Geen uur na de beslissingen van het overlegcomité om de corona-maatregelen opnieuw te verstrengen kwam ik meteen al in een pittige discussie terecht. Ik heb namelijk een maand na de versoepelingen in de winkels en de horeca weinig zin om opnieuw die vervelende mondkapjes op te zetten. Maar ik merkte toch meteen dat de meningen daar weer verdeeld over zijn.
Een dame uit Brussel zei me: “bij ons zijn de mondkapjes nooit weg geweest, en we leven toch in één land, Vlaanderen is gewoon te snel gegaan met de versoepelingen, want in Brussel zijn zoveel mensen niet gevaccineerd en een virus houdt zich echt niet aan taal- of landsgrenzen.” Geen slecht argument. Wel spijtig. Omdat een heleboel mensen zich weigeren te vaccineren (wat uiteraard hun goed recht is) moet iedereen weer die mondmaskers op in publieke plaatsen.
Nog een goed argument, behalve het tegengaan van de massale verspreiding van corona, is dat mondmaskers natuurlijk ook andere ziektes tegenhouden. Sinds het begin van covid ben ik geen enkele keer meer ziek geweest. Dat blijft bijzonder, want vroeger had ik toch minstens twee keer per jaar een stevige verkoudheid of keelontsteking.
Maar het grappigste voordeel van die mondkapjes kwam toch van een goede vriend van mij. Hij schreef me: jij had het toch onlangs over het feit dat je een stevige look adem had de dag na het eten van scampi’s met look. Die zorg is dan toch weer voorbij voor je collega’s, vrienden, familie, èn jezelf. Look eten is geen probleem. Niemand gaat nog last hebben van een stinkbek, want de mondmaskers gaan weer op. En afstand houden is ook weer belangrijk. Dus eet maar zoveel look als je wil. Ik moet zeggen dat dat bericht mij wel een big smile gaf.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer