Groenten zijn goed, groenten zijn lekker, groenten zijn gezond, en (ook niet onbelangrijk als je net als ik een beetje aan de lijn probeert te denken) ze bevatten ook echt weinig calorieën.
Je kunt in feite met groenten weinig fout doen. Wanneer je ze in heel veel boter of vet bakt, of frituurt, ja dan stop je ze natuurlijk vol extra calorieën, maar puur zijn ze gewoon geweldig. Rauw of gestoomd is altijd een hit. Maar hou de meeste groentjes toch maar een beetje knapperig. Plat gekookt verliezen ze immers veel van hun charme en kwaliteiten.
Maar dit zijn de topvedetten: de lijst van de groenten met bijzonder weinig calorieën, de toppers van de slanke hitparade zeg maar.
18 calorieën per 100 gram
18 calorieën per 100 gram
18 calorieën per 100 gram
17 calorieën per 100 gram
17 calorieën per 100 gram
16 calorieën per 100 gram
15 calorieën per 100 gram
15 calorieën per 100 gram
13 calorieën per 100 gram
12 calorieën per 100 gram
12 calorieën per 100 gram
11 calorieën per 100 gram
10 calorieën per 100 gram
10 calorieën per 100 gram
7 calorieën per 100 gram
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer