Hoe bak je aubergines?
Nieuws

Hoe bak je aubergines?

Aubergines zijn heel voedzaam maar niet iedereen is overtuigd van de smaak van de paarse groente. Volgens mij ligt het gewoonweg aan de manier waarop je een aubergine moet bakken. Als je het niet op de juiste manier aanpakt krijg je al snel een vettig en slappe aubergine.

Met deze tips bak je ze voortaan erg lekker.

  1. Kies altijd voor een stevige aubergine. Of die nu rijp is of niet, een aubergine is het best met een gladde stevige schil.
  2. Was je exemplaar met koud water om al het vuil te verwijderen.
  3. Verwijder het topje & de onderkant van de aubergine en snij op de manier die je wil gebruiken in je gerecht. Je kan in de lengte snijden, je kan schijfjes snijden en nog kleinere blokjes. Het handigste zijn schijfjes.
  4. Dit is een hele belangrijke: Leg je schijfjes op een keukenpapier en besprenkel overvloedig met zout. Het zout zorgt er voor dat er water uit de aubergine wordt getrokken en zal de aubergine later minder olie opnemen. Resultaat is een aubergine die minder zompig is.
  5. Wacht minstens een half uurtje en check of er water op de aubergine parelt. Nadien demp je voorzichtig af met een keukenpapier. Zie je geen waterdruppels, dan mag je nog wat meer zout gebruiken. Je wil echt al het vocht uit de aubergine halen.
  6. Verwarm je oven voor op zo’n 120 graden.
  7. Wrijf al je schijfjes aubergine in met wat olijfolie. Handig daarbij is een kwast gebruiken om de olie gelijk te verdelen. Maar je kunt het ook gewoon met je vingers doen. Koken is voelen.
  8. Bak de aubergines zo’n 20 minuutjes. De aubergines zijn klaar wanneer de buitenkant een beetje bruin en knapperig is en de binnenkant zacht blijft.

Et voilà, smakelijk!

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer