Nieuws

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat het niet mislukt:

  1. Vet en suiker in de vormpjes: Zorg ervoor dat je de soufflévormpjes altijd goed invet met boter en bestrooi ze met wat suiker. Dit helpt de soufflé om rustog omhoog te klimmen tijdens het bakken en geeft een mooie karamellisatie aan de buitenkant.
  2. Eiwitten op kamertemperatuur: Klop de eiwitten altijd op kamertemperatuur. Koude eiwitten kloppen immers minder goed op en kunnen daardoor vaak niet het gewenste volume bereiken.
  3. Schone kom en kloppers: Zorg ervoor dat de kom en de kloppers waarin je de eiwitten klopt altijd volledig schoon en vetvrij zijn. Elk spoortje vet kan het opkloppen van de eiwitten bemoeilijken.
  4. Chocolade smelten: Smelt de chocolade voorzichtig en laat het een beetje afkoelen voordat je het toevoegt aan het eiermengsel. Te hete chocolade kan de eieren doen stollen en dan maak je een soort van chocolade eierkoek. Maar zeker geen soufflé.
  5. Eierdooiers en suiker: Klop de eierdooiers en suiker tot ze licht en luchtig zijn. Dit zorgt voor een luchtige textuur in de soufflé.
  6. Eiwitten voorzichtig mengen: Meng de opgeklopte eiwitten voorzichtig in het chocolademengsel. Doe dit in twee of drie keer om te voorkomen dat je lucht verliest. Het doel is om de luchtigheid te behouden voor een luchtige soufflé.
  7. Niet te lang wachten: Zodra de soufflé is gemengd, moet je alles snel in de vormpjes doen en bakken. Wacht niet te lang, anders verliest het beslag zijn luchtigheid.
  8. Precieze baktijd: Bak de soufflé in een voorverwarmde oven op de juiste temperatuur. Houd de baktijd in de gaten, maar open de ovendeur niet te vroeg om inzakken te voorkomen.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer