Het laatste avondmaal van Steven van Herreweghe

Geregeld vroegen we de voorbije jaren aan bekende Vlamingen  op Would Be Chef wat hij of zij graag zou eten als laatste avondmaal. Niet dat ik hen snel zo’n laatste avondmaal toewens, verre van, maar het is wel een fijne manier om ze even na te laten denken over wat ze echt de lekkerste maaltijd aller tijden vinden.

Tv-presentator Steven van Herreweghe, die intussen meer dan 25 jaar geleden samen met mij zijn TV-debuut maakte als wrapper bij Ketnet, moest helemaal niet lang nadenken over die vraag. Bij Steven mogen er witte pensen op het menu staan, met zelfgemaakte appelmoes en gebakken aardappelschijfjes. Het doet Steven terugdenken aan z’n mooie kindertijd. Toen ging hij op zondagmiddag altijd naar de scouts, kwam zwart van het vuil thuis, nam een lekker warm bad, en mocht dan met de familie samen TV kijken. Naar De Muppets of André van Duin. Naar Sesamstraat ook en later naar het legendarische Morgen Maandag en de andere grote zondagavond-shows.

De pensen kwam altijd van bij beenhouwer Philson in Aalst. Het zijn volgens Steven heerlijke pensen die gemaakt worden met veel broodkruim. En de appelmoes moet altijd zelfgemaakt zijn. Bij dit gerecht moet volgens Steven absoluut geen alcohol geschonken worden. Dat past daar zelfs gewoon niet bij. Maar als het dan toch z’n laatste avondmaal zou zijn, zou Steven wel een goed aperitiefje nemen. En dat mag dan een supergoede champagne zijn.