Nieuws

Hoe kun je verse kruiden bewaren?

Je kent dat gevoel ongetwijfeld. Je ziet een plezant recept op een of andere site, neem nu Would Be Chef. In dat recept worden kruiden gebruikt. Die koop je dan bij de groentenboer, specifiek voor dat recept, maar nadien heb je die kruiden niet per se meteen weer nodig. Wat kun je dan doen om de levensduur van al dat lekkers te verlengen. Ik heb een aantal slimme tips bijeen gesprokkeld voor je.

Wikkel de verse kruiden in een licht vochtige papieren handdoek of keukenpapier en plaats ze vervolgens in een plastic zak met een paar kleine gaatjes erin om dat vocht vast te houden maar toch ook lucht toe te laten. Bewaar ze vervolgens in de groentelade van de koelkast. Een truc die bijvoorbeeld Jeroen Meus vaak toepast.

Je kunt ze ook in water bewaren. Dat doe je zo: je plaatst de stengels van de kruiden in een glas of pot met een beetje water, net zoals je bloemen in een vaas zou zetten. Bedek de kruiden losjes met een plastic zak en zet ze dan op een zonnige vensterbank. Ververs het water indien om de paar dagen. Ze leven zo langer dan je denkt!

Maar goed, als je verse kruiden voor langere tijd wilt bewaren, omdat je bijvoorbeeld op reis vertrekt, of door de drukte dagen niet vers zult koken, kun je ze fijnhakken en gewoon invriezen in ijsblokjeshouders gevuld met water of olie. Zodra ze bevroren zijn, kun je de kruidenblokjes in een luchtdichte zak of plastic doosje in de diepvriezer bewaren.

Gerelateerde nieuwsberichten

Mijn experimentje voor vandaag. Wat denk je?

Vanavond ga ik eens experimenteren. We hebben vrienden op bezoek, een Chileen en een Fransman, die allebei al lang in Barcelona wonen en al vaak bij ons zijn komen eten … Lees meer

French Dip Day, en het is niet wat je denkt dat het is

Op 12 november is het French Dip Day, en eerlijk, ik moest het zelf even opzoeken. Ik had er al eens van gehoord, maar nog nooit geproefd. Het klinkt Frans, maar het blijkt een echte Amerikaanse klassieker te zijn, ontstaan in Los Angeles meer dan honderd jaar geleden … Lees meer

Waarom pudding in Engeland geen pudding is

Toen ik een paar decennia geleden voor het eerst in Engeland kwam, begreep ik er eerlijk gezegd niks van. Na het hoofdgerecht vroeg onze Britse vriend Michael met een grote glimlach: “Would you like some pudding … Lees meer

Niks blijft lang hetzelfde in Barcelona

Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer

Shot Day: een traditie die ik totaal niet begrijp

8 november is Shot Day, een dag waarop mensen blijkbaar massaal shotjes drinken. En eerlijk: ik snap het helemaal niet. Ik ben geen fan van die snelle alcoholshots, ik ben een genieter … Lees meer

Eating healthy day, wat is dat voor mij?

5 november is Eating Healthy Day. Een dag die mensen wil aanmoedigen om wat bewuster te eten, iets gezonder te koken, en misschien eens stil te staan bij wat we allemaal op ons bord leggen … Lees meer

De Mannen Moeten Koken Dag. Wat bedoel je?

Ik vind het altijd grappig om de agenda’s en de “days of” bij te houden, omdat dat een inspiratiebron is voor alles wat er rond eten en koken in de wereld gebeurt … Lees meer

Zou jij dit durven eten?

Ik ben eigenlijk nogal een alleseter. Er zijn maar weinig dingen die ik niet durf te proeven. Ik hou van ontdekken, van nieuwe smaken en verrassende combinaties … Lees meer