Nieuws

Hoe kun je verse kruiden bewaren?

Je kent dat gevoel ongetwijfeld. Je ziet een plezant recept op een of andere site, neem nu Would Be Chef. In dat recept worden kruiden gebruikt. Die koop je dan bij de groentenboer, specifiek voor dat recept, maar nadien heb je die kruiden niet per se meteen weer nodig. Wat kun je dan doen om de levensduur van al dat lekkers te verlengen. Ik heb een aantal slimme tips bijeen gesprokkeld voor je.

Wikkel de verse kruiden in een licht vochtige papieren handdoek of keukenpapier en plaats ze vervolgens in een plastic zak met een paar kleine gaatjes erin om dat vocht vast te houden maar toch ook lucht toe te laten. Bewaar ze vervolgens in de groentelade van de koelkast. Een truc die bijvoorbeeld Jeroen Meus vaak toepast.

Je kunt ze ook in water bewaren. Dat doe je zo: je plaatst de stengels van de kruiden in een glas of pot met een beetje water, net zoals je bloemen in een vaas zou zetten. Bedek de kruiden losjes met een plastic zak en zet ze dan op een zonnige vensterbank. Ververs het water indien om de paar dagen. Ze leven zo langer dan je denkt!

Maar goed, als je verse kruiden voor langere tijd wilt bewaren, omdat je bijvoorbeeld op reis vertrekt, of door de drukte dagen niet vers zult koken, kun je ze fijnhakken en gewoon invriezen in ijsblokjeshouders gevuld met water of olie. Zodra ze bevroren zijn, kun je de kruidenblokjes in een luchtdichte zak of plastic doosje in de diepvriezer bewaren.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Wat zijn Eggs Benedict?

Het staat op de kaart van sommige restaurants in Europa, maar het gerecht is vooral in Amerika waanzinnig populair. Eggs Benedict is een klassiek brunchgerecht dat bestaat uit een gepocheerd ei dat op een helft van een Engelse muffin wordt geplaatst, bedekt met plakjes ham of spek en overgoten met hollandaisesaus … Lees meer

Ken jij Peach Cobbler?

Op Would Be Chef volgen we graag culinaire feestdagen, en 13 april staat zo in alle lijstjes als “National Peach Cobbler Day”. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, dus ben ik het maar even gaan opzoeken wat het was … Lees meer

Snakebite Cocktail

Wat is het zwaarste bier ter wereld?

Ik ben geen enorme bierdrinker. Geef mij maar een wijntje. Maar ik weet dat veel volgers van Would Be Chef wel eens een biertje kunnen appreciëren. Er zijn massa’s bieren in de wereld, maar het zwaarste commercieel verkrijgbare bier ter wereld is “Snake Venom”, gebrouwen door Brewmeister, een Schotse brouwerij … Lees meer

Waarom helpt cola bij het verwijderen van roest?

In de volksmond hoor je wel eens dat cola helpt bij het verwijderen van roestvlekken. Het is zo’n typische Tante Kaat tip. En ja het is geen fabeltje, Cola werkt wel degelijk tegen roest en dat komt door de aanwezigheid van fosforzuur … Lees meer

Het wordt vaak fout gemaakt maar wat is nu eigenlijk een carbonara?

Op 6 april is het carbonara dag. Heerlijk gerecht, die carbonara. Maar als ik je in een kwis zou vragen: hoe moet je dat echt maken, zou je het misschien niet weten … Lees meer

Verliezen wortelen voedingswaarde als je ze kookt?

Dit is een beetje een dubbele. Je hoort wel eens zeggen dat er voedingswaarde verloren gaat wanneer je groente kookt. Dat klopt enigszins wel: sommige voedingsstoffen in wortels kunnen verloren gaan tijdens het kookproces, maar zeker niet allemaal … Lees meer

Is pindakaas eigenlijk wel kaas?

2 april is wereld pindakaas dag. Eigenlijk zou het evengoed op 1 april kunnen vallen, want pindakaas is eigenlijk fake, een mopje, niet wat je denkt. Want neen, pindakaas is geen kaas … Lees meer