Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Nieuws

Het menu en de foto’s van mijn 50ste verjaardag #advertentie

7 juni was een bijzondere dag. Ik ben geboren op die dag, in het mooie jaar 1973. Dus dit jaar werd ik 50. Op de radio werd ik zo uitgebreid gevierd dat ik er een beetje schuchter van werd, maar vooral ook erg ontroerd. Zoveel liefde, zoveel wensen, prachtig hoor om zoiets te mogen ervaren. Op die dag zijn we met mijn ouders voor het laatst gaan eten bij Peter Goossens in Hof Van Cleve. Een topmoment. Heerlijk eten, mooie babbels, puur geluk.

En tien dagen later was er een groot verjaardagsfeest bij ons thuis in de tuin. Het werd een avond om nooit te vergeten. Met een optreden van The Menu, een plezante coverband uit Nederland waarvan de leadzanger een goede kennis is. Maar ook met een heerlijk Spaans optreden van Belle Perez, Hugo van Nicole en Hugo zong Kiezen Voor Liefde dat ik ooit voor hem schreef. En Christoff bracht Sweet Caroline; Marc Coucke zong zelfs een stukje mee. En ik heb zelf een DJ-set gespeeld. Nooit gedacht dat ik dat zou doen op een eigen feestje, maar het was echt leuk.

Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie

Gekookt heb ik die avond voor een keertje niet gedaan. Daarvoor hebben we de mensen van Sir Catering ingeschakeld op aangeven van onze fantastische event planner Bevas. Een terechte keuze, want deze jonge cateraars uit Gent hebben er een prachtige culinaire avond van gemaakt voor ons en al onze gasten. Alles was gewoon af. We zijn voor Spaanse tapas gegaan op een hedendaagse manier gebracht, en twee soorten fenomenaal lekkere paella. Overheerlijk allemaal.

Ook de prachtige producten waar ik sinds jaar en dag fiere ambassadeur van was mochten in het menu niet ontbreken. Bij de oesters werd de sublieme kaviaar van Royal Belgian Caviar gereserveerd. Er waren mooie gerechten met de heerlijke verse tomaten van Hoogstraten. En als grote liefhebber van Zeeuwse mosselen mochten die ook niet ontbreken. Wat fijn om zo’n toproducten te mogen serveren aan onze gasten, die zelfs vanuit Nederland, Frankrijk, Engeland en Spanje waren afgekomen.

Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie

Als klap op de vuurpijl had mijn lieve vriend Roger van Damme met zijn vrouw Cindy en hun volledige team een prachtig dessert gecreëerd waar iedereen gek van was. Dankjewel lieve vrienden voor dit mooie en heerlijke cadeau. En wat denk je dat we dronken? Uiteraard Wijn Ornelis. Eerst mijn Champagne en nadien zowel mijn Rosé als witte en rode wijnen. Je kunt deze wijnen ook bestellen op www.wijnornelis.be

Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie

Het werd een prachtige avond om nooit te vergeten. Met de mooie optredens, het zalige eten, de prima wijn, en zalig om dat allemaal in onze eigen tuin te mogen beleven. Zo was het helemaal niet erg om 50 te worden, wel integendeel. Eén nadeel: ik kan echt geen tien jaar meer wachten om samen met vrienden en familie van het volgende grote feest te genieten…

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer