Het laatste avondmaal van Steven van Herreweghe
Nieuws

Het laatste avondmaal van Steven van Herreweghe

Geregeld vroegen we de voorbije jaren aan bekende Vlamingen  op Would Be Chef wat hij of zij graag zou eten als laatste avondmaal. Niet dat ik hen snel zo’n laatste avondmaal toewens, verre van, maar het is wel een fijne manier om ze even na te laten denken over wat ze echt de lekkerste maaltijd aller tijden vinden.

Tv-presentator Steven van Herreweghe, die intussen meer dan 25 jaar geleden samen met mij zijn TV-debuut maakte als wrapper bij Ketnet, moest helemaal niet lang nadenken over die vraag. Bij Steven mogen er witte pensen op het menu staan, met zelfgemaakte appelmoes en gebakken aardappelschijfjes. Het doet Steven terugdenken aan z’n mooie kindertijd. Toen ging hij op zondagmiddag altijd naar de scouts, kwam zwart van het vuil thuis, nam een lekker warm bad, en mocht dan met de familie samen TV kijken. Naar De Muppets of André van Duin. Naar Sesamstraat ook en later naar het legendarische Morgen Maandag en de andere grote zondagavond-shows.

De pensen kwam altijd van bij beenhouwer Philson in Aalst. Het zijn volgens Steven heerlijke pensen die gemaakt worden met veel broodkruim. En de appelmoes moet altijd zelfgemaakt zijn. Bij dit gerecht moet volgens Steven absoluut geen alcohol geschonken worden. Dat past daar zelfs gewoon niet bij. Maar als het dan toch z’n laatste avondmaal zou zijn, zou Steven wel een goed aperitiefje nemen. En dat mag dan een supergoede champagne zijn.

Gerelateerde nieuwsberichten

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer

Alle Boeken

Black Friday korting op al mijn boeken, van woensdag tot zondag!

Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer

Welke appels zijn het gezondste: rode of groene?

An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer

Dit zijn de grootste misverstanden over Thanksgiving

Dit zijn de vijf grootste misverstanden over Thanksgiving

Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer

10 dingen die je nog niet wist over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Niks aan te doen: daarom snoepen mensen zoveel op kantoor

Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer