En..... Het nieuwe drie sterren restaurant in België is...
Nieuws

En….. Het nieuwe drie sterren restaurant in België is…

Wat een spannende nacht voor de Belgische topchefs. De toppers  liggen nu al zenuwachtig te nagelbijten. Morgenmiddag wordt in Gent immers de nieuwe Michelin-gids voorgesteld. En bijna iedereen gaat er vanuit dat we, na het verdwijnen van Hertog Jan uit de gids vorig jaar, morgen eindelijk weer eens een nieuw drie sterrenrestaurant gaan krijgen in België naast het Hof Van Cleve. Dat zou echt wel verdiend zijn, want er wordt in ons land echt op immens hoog niveau gekookt. Zoveel chefs koken vandaag de sterren van het dak. Dat mag wel weer eens beloond worden… Maar ja, gaat dat wel gebeuren? Ik ben zeer benieuwd.

Mag ik eerlijk zijn? Ik ken echt weinig of niks van de manier van werken en beoordelen van Michelin. Die doen daar ook flink geheimzinnig over. De manier waarop zij oordelen, beoordelen, en vaak ook veroordelen, is een mysterie voor leken zoals jij en ik. Maar ik ga wel erg vaak eten. In België, maar ook daarbuiten. En sorry, ik heb toch echt wel al een hele tijd het gevoel dat de sterren zoveel makkelijker worden uitgedeeld in Frankrijk dan elders. En België wordt soms echt stiefmoederlijk behandeld. Het lijkt op topniveau zelfs makkelijker te zijn om sterren te verzamelen in Nederland dan in België? Hoe komt dat? Geen idee, want transparant communiceren kennen ze bij Michelin niet echt. Het is een deel van hun aantrekkingskracht, maar het is ook moeilijk en soms frustrerend voor chefs en klanten om te begrijpen wat nu echt de reden is om restaurants te belonen of af te breken…

Ik zou eens een vraag willen stellen? Houden jullie vandaag eigenlijk nog rekening met Michelin? Vertrouw je de gids nog wel? (Voor alle duidelijkheid: ik hou nog altijd rekening met Michelin)/ En vooral: verdient België vandaag een nieuw drie sterrenrestaurant? En welk restaurant mag dat dan zijn? Ik ben eens benieuwd!

Gerelateerde nieuwsberichten

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer

D3235_stuntprijzen_social_1080x1080_ornbe_v2

Wijn Ornelis stopt! Maar dat is geen slecht nieuws…

Ik wil je iets belangrijks vertellen. Misschien was het je al opgevallen dat het de laatste tijd wat stiller was in onze wijnwinkel www.wijnornelis.be Daar hadden we ook een bijzondere reden voor … Lees meer