Het menu en de foto’s van mijn 50ste verjaardag #advertentie

7 juni was een bijzondere dag. Ik ben geboren op die dag, in het mooie jaar 1973. Dus dit jaar werd ik 50. Op de radio werd ik zo uitgebreid gevierd dat ik er een beetje schuchter van werd, maar vooral ook erg ontroerd. Zoveel liefde, zoveel wensen, prachtig hoor om zoiets te mogen ervaren. Op die dag zijn we met mijn ouders voor het laatst gaan eten bij Peter Goossens in Hof Van Cleve. Een topmoment. Heerlijk eten, mooie babbels, puur geluk.

En tien dagen later was er een groot verjaardagsfeest bij ons thuis in de tuin. Het werd een avond om nooit te vergeten. Met een optreden van The Menu, een plezante coverband uit Nederland waarvan de leadzanger een goede kennis is. Maar ook met een heerlijk Spaans optreden van Belle Perez, Hugo van Nicole en Hugo zong Kiezen Voor Liefde dat ik ooit voor hem schreef. En Christoff bracht Sweet Caroline; Marc Coucke zong zelfs een stukje mee. En ik heb zelf een DJ-set gespeeld. Nooit gedacht dat ik dat zou doen op een eigen feestje, maar het was echt leuk.

Gekookt heb ik die avond voor een keertje niet gedaan. Daarvoor hebben we de mensen van Sir Catering ingeschakeld op aangeven van onze fantastische event planner Bevas. Een terechte keuze, want deze jonge cateraars uit Gent hebben er een prachtige culinaire avond van gemaakt voor ons en al onze gasten. Alles was gewoon af. We zijn voor Spaanse tapas gegaan op een hedendaagse manier gebracht, en twee soorten fenomenaal lekkere paella. Overheerlijk allemaal.

Ook de prachtige producten waar ik sinds jaar en dag fiere ambassadeur van was mochten in het menu niet ontbreken. Bij de oesters werd de sublieme kaviaar van Royal Belgian Caviar gereserveerd. Er waren mooie gerechten met de heerlijke verse tomaten van Hoogstraten. En als grote liefhebber van Zeeuwse mosselen mochten die ook niet ontbreken. Wat fijn om zo’n toproducten te mogen serveren aan onze gasten, die zelfs vanuit Nederland, Frankrijk, Engeland en Spanje waren afgekomen.

Als klap op de vuurpijl had mijn lieve vriend Roger van Damme met zijn vrouw Cindy en hun volledige team een prachtig dessert gecreëerd waar iedereen gek van was. Dankjewel lieve vrienden voor dit mooie en heerlijke cadeau. En wat denk je dat we dronken? Uiteraard Wijn Ornelis. Eerst mijn Champagne en nadien zowel mijn Rosé als witte en rode wijnen. Je kunt deze wijnen ook bestellen op www.wijnornelis.be

Het werd een prachtige avond om nooit te vergeten. Met de mooie optredens, het zalige eten, de prima wijn, en zalig om dat allemaal in onze eigen tuin te mogen beleven. Zo was het helemaal niet erg om 50 te worden, wel integendeel. Eén nadeel: ik kan echt geen tien jaar meer wachten om samen met vrienden en familie van het volgende grote feest te genieten…