Nieuws

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat het niet mislukt:

  1. Vet en suiker in de vormpjes: Zorg ervoor dat je de soufflévormpjes altijd goed invet met boter en bestrooi ze met wat suiker. Dit helpt de soufflé om rustog omhoog te klimmen tijdens het bakken en geeft een mooie karamellisatie aan de buitenkant.
  2. Eiwitten op kamertemperatuur: Klop de eiwitten altijd op kamertemperatuur. Koude eiwitten kloppen immers minder goed op en kunnen daardoor vaak niet het gewenste volume bereiken.
  3. Schone kom en kloppers: Zorg ervoor dat de kom en de kloppers waarin je de eiwitten klopt altijd volledig schoon en vetvrij zijn. Elk spoortje vet kan het opkloppen van de eiwitten bemoeilijken.
  4. Chocolade smelten: Smelt de chocolade voorzichtig en laat het een beetje afkoelen voordat je het toevoegt aan het eiermengsel. Te hete chocolade kan de eieren doen stollen en dan maak je een soort van chocolade eierkoek. Maar zeker geen soufflé.
  5. Eierdooiers en suiker: Klop de eierdooiers en suiker tot ze licht en luchtig zijn. Dit zorgt voor een luchtige textuur in de soufflé.
  6. Eiwitten voorzichtig mengen: Meng de opgeklopte eiwitten voorzichtig in het chocolademengsel. Doe dit in twee of drie keer om te voorkomen dat je lucht verliest. Het doel is om de luchtigheid te behouden voor een luchtige soufflé.
  7. Niet te lang wachten: Zodra de soufflé is gemengd, moet je alles snel in de vormpjes doen en bakken. Wacht niet te lang, anders verliest het beslag zijn luchtigheid.
  8. Precieze baktijd: Bak de soufflé in een voorverwarmde oven op de juiste temperatuur. Houd de baktijd in de gaten, maar open de ovendeur niet te vroeg om inzakken te voorkomen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer