Hilarisch. Eén super groot voordeel van mondkapjes!

Geen uur na de beslissingen van het overlegcomité om de corona-maatregelen opnieuw te verstrengen kwam ik meteen al in een pittige discussie terecht. Ik heb namelijk een maand na de versoepelingen in de winkels en de horeca weinig zin om opnieuw die vervelende mondkapjes op te zetten. Maar ik merkte toch meteen dat de meningen daar weer verdeeld over zijn.

Een dame uit Brussel zei me: “bij ons zijn de mondkapjes nooit weg geweest, en we leven toch in één land, Vlaanderen is gewoon te snel gegaan met de versoepelingen, want in Brussel zijn zoveel mensen niet gevaccineerd en een virus houdt zich echt niet aan taal- of landsgrenzen.” Geen slecht argument. Wel spijtig. Omdat een heleboel mensen zich weigeren te vaccineren (wat uiteraard hun goed recht is) moet iedereen weer die mondmaskers op in publieke plaatsen.

Nog een goed argument, behalve het tegengaan van de massale verspreiding van corona, is dat mondmaskers natuurlijk ook andere ziektes tegenhouden. Sinds het begin van covid ben ik geen enkele keer meer ziek geweest. Dat blijft bijzonder, want vroeger had ik toch minstens twee keer per jaar een stevige verkoudheid of keelontsteking.

Maar het grappigste voordeel van die mondkapjes kwam toch van een goede vriend van mij. Hij schreef me: jij had het toch onlangs over het feit dat je een stevige look adem had de dag na het eten van scampi’s met look. Die zorg is dan toch weer voorbij voor je collega’s, vrienden, familie, èn jezelf. Look eten is geen probleem. Niemand gaat nog last hebben van een stinkbek, want de mondmaskers gaan weer op. En afstand houden is ook weer belangrijk. Dus eet maar zoveel look als je wil. Ik moet zeggen dat dat bericht mij wel een big smile gaf.