En..... Het nieuwe drie sterren restaurant in België is...
Nieuws

En….. Het nieuwe drie sterren restaurant in België is…

Wat een spannende nacht voor de Belgische topchefs. De toppers  liggen nu al zenuwachtig te nagelbijten. Morgenmiddag wordt in Gent immers de nieuwe Michelin-gids voorgesteld. En bijna iedereen gaat er vanuit dat we, na het verdwijnen van Hertog Jan uit de gids vorig jaar, morgen eindelijk weer eens een nieuw drie sterrenrestaurant gaan krijgen in België naast het Hof Van Cleve. Dat zou echt wel verdiend zijn, want er wordt in ons land echt op immens hoog niveau gekookt. Zoveel chefs koken vandaag de sterren van het dak. Dat mag wel weer eens beloond worden… Maar ja, gaat dat wel gebeuren? Ik ben zeer benieuwd.

Mag ik eerlijk zijn? Ik ken echt weinig of niks van de manier van werken en beoordelen van Michelin. Die doen daar ook flink geheimzinnig over. De manier waarop zij oordelen, beoordelen, en vaak ook veroordelen, is een mysterie voor leken zoals jij en ik. Maar ik ga wel erg vaak eten. In België, maar ook daarbuiten. En sorry, ik heb toch echt wel al een hele tijd het gevoel dat de sterren zoveel makkelijker worden uitgedeeld in Frankrijk dan elders. En België wordt soms echt stiefmoederlijk behandeld. Het lijkt op topniveau zelfs makkelijker te zijn om sterren te verzamelen in Nederland dan in België? Hoe komt dat? Geen idee, want transparant communiceren kennen ze bij Michelin niet echt. Het is een deel van hun aantrekkingskracht, maar het is ook moeilijk en soms frustrerend voor chefs en klanten om te begrijpen wat nu echt de reden is om restaurants te belonen of af te breken…

Ik zou eens een vraag willen stellen? Houden jullie vandaag eigenlijk nog rekening met Michelin? Vertrouw je de gids nog wel? (Voor alle duidelijkheid: ik hou nog altijd rekening met Michelin)/ En vooral: verdient België vandaag een nieuw drie sterrenrestaurant? En welk restaurant mag dat dan zijn? Ik ben eens benieuwd!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer