Hoe bak je aubergines?
Nieuws

Hoe bak je aubergines?

Aubergines zijn heel voedzaam maar niet iedereen is overtuigd van de smaak van de paarse groente. Volgens mij ligt het gewoonweg aan de manier waarop je een aubergine moet bakken. Als je het niet op de juiste manier aanpakt krijg je al snel een vettig en slappe aubergine.

Met deze tips bak je ze voortaan erg lekker.

  1. Kies altijd voor een stevige aubergine. Of die nu rijp is of niet, een aubergine is het best met een gladde stevige schil.
  2. Was je exemplaar met koud water om al het vuil te verwijderen.
  3. Verwijder het topje & de onderkant van de aubergine en snij op de manier die je wil gebruiken in je gerecht. Je kan in de lengte snijden, je kan schijfjes snijden en nog kleinere blokjes. Het handigste zijn schijfjes.
  4. Dit is een hele belangrijke: Leg je schijfjes op een keukenpapier en besprenkel overvloedig met zout. Het zout zorgt er voor dat er water uit de aubergine wordt getrokken en zal de aubergine later minder olie opnemen. Resultaat is een aubergine die minder zompig is.
  5. Wacht minstens een half uurtje en check of er water op de aubergine parelt. Nadien demp je voorzichtig af met een keukenpapier. Zie je geen waterdruppels, dan mag je nog wat meer zout gebruiken. Je wil echt al het vocht uit de aubergine halen.
  6. Verwarm je oven voor op zo’n 120 graden.
  7. Wrijf al je schijfjes aubergine in met wat olijfolie. Handig daarbij is een kwast gebruiken om de olie gelijk te verdelen. Maar je kunt het ook gewoon met je vingers doen. Koken is voelen.
  8. Bak de aubergines zo’n 20 minuutjes. De aubergines zijn klaar wanneer de buitenkant een beetje bruin en knapperig is en de binnenkant zacht blijft.

Et voilà, smakelijk!

Gerelateerde nieuwsberichten

_74I8659

Zo zalig zijn zomerse feestjes met Big Green Egg #advertentie

Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer