Ik hou van gezelligheid en sfeer. Krijgt bij mij bij etentjes zeker evenveel punten als het eten zelf. Een mooie gedekte tafel is een feest voor het oog. En zeker als wij etentjes hebben bestellen wij een mooi tafelstuk of verse bloemen om in verschillende vaasjes op tafel te zetten. We doen dat bij de schitterende bloembinderij Naudts in Lochristi. Dit is geen reclame hé. Enfin, dat is het natuurlijk wel. Maar gratis en voor niets. Omdat vakmensen zoals Sabine, Kris, en hun hele team, onze waardering verdienen en het altijd goed is om zelfstandigen die top werken leveren eens… in de bloemetjes te zetten.
Nu goed, het is mooi en sfeervol om je feesttafel goed te decoreren. Met een mooi servies, kristallen glazen en een blinkend bestek. Met kaarsen en verse bloemen ook. Dat zorgt voor een toptafel, of het nu binnen te doen is of in de zomerse tuin. Maar verse bloemen wil je toch liefst wat langer houden dan voor één etentje. En zeker in de zomer is het niet echt evident om verse bloemen lang vers te houden. Toch heb ik vijf goede tips die kunnen helpen om je mooie bloemen langer te bewaren.
Ik ben er zelf geen grote fan van, maar kijk, soms moet het eens kunnen: fastfood eten. Het is uiteraard niet zo gezond en je moet er dus vooral niet mee overdrijven … Lees meer
Het is zondag. Joepie! Dat wil zeggen: vandaag ga je naar de warme bakker om lekkere pistolets of sandwiches te halen. De vraag is natuurlijk altijd wel, als je wat teveel lekkers van de bakker hebt meegebracht: hoe hou je die vers … Lees meer
Vandaag is 12 september, dat is World Gym Day. Ik ben nu een kleine maand gezonder aan het leven, met goed resultaat. Ik ben zo’n kleine 7 kilo kwijt, de XL-hemden hangen weer verder weg in de kast omdat ik weer in de L kan, en ik voel me vooral beter … Lees meer
Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats … Lees meer
Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer
Iedereen houdt van lasagne, jong en oud. Vandaag kun je lasagne op zoveel verschillende manieren eten. Op de klassieke manier, maar ook met vis (mijn visboer C-Food in Lochristi heeft altijd twee verschillende vis-lasagnes in de aanbieding, eentje met zalm en een met zeevruchten en beiden zijn heerlijk) … Lees meer
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer