Ik ben intussen een weekje met vakantie, en ik moet toegeven, het bevalt me prima. Mijn ochtend-radio-maatje Kürt Rogiers is echter nog aan de slag. Nog tot volgende week vrijdag is hij Lars op de set van Familie in Lint. Maar vanaf volgende week is hij weer fulltime papa en man van Els en begint ook na een ontzettend druk voorjaar zijn vakantie…
In onze zomerreeks is Kürt vandaag echter al in vakantiestemming, want vandaag vertelt hij hier over z’n beste culinaire reiservaring. Fijn om te lezen dat één van z’n favoriete buitenlandse gastronomische ervaringen zich in ons gezelschap afspeelde, in Barcelona, ook al zijn Kürt en Els echte Italië-liefhebbers. Raak alvast in vakantiestemming met Kürt z’n tips.
Dat moet toch wel Oeganda geweest zijn. De natuur van midden Afrika, de dankbaarheid en ‘lust 4 life’ van zijn inwoners en de nabijheid van wilde dieren … het was onvergetelijk.
Moet vooral ‘van het land zelf zijn’. Vind het vreemd om sushi in Marseille te eten of een lasagne in Kopenhagen. Laat mij maar de plaatselijk gerechten en producten vandaar proeven. Dat viel dan wel weer wat tegen in Oeganda…
Sicilië. We zijn zeer grote Italië-fan. Het eiland hebben we nog nooit gezien. Maar dat gaan we dus deze zomer ontdekken. Ik kijk er al naar uit!
Italië. Daar heb ik in een simpel restaurantje ergens in Toscane een ‘vitello tonato’ gegeten waar ik tranen van in mijn ogen kreeg. Ben hem er twee dagen later nog eens gaan eten. Moet toch ook zeggen dat Els en ik nog heel vaak over Tickets in Barcelona praten (daar waren Kürt en z’n vrouw ooit samen met ons op bezoek, en het is ook één van mijn favoriete restaurants, NVDR) En afgelopen zomer hebben we tijdens een sunset in Tyra Santorini onwaarschijnlijk lekker gegeten in een spectaculair kader, in restaurant Onar.
De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer
Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer
Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer
In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer