Ik ben intussen een weekje met vakantie, en ik moet toegeven, het bevalt me prima. Mijn ochtend-radio-maatje Kürt Rogiers is echter nog aan de slag. Nog tot volgende week vrijdag is hij Lars op de set van Familie in Lint. Maar vanaf volgende week is hij weer fulltime papa en man van Els en begint ook na een ontzettend druk voorjaar zijn vakantie…
In onze zomerreeks is Kürt vandaag echter al in vakantiestemming, want vandaag vertelt hij hier over z’n beste culinaire reiservaring. Fijn om te lezen dat één van z’n favoriete buitenlandse gastronomische ervaringen zich in ons gezelschap afspeelde, in Barcelona, ook al zijn Kürt en Els echte Italië-liefhebbers. Raak alvast in vakantiestemming met Kürt z’n tips.
Dat moet toch wel Oeganda geweest zijn. De natuur van midden Afrika, de dankbaarheid en ‘lust 4 life’ van zijn inwoners en de nabijheid van wilde dieren … het was onvergetelijk.
Moet vooral ‘van het land zelf zijn’. Vind het vreemd om sushi in Marseille te eten of een lasagne in Kopenhagen. Laat mij maar de plaatselijk gerechten en producten vandaar proeven. Dat viel dan wel weer wat tegen in Oeganda…
Sicilië. We zijn zeer grote Italië-fan. Het eiland hebben we nog nooit gezien. Maar dat gaan we dus deze zomer ontdekken. Ik kijk er al naar uit!
Italië. Daar heb ik in een simpel restaurantje ergens in Toscane een ‘vitello tonato’ gegeten waar ik tranen van in mijn ogen kreeg. Ben hem er twee dagen later nog eens gaan eten. Moet toch ook zeggen dat Els en ik nog heel vaak over Tickets in Barcelona praten (daar waren Kürt en z’n vrouw ooit samen met ons op bezoek, en het is ook één van mijn favoriete restaurants, NVDR) En afgelopen zomer hebben we tijdens een sunset in Tyra Santorini onwaarschijnlijk lekker gegeten in een spectaculair kader, in restaurant Onar.
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer