Het laatste avondmaal van Steven van Herreweghe

Elke zondag opnieuw vragen we aan een bekende Vlaming wat hij of zij graag zou eten als laatste avondmaal. Niet dat ik hen snel zo’n laatste avondmaal toewens, verre van, maar het is wel een fijne manier om ze even na te laten denken over wat ze echt de lekkerste maaltijd aller tijden vinden.

Tv-presentator Steven van Herreweghe, die intussen meer dan 21 jaar geleden samen met mij z’n Tv-debuut maakte als wrapper bij Ketnet, moest helemaal niet lang nadenken over die vraag. Bij Steven mogen er witte pensen op het menu staan, met zelfgemaakte appelmoes en gebakken aardappelschijfjes. Het doet Steven terugdenken aan z’n mooie kindertijd. Toen ging hij op zondagmiddag altijd naar de scouts, kwam zwart van het vuil thuis, nam een warm bad, en mocht dan met de familie TV kijken. Naar De Muppets of AndrĂ© van Duin. Naar Sesamstraat en later naar Morgen Maandag en de andere grote zondagavond-shows.

Die traditie van vroeger bestaat nog altijd in z’n gezin. De pensen worden net als vroeger gehaald bij beenhouwer Philson in Aalst. Het zijn volgens Steven heerlijke pensen die gemaakt worden met veel broodkruim. En de appelmoes maken ze ook altijd zelf. En daarbij dus lekkere gebakken patatjes. Klinkt heerlijk. En ook de kinderen van Steven en z’n vriendin Katrien zijn daar vandaag absoluut gek op.

Z’n laatste avondmaal zou Steven dus liefst op een zondagavond plannen, samen met Katrien en de kinderen. En daar hoeft eigenlijk geen alcohol bij. Dat past daar zelfs gewoon niet bij, aldus Steven. Maar als het dan toch z’n laatste avondmaal zou moeten zijn, zou Steven wel een goed aperitiefje nemen. En dat mag dan een supergoede champagne zijn.