De verjaardag die we vanavond zeker zullen vieren!
Nieuws

De verjaardag die we vanavond zeker zullen vieren!

Eierkoeken met heel veel bruine suiker, en die suiker mocht smelten in de pan. In jouw heerlijke groentesoep zaten er altijd lettertjes van pasta. De taal werd er met de soeplepel ingegoten zeg maar. Dat zal ik me altijd blijven herinneren. En donker tafelbier ook. Bij jou en pepe Daniël mochten we tafelbier drinken als we als kind kwamen eten. Het waren zalige tijden. Ze zijn lang lang voorbij. Maar we zullen ze ons voor eeuwig herinneren.

Vandaag is je 100ste verjaardag. In een interview 8 jaar geleden zei je dat je 100 zou worden. We geloofden ook dat dat zou lukken, meme Maria. Je was een sterke vrouw die veel had meegemaakt maar toch nog vol energie en vuur zat. Die 100ste verjaardag zouden we vandaag uitgebreid gevierd hebben. Met lekker eten, en met een goed fleske. En jij zou verteld hebben over het leven met z’n mooie en minder mooie kanten.

Jammer genoeg ben je een paar jaar geleden dan toch van ons heen gegaan. Zomaar in je zetel, na een lekkere lunch met een glaasje lekkere wijn. Onverwacht. Maar wel vredig. We waren allemaal triest, maar hadden er vrede mee. Je had een prachtige leeftijd bereikt, en je was op een rustige manier mogen vetrekken. “Een mens zou er voor tekenen,” zeiden we tegen elkaar. Dat gaf troost.

Gisteren zei ik nog tegen mijn papa: “misschien goed dat meme Maria covid niet meer heeft moeten meemaken. Het zou een trieste 100ste verjaardag geweest zijn.” Nu gaan we het toch vieren. Met de familie. Met een online aperitief. We gaan herinneringen aan je ophalen, en we gaan vanavond klinken met z’n allen op wat een prachtige vrouw jij wel was.

En ik ga soep maken met letterkes. En met mijn lepel zal ik dan schrijven hoe graag we je hebben gezien. We missen je meme. Vier maar een mooie honderdste verjaardag, daarboven met pepe en met je dochter tante Lutje. Je hebt het meer dan verdiend.

Gerelateerde nieuwsberichten

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer