Hoe doen andere nachtraven dat?

Net thuis van het DJ’n. Het is kwart voor vier. Eerst heb ik de voorbije avond gedraaid op het trouwfeest van Veronique en Hans in Geetbets, van halftien tot elf. Wat een zalig feestje. En daarna ben ik naar Brugge gereden waar ik een benefietoptreden heb gedaan van een supportersclub van Club Brugge voor “Stichting tegen Kanker”. Ook dikke ambiance daar.

En nu ben ik thuis. Het is einde seizoen en de batterijtjes zijn leeg. Op de koop toe heb ik vrijdag ook laat gedraaid en zaterdag zo’n 30 kilometer gewandeld en veel gewerkt voor de blog. Eigenlijk moet ik dringend mijn nest in. Alleen… dat lukt niet. Nooit eigenlijk na het draaien. Ik moet dan echt nog even wat doen voor ik slapen kan, jullie hier lastig vallen met dit epistel bijvoorbeeld…

Wanneer ik thuiskom van het DJ’n moet ik ook altijd even tot rust komen. Ik heb een paar uur staan springen en dansen, MC’en en ben tussen het publiek gesprongen. Wanneer ik dan in m’n auto stap en naar huis rijd dan zit ik vol adrenaline, moe of niet. Ik luister na m’n laatste DJ-set onderweg naar huis altijd naar rustige jazz of soul, of klassieke muziek. Deze nacht was dat op spotify Billy Paul. Heerlijk rustgevend.

En wanneer ik thuis kom knuffel ik Gilbert, onze kat nog even, en neem me één (of twee) glazen goede wijn. Ik moet dan even de dag achter me laten. Even bekomen. En dan heb ik meestal nog een hongertje, en eet ik een stukje belegen (light-)kaas bij m’n wijntje, of wat noten, of soms een boterham. Dat is niet erg. Onderschat niet hoeveel calorieën eraf gaan tijdens het DJ’n, zeker als je zo’n springkonijn bent als ik, dus ik heb bijna altijd een hongerke als ik thuiskom.

En dan zap ik even langs de stories op Instagram van de mensen die ik volg. En dan merk ik dat ik niet de enige ben die nog wakker is rond vier uur. En ik merk dat andere mensen ook midden in de nacht nog een hapje eten. Zo zag ik een pak frieten met roze! saus passeren. Een zak chips ook. En een paar pitta’s. Maar volgens mij waren dat allemaal mensen die gefeest hadden, en niet met een lege maag willen gaan slapen.

Maar ik heb gewerkt. Niks gedronken tot nu, ik drink nooit alcohol als ik ga DJ’n. Wat ik mij nu dus afvraag is: hoe doen andere nachtraven dat? Bakkers die aan het bakken zijn nu? Eten die al eens een koffiekoek? DJ’s die thuiskomen net zoals ik, obers, barmannen, taxichauffeurs? Happen die ook nog iets lekker? En drinken die nog een glaasje voor het slapen na de werknacht? Laat eens weten hoe jij dat doet? Collega nachtraaf…?

 

Intussen krijg ik best wat reacties…. DJ Stephen Fox is blijkbaar ook net thuis en stuurde me dit:

Ik probeer ‘s nachts tussen de DJ sets door fruit te eten, zodat ik ‘s nachts geen nood heb aan een vettige hap. Als ik dan thuis kom drink ik dan hooguit nog een glas water. Als ik ‘vroeg’ thuis ben (voor 3h) werk ik meestal nog even op mn laptop. Als het later is zap ik in mn bed nog wat door Instagram Stories & scroll ik nog wat twitter/facebook. Nooit problemen met in slaap vallen nadien, ook al beweren heel veel studies anders ? Weer een leuke blogpost! Keep up the good work!

Er hebben ook al twee bakkers gereageerd. Grappig trouwens. De ene, uit het verre West-Vlaanderen, stuurde mij: “natuurlijk proef je tijdens het bakken van je koeken, dat hoort zo” en een andere stuurde me “nee, ik blijf van m’n koeken in de nacht. Straks als ik gedaan heb met werken, proef ik wel iets lekkers.

En op Twitter stuurt An Verstuyft: “Als nachtwerker ontbijt ik kort na de middag, eet warm tussen 20 en 21u en ’s nachts nog wat kleine snacks: een banaan of iets anders van fruit, rijstwafels, soms boterhammen (als mijn avondmaal vroeger was), noten, soep in de winter,…”