Hoe hoog is jouw keukenblad?

We zitten in de laatste rechte lijn wat de inrichting van onze nieuwe keuken betreft. Er moeten zoveel beslissingen genomen worden. De ovens en het inductievuur zijn al gekozen. Oef. En ik ga ook een vacuümlade bestellen. Maar er blijven toch nog enkele knopen over die we dringend gaan moeten doorhakken…

En eentje daarvan is de hoogte van het werkblad tegen de muur, en de hoogte van het werkblad van ons keukeneiland. Ik ben zelf niet zo ontzettend groot, 1m76, maar heel vaak kom ik toch in keukens waarvan ik het blad gewoon veel te laag vind. Ik vind dat erg onaangenaam, en volgens mij krijg je daar gewoon ook makkelijk lage rugpijn van. Ergonomisch gezien lijkt een hoger blad mij veel aangenamer en slimmer.

Nu we hebben wat navraag gedaan natuurlijk. En blijkbaar is de “hoge” standaardhoogte 90cm. Ik denk eraan om dat nog 5cm te laten verhogen. Volgens mij is dat gewoon veel comfortabeler. Ik heb zelfs 1m hoogte overwogen, maar dat is er misschien net over. Moeilijk….. Daarom: hoe hoog is het werkblad van je keuken en ben je daar tevreden over?