De verjaardag die we vanavond zeker zullen vieren!
Nieuws

De verjaardag die we vanavond zeker zullen vieren!

Eierkoeken met heel veel bruine suiker, en die suiker mocht smelten in de pan. In jouw heerlijke groentesoep zaten er altijd lettertjes van pasta. De taal werd er met de soeplepel ingegoten zeg maar. Dat zal ik me altijd blijven herinneren. En donker tafelbier ook. Bij jou en pepe Daniël mochten we tafelbier drinken als we als kind kwamen eten. Het waren zalige tijden. Ze zijn lang lang voorbij. Maar we zullen ze ons voor eeuwig herinneren.

Vandaag is je 100ste verjaardag. In een interview 8 jaar geleden zei je dat je 100 zou worden. We geloofden ook dat dat zou lukken, meme Maria. Je was een sterke vrouw die veel had meegemaakt maar toch nog vol energie en vuur zat. Die 100ste verjaardag zouden we vandaag uitgebreid gevierd hebben. Met lekker eten, en met een goed fleske. En jij zou verteld hebben over het leven met z’n mooie en minder mooie kanten.

Jammer genoeg ben je een paar jaar geleden dan toch van ons heen gegaan. Zomaar in je zetel, na een lekkere lunch met een glaasje lekkere wijn. Onverwacht. Maar wel vredig. We waren allemaal triest, maar hadden er vrede mee. Je had een prachtige leeftijd bereikt, en je was op een rustige manier mogen vetrekken. “Een mens zou er voor tekenen,” zeiden we tegen elkaar. Dat gaf troost.

Gisteren zei ik nog tegen mijn papa: “misschien goed dat meme Maria covid niet meer heeft moeten meemaken. Het zou een trieste 100ste verjaardag geweest zijn.” Nu gaan we het toch vieren. Met de familie. Met een online aperitief. We gaan herinneringen aan je ophalen, en we gaan vanavond klinken met z’n allen op wat een prachtige vrouw jij wel was.

En ik ga soep maken met letterkes. En met mijn lepel zal ik dan schrijven hoe graag we je hebben gezien. We missen je meme. Vier maar een mooie honderdste verjaardag, daarboven met pepe en met je dochter tante Lutje. Je hebt het meer dan verdiend.

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer