Het meest afschuwelijke restaurant ter wereld!

Een slechte ervaring op restaurant is ons allemaal wel eens overkomen. Dat je denkt: hier klopt er vanalles niet. Zeker onbeleefde en onvriendelijke obers zijn (naast slecht eten) voor mij een gigantische afknapper. Wanneer de negatieve ervaringen zich bij de klanten blijven opstapelen en beoordelingssites overspoeld worden met slechte reviews dan gaan restaurants vroeg of laat definitief overkop. Maar er is een uitzondering: Dick’s Last Resort

Dick’s Last Resort is een restaurantketen in Amerika waar ze enkel onbeleefd en grof personeel aannemen. In 1985 opende Dick Chase, de originele eigenaar, een restaurant in Dallas waar hij van plan was om de gasten echt culinair te verwennen, maar dat plan ging compleet de mist in. Het restaurant mislukte en ging failliet. En toen dacht Dick: ik moet eigenlijk helemaal geen “upscale restaurant” hebben, ik ga net het tegenovergestelde openen. Een restaurant waar je gewoon grof en onbeleefd behandeld wordt door het personeel.

Door net de focus op de verschrikkelijke bediening te leggen, en ermee uit te pakken, werd het een groot succes, want intussen telt de keten 17 restaurants. De obers beledigen je in Dick’s Last Resort aan de lopende band, je krijgt een papieren muts op waar allerlei lelijke beledigingen opstaan, en de servetten worden naar je hoofd gesmeten. De klanten vinden het fantastisch, en de grofste obers zijn de populairste. Niks voor mij. Maar wel een bewijs dat je met een origineel concept altijd gasten zult aantrekken.