Het laatste avondmaal van Steven van Herreweghe
Nieuws

Het laatste avondmaal van Steven van Herreweghe

Geregeld vroegen we de voorbije jaren aan bekende Vlamingen  op Would Be Chef wat hij of zij graag zou eten als laatste avondmaal. Niet dat ik hen snel zo’n laatste avondmaal toewens, verre van, maar het is wel een fijne manier om ze even na te laten denken over wat ze echt de lekkerste maaltijd aller tijden vinden.

Tv-presentator Steven van Herreweghe, die intussen meer dan 25 jaar geleden samen met mij zijn TV-debuut maakte als wrapper bij Ketnet, moest helemaal niet lang nadenken over die vraag. Bij Steven mogen er witte pensen op het menu staan, met zelfgemaakte appelmoes en gebakken aardappelschijfjes. Het doet Steven terugdenken aan z’n mooie kindertijd. Toen ging hij op zondagmiddag altijd naar de scouts, kwam zwart van het vuil thuis, nam een lekker warm bad, en mocht dan met de familie samen TV kijken. Naar De Muppets of André van Duin. Naar Sesamstraat ook en later naar het legendarische Morgen Maandag en de andere grote zondagavond-shows.

De pensen kwam altijd van bij beenhouwer Philson in Aalst. Het zijn volgens Steven heerlijke pensen die gemaakt worden met veel broodkruim. En de appelmoes moet altijd zelfgemaakt zijn. Bij dit gerecht moet volgens Steven absoluut geen alcohol geschonken worden. Dat past daar zelfs gewoon niet bij. Maar als het dan toch z’n laatste avondmaal zou zijn, zou Steven wel een goed aperitiefje nemen. En dat mag dan een supergoede champagne zijn.

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer