laatste avondmaal. Omdat we er namelijk van uit gaan, dat je op de ultieme dag kiezen altijd wel zult voor je ultieme lievelingsdiner. Dat leverde soms al hele speciale bekentenissen op. Mensen grijpen meestal terug naar de eerlijke eenvoudige gerechten uit hun kindertijd, veel meer dan dat ze voor fancy of gedurfde gerechten uit de haute gastronomie kiezen.

Vandaag vragen we het aan Rik Torfs. De kerkjurist en gewezen rector van de KU Leuven is tegenwoordig columnist bij Het Laatste Nieuws, en schotelt de luisteraars van Joe in de rubriek “Advocaat Van De Duivel” elke woensdag om kwart voor acht een ethisch huis- tuin- en keukendilemma in onze ochtendshow.

Vandaag schotelde ik hem de vragen voor: wat is uw ultieme laatste avondmaal? Wat wil u daar bij drinken? En met wie wil u dat nuttigen? Rik Torfs beantwoordde de vragen met een vleugje humor, zoals enkel hij dat kan.

“Mijn laatste avondmaal? Als ik in de winter sterf: worst met spruitjes en daarbij een fles Aloxe-Corton of Vosne-Romanée. In de zomer mosselen met friet met een fles Sancerre. Ook wel met een verfrissende doekje achteraf om met propere vingers in het hiernamaals te geraken.

Met wie: met iedereen die het fijn vindt de schoonheid van het leven te bezingen terwijl hij of zij met een stervende eet. Een aantal ramptoeristen en een zeer beperkte selectie van gezworen vijanden sluit ik op voorhand bij notariële acte uit.”

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer