Hoe een egoïst een bijna perfect avondje wrang deed smaken
Nieuws

Hoe een egoïst een bijna perfect avondje wrang deed smaken

Dat was echt wel een zalig idee van Deliveroo zeg. We zoeken een foodie die ook van voetbal houdt. En dan liefst eentje die fan is van Club Brugge. En we nodigen die uit naar Parijs om te gaan kijken naar The Champions League. We verwennen die eerst met heerlijke tapas en een glaasje lekkere champagne. Nadien serveren we die een heerlijk stukje vis met knapperige groentjes met een glaasje chardonnay. Terwijl ze naar de smakelijke match kijken, brengen we wat heerlijke extra smakelijke hapjes. In de pauze tussen de twee helften serveren we een glaasje bourgogne, lekkere kaasjes, en versnaperingen. En de kans is groot dat die foodblogger dan een erg leuk stuk schrijft op z’n blog. Deliveroo is namelijk sponsor van PSG en zal vanaf volgend jaar op alle zitplaatsen in het stadion te bestellen zijn. Dat al even in de verf zetten is een slim idee.

Wel ik kan je zeggen: het ging allemaal zoals gehoopt. De hapjes en de drankjes waren heerlijk. De mensen van Deliveroo legden mij en m’n papa, maar ook de winnaars van de wedstrijd op deze blog en de andere gasten in de loge in de watten. En Club Brugge speelde eigenlijk ook mooi voetbal. Champagnevoetbal had je van PSG verwacht, maar tegen een sterk en ambitieus Brugge dat genoeg lef toonde konden ze toch niet parelen zoals verwacht. Meer nog, Club speelde meer dan aardig mee en toen na de 1-0 in de eerste helft, na de kaas met toastjes en versnaperingen, in de tweede helft Mbaye Diagne werd neergehaald in de zestien kon de kers op de taart gelegd worden, en een verdiend gelijkspel afgedwongen worden. Aanvoerder Hans Vanaken knalt de penalty’s er immers altijd in. Alleen, egoïst Diagne eiste de bal op, en ook al schreeuwde de coach dat Hans de penalty moest nemen, Diagne loste niet. En deed toen het knulligste ooit: hij schoot de bal zwak en lullig in de handen van de keerper van PSG. De droom aan diggelen. De avond smaakte plots wrang en bitter. En het was niet de schuld van Deliveroo. Maar van Club Brugge z’n misschien wel stomste aankoop van de voorbije jaren. Die ene die ze onder een jas op een perron stiekem van Anderlecht hadden gepikt. Karma is a bitch.

Voor de rest was het een topavond hoor. M’n papa en ik beleefden een vader-zoon-droom. Merci Deliveroo. Ondanks Diagne

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer