Hoe bak je Sint-Jacobsoesters?
Nieuws

Hoe bak je Sint-Jacobsoesters?

Ze zijn heerlijk als ze goed gebakken zijn, maar niks zo erg als te weinig, of te hard gebakken sint-jakobsoesters. Daarom een paar vuistregels om er voor te zorgen dat je geen fouten maakt bij de bereiding van deze delicatesse.

  1. Spoel de sint-jakobsoesters af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Verwijder eventuele restjes van de schelp en laat ze uitlekken.
  2. Verwarm een pan op middelhoog vuur en voeg een mengsel van boter en olijfolie toe. Je kunt ongeveer 2 eetlepels boter en 1 eetlepel olijfolie gebruiken. Als je wat knoflook wilt toevoegen voor extra smaak, pers dan een teentje knoflook en voeg het toe aan de pan.
  3. Zodra de boter gesmolten is en begint te borrelen, voeg je de sint-jakobsoesters toe. Bak ze ongeveer 1-2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte van de oesters. Ze moeten een mooie goudbruine kleur krijgen aan de buitenkant en nog enigszins glazig zijn aan de binnenkant.
  4. Breng de sint-jakobsoesters op smaak met zout en peper.

Gerelateerde nieuwsberichten

Thaise kreeft met noedels

De beste hoofdgerechten voor de feestdagen

Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer

Makkelijk hapje milkshake met paling

De lekkerste hapjes voor de feestdagen

Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer

Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise

De lekkerste voorgerechten voor de feestdagen

Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer

Goed nieuws: Mama's kookboek komt maandag aan!

Bestel Mijn Mama’s Kookboek nu als kerstcadeau voor het te laat is!

Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer

Kun je diabetes vermijden?

Kun je diabetes vermijden?

14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer