Hoe bak je aubergines?
Nieuws

Hoe bak je aubergines?

Aubergines zijn heel voedzaam maar niet iedereen is overtuigd van de smaak van de paarse groente. Volgens mij ligt het gewoonweg aan de manier waarop je een aubergine moet bakken. Als je het niet op de juiste manier aanpakt krijg je al snel een vettig en slappe aubergine.

Met deze tips bak je ze voortaan erg lekker.

  1. Kies altijd voor een stevige aubergine. Of die nu rijp is of niet, een aubergine is het best met een gladde stevige schil.
  2. Was je exemplaar met koud water om al het vuil te verwijderen.
  3. Verwijder het topje & de onderkant van de aubergine en snij op de manier die je wil gebruiken in je gerecht. Je kan in de lengte snijden, je kan schijfjes snijden en nog kleinere blokjes. Het handigste zijn schijfjes.
  4. Dit is een hele belangrijke: Leg je schijfjes op een keukenpapier en besprenkel overvloedig met zout. Het zout zorgt er voor dat er water uit de aubergine wordt getrokken en zal de aubergine later minder olie opnemen. Resultaat is een aubergine die minder zompig is.
  5. Wacht minstens een half uurtje en check of er water op de aubergine parelt. Nadien demp je voorzichtig af met een keukenpapier. Zie je geen waterdruppels, dan mag je nog wat meer zout gebruiken. Je wil echt al het vocht uit de aubergine halen.
  6. Verwarm je oven voor op zo’n 120 graden.
  7. Wrijf al je schijfjes aubergine in met wat olijfolie. Handig daarbij is een kwast gebruiken om de olie gelijk te verdelen. Maar je kunt het ook gewoon met je vingers doen. Koken is voelen.
  8. Bak de aubergines zo’n 20 minuutjes. De aubergines zijn klaar wanneer de buitenkant een beetje bruin en knapperig is en de binnenkant zacht blijft.

Et voilà, smakelijk!

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer