HOE BEWAAR JE BEST EEN HALVE AVOCADO

Avocado’s zijn super populair. Lekker en vooral gezond. Dus veel mensen halen ze in huis en maken er graag gezonde gerechtjes mee. Eén nadeel dat soms verzwegen wordt: ze bevatten best veel calorieën, dus je kunt ze nu ook niet met kilo’s eten. Nog een nadeel: eens je ze aangesneden hebt worden ze snel bruin en vies. Hoe kun je een halve avocado toch nog een tijdje bewaren?

Heel simpel. Laat sowieso de pit zitten in je halve avocado. Je kunt er wat citroensap op sprenkelen (wordt ook gedaan bij het bereiden van guacamole, voor de smaak en om te vermijden dat de avocado bruin wordt) en meteen strak in plasticfolie verpakken. Maar de beste truc is om de avocado te bewaren in een afgesloten plastic bakje met een stuk geschilde (en eventueel zelfs gesnipperde rode) ui. De zwavelgassen van de ui zorgen er immers voor dat het oxidatieproces van de avocado wordt tegengegaan.