Hier gaat mijn maatje Kürt Rogiers op reis deze zomer.

Ik ben intussen een weekje met vakantie, en ik moet toegeven, het bevalt me prima. Mijn ochtend-radio-maatje Kürt Rogiers is echter nog aan de slag. Nog tot volgende week vrijdag is hij Lars op de set van Familie in Lint. Maar vanaf volgende week is hij weer fulltime papa en man van Els en begint ook na een ontzettend druk voorjaar zijn vakantie…

In onze zomerreeks is Kürt vandaag echter al in vakantiestemming, want vandaag vertelt hij hier over z’n beste culinaire reiservaring. Fijn om te lezen dat één van z’n favoriete buitenlandse gastronomische ervaringen zich in ons gezelschap afspeelde, in Barcelona, ook al zijn Kürt en Els echte Italië-liefhebbers. Raak alvast in vakantiestemming met Kürt z’n tips.

Wat is je beste reisbestemming ooit?

Dat moet toch wel Oeganda geweest zijn. De natuur van midden Afrika, de dankbaarheid en ‘lust 4 life’ van zijn inwoners en de nabijheid van wilde dieren … het was onvergetelijk.

Eten op vakantie, wat moet dat voor jou zijn?

Moet vooral ‘van het land zelf zijn’. Vind het vreemd om sushi in Marseille te eten of een lasagne in Kopenhagen. Laat mij maar de plaatselijk gerechten en producten vandaar proeven. Dat viel dan wel weer wat tegen in Oeganda…

Waar gaat de vakantie dit jaar heen en waarom?

Sicilië. We zijn zeer grote Italië-fan. Het eiland hebben we nog nooit gezien. Maar dat gaan we dus deze zomer ontdekken. Ik kijk er al naar uit!

Wat is de beste maaltijd die je ooit op vakantie AT en waar?

Italië. Daar heb ik in een simpel restaurantje ergens in Toscane een ‘vitello tonato’ gegeten waar ik tranen van in mijn ogen kreeg. Ben hem er twee dagen later nog eens gaan eten. Moet toch ook zeggen dat  Els en ik nog heel vaak over Tickets in Barcelona praten (daar waren Kürt en z’n vrouw ooit samen met ons op bezoek, en het is ook één van mijn favoriete restaurants, NVDR) En afgelopen zomer hebben we tijdens een sunset in Tyra Santorini onwaarschijnlijk lekker gegeten in een spectaculair kader, in restaurant Onar.