Het laatste avondmaal van Rik Torfs
Nieuws

Het laatste avondmaal van Rik Torfs

Elke zondag vragen we op Would Be Chef een boeiende Vlaming naar z’n laatste avondmaal. Omdat we er namelijk van uit gaan, dat je op de ultieme dag kiezen altijd wel zult voor je ultieme lievelingsdiner. Dat leverde soms al hele speciale bekentenissen op. Mensen grijpen meestal terug naar de eerlijke eenvoudige gerechten uit hun kindertijd, veel meer dan dat ze voor fancy of gedurfde gerechten uit de haute gastronomie kiezen.

Vandaag vragen we het aan Rik Torfs. De kerkjurist en gewezen rector van de KU Leuven is tegenwoordig columnist bij Het Laatste Nieuws, en schotelt de luisteraars van Joe in de rubriek “Advocaat Van De Duivel” elke woensdag om kwart voor acht een ethisch huis- tuin- en keukendilemma in onze ochtendshow.

Vandaag schotelde ik hem de vragen voor: wat is uw ultieme laatste avondmaal? Wat wil u daar bij drinken? En met wie wil u dat nuttigen? Rik Torfs beantwoordde de vragen met een vleugje humor, zoals enkel hij dat kan.

“Mijn laatste avondmaal? Als ik in de winter sterf: worst met spruitjes en daarbij een fles Aloxe-Corton of Vosne-Romanée. In de zomer mosselen met friet met een fles Sancerre. Ook wel met een verfrissende doekje achteraf om met propere vingers in het hiernamaals te geraken.

Met wie: met iedereen die het fijn vindt de schoonheid van het leven te bezingen terwijl hij of zij met een stervende eet. Een aantal ramptoeristen en een zeer beperkte selectie van gezworen vijanden sluit ik op voorhand bij notariële acte uit.”

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer