Nieuws

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat het niet mislukt:

  1. Vet en suiker in de vormpjes: Zorg ervoor dat je de soufflévormpjes altijd goed invet met boter en bestrooi ze met wat suiker. Dit helpt de soufflé om rustog omhoog te klimmen tijdens het bakken en geeft een mooie karamellisatie aan de buitenkant.
  2. Eiwitten op kamertemperatuur: Klop de eiwitten altijd op kamertemperatuur. Koude eiwitten kloppen immers minder goed op en kunnen daardoor vaak niet het gewenste volume bereiken.
  3. Schone kom en kloppers: Zorg ervoor dat de kom en de kloppers waarin je de eiwitten klopt altijd volledig schoon en vetvrij zijn. Elk spoortje vet kan het opkloppen van de eiwitten bemoeilijken.
  4. Chocolade smelten: Smelt de chocolade voorzichtig en laat het een beetje afkoelen voordat je het toevoegt aan het eiermengsel. Te hete chocolade kan de eieren doen stollen en dan maak je een soort van chocolade eierkoek. Maar zeker geen soufflé.
  5. Eierdooiers en suiker: Klop de eierdooiers en suiker tot ze licht en luchtig zijn. Dit zorgt voor een luchtige textuur in de soufflé.
  6. Eiwitten voorzichtig mengen: Meng de opgeklopte eiwitten voorzichtig in het chocolademengsel. Doe dit in twee of drie keer om te voorkomen dat je lucht verliest. Het doel is om de luchtigheid te behouden voor een luchtige soufflé.
  7. Niet te lang wachten: Zodra de soufflé is gemengd, moet je alles snel in de vormpjes doen en bakken. Wacht niet te lang, anders verliest het beslag zijn luchtigheid.
  8. Precieze baktijd: Bak de soufflé in een voorverwarmde oven op de juiste temperatuur. Houd de baktijd in de gaten, maar open de ovendeur niet te vroeg om inzakken te voorkomen.

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer