Ik ben intussen een weekje met vakantie, en ik moet toegeven, het bevalt me prima. Mijn ochtend-radio-maatje Kürt Rogiers is echter nog aan de slag. Nog tot volgende week vrijdag is hij Lars op de set van Familie in Lint. Maar vanaf volgende week is hij weer fulltime papa en man van Els en begint ook na een ontzettend druk voorjaar zijn vakantie…
In onze zomerreeks is Kürt vandaag echter al in vakantiestemming, want vandaag vertelt hij hier over z’n beste culinaire reiservaring. Fijn om te lezen dat één van z’n favoriete buitenlandse gastronomische ervaringen zich in ons gezelschap afspeelde, in Barcelona, ook al zijn Kürt en Els echte Italië-liefhebbers. Raak alvast in vakantiestemming met Kürt z’n tips.
Dat moet toch wel Oeganda geweest zijn. De natuur van midden Afrika, de dankbaarheid en ‘lust 4 life’ van zijn inwoners en de nabijheid van wilde dieren … het was onvergetelijk.
Moet vooral ‘van het land zelf zijn’. Vind het vreemd om sushi in Marseille te eten of een lasagne in Kopenhagen. Laat mij maar de plaatselijk gerechten en producten vandaar proeven. Dat viel dan wel weer wat tegen in Oeganda…
Sicilië. We zijn zeer grote Italië-fan. Het eiland hebben we nog nooit gezien. Maar dat gaan we dus deze zomer ontdekken. Ik kijk er al naar uit!
Italië. Daar heb ik in een simpel restaurantje ergens in Toscane een ‘vitello tonato’ gegeten waar ik tranen van in mijn ogen kreeg. Ben hem er twee dagen later nog eens gaan eten. Moet toch ook zeggen dat Els en ik nog heel vaak over Tickets in Barcelona praten (daar waren Kürt en z’n vrouw ooit samen met ons op bezoek, en het is ook één van mijn favoriete restaurants, NVDR) En afgelopen zomer hebben we tijdens een sunset in Tyra Santorini onwaarschijnlijk lekker gegeten in een spectaculair kader, in restaurant Onar.
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer