Hoe hoog is jouw keukenblad?
Nieuws

Hoe hoog is jouw keukenblad?

We zitten in de laatste rechte lijn wat de inrichting van onze nieuwe keuken betreft. Er moeten zoveel beslissingen genomen worden. De ovens en het inductievuur zijn al gekozen. Oef. En ik ga ook een vacuümlade bestellen. Maar er blijven toch nog enkele knopen over die we dringend gaan moeten doorhakken…

En eentje daarvan is de hoogte van het werkblad tegen de muur, en de hoogte van het werkblad van ons keukeneiland. Ik ben zelf niet zo ontzettend groot, 1m76, maar heel vaak kom ik toch in keukens waarvan ik het blad gewoon veel te laag vind. Ik vind dat erg onaangenaam, en volgens mij krijg je daar gewoon ook makkelijk lage rugpijn van. Ergonomisch gezien lijkt een hoger blad mij veel aangenamer en slimmer.

Nu we hebben wat navraag gedaan natuurlijk. En blijkbaar is de “hoge” standaardhoogte 90cm. Ik denk eraan om dat nog 5cm te laten verhogen. Volgens mij is dat gewoon veel comfortabeler. Ik heb zelfs 1m hoogte overwogen, maar dat is er misschien net over. Moeilijk….. Daarom: hoe hoog is het werkblad van je keuken en ben je daar tevreden over?

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer