Hoe hoog is jouw keukenblad?
Nieuws

Hoe hoog is jouw keukenblad?

We zitten in de laatste rechte lijn wat de inrichting van onze nieuwe keuken betreft. Er moeten zoveel beslissingen genomen worden. De ovens en het inductievuur zijn al gekozen. Oef. En ik ga ook een vacuümlade bestellen. Maar er blijven toch nog enkele knopen over die we dringend gaan moeten doorhakken…

En eentje daarvan is de hoogte van het werkblad tegen de muur, en de hoogte van het werkblad van ons keukeneiland. Ik ben zelf niet zo ontzettend groot, 1m76, maar heel vaak kom ik toch in keukens waarvan ik het blad gewoon veel te laag vind. Ik vind dat erg onaangenaam, en volgens mij krijg je daar gewoon ook makkelijk lage rugpijn van. Ergonomisch gezien lijkt een hoger blad mij veel aangenamer en slimmer.

Nu we hebben wat navraag gedaan natuurlijk. En blijkbaar is de “hoge” standaardhoogte 90cm. Ik denk eraan om dat nog 5cm te laten verhogen. Volgens mij is dat gewoon veel comfortabeler. Ik heb zelfs 1m hoogte overwogen, maar dat is er misschien net over. Moeilijk….. Daarom: hoe hoog is het werkblad van je keuken en ben je daar tevreden over?

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer