Hoe doen andere nachtraven dat?
Nieuws

Hoe doen andere nachtraven dat?

Net thuis van het DJ’n. Het is kwart voor vier. Eerst heb ik de voorbije avond gedraaid op het trouwfeest van Veronique en Hans in Geetbets, van halftien tot elf. Wat een zalig feestje. En daarna ben ik naar Brugge gereden waar ik een benefietoptreden heb gedaan van een supportersclub van Club Brugge voor “Stichting tegen Kanker”. Ook dikke ambiance daar.

En nu ben ik thuis. Het is einde seizoen en de batterijtjes zijn leeg. Op de koop toe heb ik vrijdag ook laat gedraaid en zaterdag zo’n 30 kilometer gewandeld en veel gewerkt voor de blog. Eigenlijk moet ik dringend mijn nest in. Alleen… dat lukt niet. Nooit eigenlijk na het draaien. Ik moet dan echt nog even wat doen voor ik slapen kan, jullie hier lastig vallen met dit epistel bijvoorbeeld…

Wanneer ik thuiskom van het DJ’n moet ik ook altijd even tot rust komen. Ik heb een paar uur staan springen en dansen, MC’en en ben tussen het publiek gesprongen. Wanneer ik dan in m’n auto stap en naar huis rijd dan zit ik vol adrenaline, moe of niet. Ik luister na m’n laatste DJ-set onderweg naar huis altijd naar rustige jazz of soul, of klassieke muziek. Deze nacht was dat op spotify Billy Paul. Heerlijk rustgevend.

En wanneer ik thuis kom knuffel ik Gilbert, onze kat nog even, en neem me één (of twee) glazen goede wijn. Ik moet dan even de dag achter me laten. Even bekomen. En dan heb ik meestal nog een hongertje, en eet ik een stukje belegen (light-)kaas bij m’n wijntje, of wat noten, of soms een boterham. Dat is niet erg. Onderschat niet hoeveel calorieën eraf gaan tijdens het DJ’n, zeker als je zo’n springkonijn bent als ik, dus ik heb bijna altijd een hongerke als ik thuiskom.

En dan zap ik even langs de stories op Instagram van de mensen die ik volg. En dan merk ik dat ik niet de enige ben die nog wakker is rond vier uur. En ik merk dat andere mensen ook midden in de nacht nog een hapje eten. Zo zag ik een pak frieten met roze! saus passeren. Een zak chips ook. En een paar pitta’s. Maar volgens mij waren dat allemaal mensen die gefeest hadden, en niet met een lege maag willen gaan slapen.

Maar ik heb gewerkt. Niks gedronken tot nu, ik drink nooit alcohol als ik ga DJ’n. Wat ik mij nu dus afvraag is: hoe doen andere nachtraven dat? Bakkers die aan het bakken zijn nu? Eten die al eens een koffiekoek? DJ’s die thuiskomen net zoals ik, obers, barmannen, taxichauffeurs? Happen die ook nog iets lekker? En drinken die nog een glaasje voor het slapen na de werknacht? Laat eens weten hoe jij dat doet? Collega nachtraaf…?

Intussen krijg ik best wat reacties…. DJ Stephen Fox is blijkbaar ook net thuis en stuurde me dit:

Ik probeer ‘s nachts tussen de DJ sets door fruit te eten, zodat ik ‘s nachts geen nood heb aan een vettige hap. Als ik dan thuis kom drink ik dan hooguit nog een glas water. Als ik ‘vroeg’ thuis ben (voor 3h) werk ik meestal nog even op mn laptop. Als het later is zap ik in mn bed nog wat door Instagram Stories & scroll ik nog wat twitter/facebook. Nooit problemen met in slaap vallen nadien, ook al beweren heel veel studies anders ? Weer een leuke blogpost! Keep up the good work!

Er hebben ook al twee bakkers gereageerd. Grappig trouwens. De ene, uit het verre West-Vlaanderen, stuurde mij: “natuurlijk proef je tijdens het bakken van je koeken, dat hoort zo” en een andere stuurde me “nee, ik blijf van m’n koeken in de nacht. Straks als ik gedaan heb met werken, proef ik wel iets lekkers.

En op Twitter stuurt An Verstuyft: “Als nachtwerker ontbijt ik kort na de middag, eet warm tussen 20 en 21u en ’s nachts nog wat kleine snacks: een banaan of iets anders van fruit, rijstwafels, soms boterhammen (als mijn avondmaal vroeger was), noten, soep in de winter,…”

Gerelateerde nieuwsberichten

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer