Hier gaat mijn maatje Kürt Rogiers op reis deze zomer.
Nieuws

Hier gaat mijn maatje Kürt Rogiers op reis deze zomer.

Ik ben intussen een weekje met vakantie, en ik moet toegeven, het bevalt me prima. Mijn ochtend-radio-maatje Kürt Rogiers is echter nog aan de slag. Nog tot volgende week vrijdag is hij Lars op de set van Familie in Lint. Maar vanaf volgende week is hij weer fulltime papa en man van Els en begint ook na een ontzettend druk voorjaar zijn vakantie…

In onze zomerreeks is Kürt vandaag echter al in vakantiestemming, want vandaag vertelt hij hier over z’n beste culinaire reiservaring. Fijn om te lezen dat één van z’n favoriete buitenlandse gastronomische ervaringen zich in ons gezelschap afspeelde, in Barcelona, ook al zijn Kürt en Els echte Italië-liefhebbers. Raak alvast in vakantiestemming met Kürt z’n tips.

Wat is je beste reisbestemming ooit?

Dat moet toch wel Oeganda geweest zijn. De natuur van midden Afrika, de dankbaarheid en ‘lust 4 life’ van zijn inwoners en de nabijheid van wilde dieren … het was onvergetelijk.

Eten op vakantie, wat moet dat voor jou zijn?

Moet vooral ‘van het land zelf zijn’. Vind het vreemd om sushi in Marseille te eten of een lasagne in Kopenhagen. Laat mij maar de plaatselijk gerechten en producten vandaar proeven. Dat viel dan wel weer wat tegen in Oeganda…

Waar gaat de vakantie dit jaar heen en waarom?

Sicilië. We zijn zeer grote Italië-fan. Het eiland hebben we nog nooit gezien. Maar dat gaan we dus deze zomer ontdekken. Ik kijk er al naar uit!

Wat is de beste maaltijd die je ooit op vakantie AT en waar?

Italië. Daar heb ik in een simpel restaurantje ergens in Toscane een ‘vitello tonato’ gegeten waar ik tranen van in mijn ogen kreeg. Ben hem er twee dagen later nog eens gaan eten. Moet toch ook zeggen dat  Els en ik nog heel vaak over Tickets in Barcelona praten (daar waren Kürt en z’n vrouw ooit samen met ons op bezoek, en het is ook één van mijn favoriete restaurants, NVDR) En afgelopen zomer hebben we tijdens een sunset in Tyra Santorini onwaarschijnlijk lekker gegeten in een spectaculair kader, in restaurant Onar.

Hier gaat mijn maatje Kürt Rogiers op reis deze zomer.
Hier gaat mijn maatje Kürt Rogiers op reis deze zomer.

Gerelateerde nieuwsberichten

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer