Hoe bak je aubergines?
Nieuws

Hoe bak je aubergines?

Aubergines zijn heel voedzaam maar niet iedereen is overtuigd van de smaak van de paarse groente. Volgens mij ligt het gewoonweg aan de manier waarop je een aubergine moet bakken. Als je het niet op de juiste manier aanpakt krijg je al snel een vettig en slappe aubergine.

Met deze tips bak je ze voortaan erg lekker.

  1. Kies altijd voor een stevige aubergine. Of die nu rijp is of niet, een aubergine is het best met een gladde stevige schil.
  2. Was je exemplaar met koud water om al het vuil te verwijderen.
  3. Verwijder het topje & de onderkant van de aubergine en snij op de manier die je wil gebruiken in je gerecht. Je kan in de lengte snijden, je kan schijfjes snijden en nog kleinere blokjes. Het handigste zijn schijfjes.
  4. Dit is een hele belangrijke: Leg je schijfjes op een keukenpapier en besprenkel overvloedig met zout. Het zout zorgt er voor dat er water uit de aubergine wordt getrokken en zal de aubergine later minder olie opnemen. Resultaat is een aubergine die minder zompig is.
  5. Wacht minstens een half uurtje en check of er water op de aubergine parelt. Nadien demp je voorzichtig af met een keukenpapier. Zie je geen waterdruppels, dan mag je nog wat meer zout gebruiken. Je wil echt al het vocht uit de aubergine halen.
  6. Verwarm je oven voor op zo’n 120 graden.
  7. Wrijf al je schijfjes aubergine in met wat olijfolie. Handig daarbij is een kwast gebruiken om de olie gelijk te verdelen. Maar je kunt het ook gewoon met je vingers doen. Koken is voelen.
  8. Bak de aubergines zo’n 20 minuutjes. De aubergines zijn klaar wanneer de buitenkant een beetje bruin en knapperig is en de binnenkant zacht blijft.

Et voilà, smakelijk!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer