Geen uur na de beslissingen van het overlegcomité om de corona-maatregelen opnieuw te verstrengen kwam ik meteen al in een pittige discussie terecht. Ik heb namelijk een maand na de versoepelingen in de winkels en de horeca weinig zin om opnieuw die vervelende mondkapjes op te zetten. Maar ik merkte toch meteen dat de meningen daar weer verdeeld over zijn.
Een dame uit Brussel zei me: “bij ons zijn de mondkapjes nooit weg geweest, en we leven toch in één land, Vlaanderen is gewoon te snel gegaan met de versoepelingen, want in Brussel zijn zoveel mensen niet gevaccineerd en een virus houdt zich echt niet aan taal- of landsgrenzen.” Geen slecht argument. Wel spijtig. Omdat een heleboel mensen zich weigeren te vaccineren (wat uiteraard hun goed recht is) moet iedereen weer die mondmaskers op in publieke plaatsen.
Nog een goed argument, behalve het tegengaan van de massale verspreiding van corona, is dat mondmaskers natuurlijk ook andere ziektes tegenhouden. Sinds het begin van covid ben ik geen enkele keer meer ziek geweest. Dat blijft bijzonder, want vroeger had ik toch minstens twee keer per jaar een stevige verkoudheid of keelontsteking.
Maar het grappigste voordeel van die mondkapjes kwam toch van een goede vriend van mij. Hij schreef me: jij had het toch onlangs over het feit dat je een stevige look adem had de dag na het eten van scampi’s met look. Die zorg is dan toch weer voorbij voor je collega’s, vrienden, familie, èn jezelf. Look eten is geen probleem. Niemand gaat nog last hebben van een stinkbek, want de mondmaskers gaan weer op. En afstand houden is ook weer belangrijk. Dus eet maar zoveel look als je wil. Ik moet zeggen dat dat bericht mij wel een big smile gaf.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer