Ik hou van gezelligheid en sfeer. Krijgt bij mij bij etentjes zeker evenveel punten als het eten zelf. Een mooie gedekte tafel is een feest voor het oog. En zeker als wij etentjes hebben bestellen wij een mooi tafelstuk of verse bloemen om in verschillende vaasjes op tafel te zetten. We doen dat bij de schitterende bloembinderij Naudts in Lochristi. Dit is geen reclame hé. Enfin, dat is het natuurlijk wel. Maar gratis en voor niets. Omdat vakmensen zoals Sabine, Kris, en hun hele team, onze waardering verdienen en het altijd goed is om zelfstandigen die top werken leveren eens… in de bloemetjes te zetten.
Nu goed, het is mooi en sfeervol om je feesttafel goed te decoreren. Met een mooi servies, kristallen glazen en een blinkend bestek. Met kaarsen en verse bloemen ook. Dat zorgt voor een toptafel, of het nu binnen te doen is of in de zomerse tuin. Maar verse bloemen wil je toch liefst wat langer houden dan voor één etentje. En zeker in de zomer is het niet echt evident om verse bloemen lang vers te houden. Toch heb ik vijf goede tips die kunnen helpen om je mooie bloemen langer te bewaren.
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer
19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer
Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer
Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer
Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer