Hoe een klein gebakje levens kan redden...
Nieuws

Hoe een klein gebakje levens kan redden…

Taart is uiteraard lekker. Taart is zoet. Taart is gezellig. Taart is feest. Maar is taart gezond? Dat valt natuurlijk te betwijfelen. En toch…  het taartje waar de Responsible Young Drivers samen met Renault België-Luxemburg mee uitpakken is meer dan gezond, want het zou echt zelfs eens levens kunnen redden.

Uit een enquête van iVOX blijkt immers dat 87 procent van de chauffeurs hun rijgedrag serieus aanpassen wanneer ze eten, bijvoorbeeld pizza’s, nasi goreng van bij de Chinees, frietjes van de frituur of een lekkere taart vervoeren op de passagierszetel.

En daarom hebben ze een fragiel taartje ontwikkeld: de Safety Cake. En uiteraard ook een bijhorende campagne. Om ons er bewust van te maken dat het toch te zot is dat we voorzichtiger rijden met voedsel dan met passagiers op de stoel naast ons.

Ik vind het zelf een zeer geslaagde campagne. Want eerlijk gezegd: de Responsible Young Drivers hebben gewoon overschot van gelijk. Je remt toch rustiger af, je neemt je bochten ook voorzichtiger en je probeert zachter over drempels heen te gaan, wanneer dat taartje naast je met slagroom en al tegen de voorruit dreigt te kwakken bij een te bruusk maneuver, maar die passagier naast je, kijk daar rij je “normaal” mee. Enfin dat denk je. Maar een passagier is in principe toch meer waard dan een stuk pizza of een slagroomtaartje. Echt een doordenker. Schot in de roos dus, deze campagne.

Trouwens: hebben jullie trucs om taart voorzichtig te vervoeren? Want ik zet die vaak gewoon voor de passagierszetel op de grond, maar dan gaat ze ook schuiven, of als de tas waarin de taart zit groot genoeg is, durf ik ze ook wel eens vast te klemmen met de autogordel… maar dan ben ik altijd bang dat de riem de taart gaat verpletteren. En hoe doen jullie dat?

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer