Het meest afschuwelijke restaurant ter wereld!
Nieuws

Het meest afschuwelijke restaurant ter wereld!

Een slechte ervaring op restaurant is ons allemaal wel eens overkomen. Dat je denkt: hier klopt er vanalles niet. Zeker onbeleefde en onvriendelijke obers zijn (naast slecht eten) voor mij een gigantische afknapper. Wanneer de negatieve ervaringen zich bij de klanten blijven opstapelen en beoordelingssites overspoeld worden met slechte reviews dan gaan restaurants vroeg of laat definitief overkop. Maar er is een uitzondering: Dick’s Last Resort

Dick’s Last Resort is een restaurantketen in Amerika waar ze enkel onbeleefd en grof personeel aannemen. In 1985 opende Dick Chase, de originele eigenaar, een restaurant in Dallas waar hij van plan was om de gasten echt culinair te verwennen, maar dat plan ging compleet de mist in. Het restaurant mislukte en ging failliet. En toen dacht Dick: ik moet eigenlijk helemaal geen “upscale restaurant” hebben, ik ga net het tegenovergestelde openen. Een restaurant waar je gewoon grof en onbeleefd behandeld wordt door het personeel.

Door net de focus op de verschrikkelijke bediening te leggen, en ermee uit te pakken, werd het een groot succes, want intussen telt de keten 17 restaurants. De obers beledigen je in Dick’s Last Resort aan de lopende band, je krijgt een papieren muts op waar allerlei lelijke beledigingen opstaan, en de servetten worden naar je hoofd gesmeten. De klanten vinden het fantastisch, en de grofste obers zijn de populairste. Niks voor mij. Maar wel een bewijs dat je met een origineel concept altijd gasten zult aantrekken.

Gerelateerde nieuwsberichten

Niks blijft lang hetzelfde in Barcelona

Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer

Een beetje stout is plezant

Ik geef het toe: af en toe een beetje stout zijn kan geen kwaad. Maar vandaag heb ik het niet over ondeugend gedrag, wel over het bier. Stout is een donkere biersoort met een volle, geroosterde smaak die doet denken aan koffie, cacao en pure chocolade … Lees meer

Dit mag mijn laatste avondmaal zijn

Ik krijg af en toe de vraag van een journalist: wat zou jij eten als het je laatste avondmaal zou zijn?Ik vind dat eigenlijk een bijzondere gedachte, want ik hoop zo ontzettend hard dat ik op een dag gewoon rustig mag vertrekken in mijn slaap … Lees meer

Candy Day

4 november is officieel “Candy Day”, of gewoon: snoepjesdag. Het idee is dat zoetigheden die dag eens goed gevierd mogen worden. Snoep bestaat al waanzinnig lang … Lees meer

Mensen verklaren me gek dat ik zo vroeg opsta op vakantie

Ik krijg er vaak opmerkingen over, soms plagerig, soms verbaasd. Mensen die op sociale media zien dat ik op vakantie in Barcelona al om zes uur in de gym sta te sporten, vragen me geregeld of ik niet helemaal gestoord ben … Lees meer

Steeds meer warme bakkers zijn vrouw. Waarom?

Vandaag las ik in de krant dat steeds meer warme bakkers vrouw zijn. En eerlijk, dat vond ik een heerlijk bericht. Een beetje onverwacht misschien, maar tegelijk ook heel logisch als je erover nadenkt … Lees meer

Ik heb lichte paniek veroorzaakt bij onze bloemist

Vorige week ben ik weer eens langsgeweest bij Kris en Sabine, het lieve koppel dat al jaren de mooiste bloemenwinkel van Lochristi en omstreken uitbaat, Bloembinderij Naudts-Boone op het dorpsplein … Lees meer

Gin Tonic? Ik hou meer van deze variant…

Er was een tijd dat je op geen enkel terras kon zitten zonder dat iemand naast je een glas gin-tonic met een halve botanische tuin erin liet neerdalen … Lees meer