Nieuws

Hoe kun je verse kruiden bewaren?

Je kent dat gevoel ongetwijfeld. Je ziet een plezant recept op een of andere site, neem nu Would Be Chef. In dat recept worden kruiden gebruikt. Die koop je dan bij de groentenboer, specifiek voor dat recept, maar nadien heb je die kruiden niet per se meteen weer nodig. Wat kun je dan doen om de levensduur van al dat lekkers te verlengen. Ik heb een aantal slimme tips bijeen gesprokkeld voor je.

Wikkel de verse kruiden in een licht vochtige papieren handdoek of keukenpapier en plaats ze vervolgens in een plastic zak met een paar kleine gaatjes erin om dat vocht vast te houden maar toch ook lucht toe te laten. Bewaar ze vervolgens in de groentelade van de koelkast. Een truc die bijvoorbeeld Jeroen Meus vaak toepast.

Je kunt ze ook in water bewaren. Dat doe je zo: je plaatst de stengels van de kruiden in een glas of pot met een beetje water, net zoals je bloemen in een vaas zou zetten. Bedek de kruiden losjes met een plastic zak en zet ze dan op een zonnige vensterbank. Ververs het water indien om de paar dagen. Ze leven zo langer dan je denkt!

Maar goed, als je verse kruiden voor langere tijd wilt bewaren, omdat je bijvoorbeeld op reis vertrekt, of door de drukte dagen niet vers zult koken, kun je ze fijnhakken en gewoon invriezen in ijsblokjeshouders gevuld met water of olie. Zodra ze bevroren zijn, kun je de kruidenblokjes in een luchtdichte zak of plastic doosje in de diepvriezer bewaren.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Zonder verzendkosten: kom mijn boeken bij me thuis ophalen!

Omdat veel mensen uit de buurt van Lochristi me vragen of ze mijn boeken nog kunnen bestellen en thuis bij me ophalen, gaan we iets speciaals doen. Tot aan de kerstvakantie kun je “Veel Geluk Gewenst”, maar ook “Waarom Wandelen”, “Mijn Mama’s Kookboek”, en “Mijn Barcelona” bestellen en bij ons thuis ophalen … Lees meer

Wat is het verschil tussen cocoa en cacao?

Vandaag is wereld cocoa day. Ik vroeg me af, toen ik dat zag, wat nu eigenlijk het verschil is tussen cocoa en cacao. Een goede vraag ook voor een quiz, want ik moet bekennen dat ik het zelf niet wist, en ik vermoed dat dat voor veel mensen geldt … Lees meer

Waar komt de brownie vandaan?

Geen twijfel mogelijk: de brownie komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en werd waarschijnlijk eind 19e eeuw uitgevonden. Een chef-kok in Chicago maakte per ongeluk een dichte, smeuïge cake door een fout in het recept of door een misverstand in de keuken … Lees meer

Wat zijn fritters?

Fritters is eigenlijk de verzamelnaam voor alle mogelijke gefrituurde gerechten die een soort beslag bevatten waarin verschillende ingrediënten worden gedompeld voordat ze worden gebakken in olie … Lees meer

De meeste mensen eten hun pizza verkeerd

Volgens een onderzoek eet 61% van de mensen hun pizza met de punt naar beneden. Dat hoort eigenlijk zo niet. Het maakt het lastiger om je pizza vast te houden en de toppings vallen er sneller af … Lees meer

Wat is jerky?

Bij ons is het misschien minder gekend en populair maar in vele landen is jerky zeer geliefd! In Zuid-Afrika bijvoorbeeld kan je het kopen in elke slagerij en supermarkt, en niet een soort, maar veel verschillende … Lees meer

Waar komen sardines eigenlijk vandaan?

Ik ben zot van sardines, voor mij doen ze aan de zomer denken. Sardines zijn kleine visjes die voornamelijk voorkomen in warme, gematigde wateren van de oceaan, dus niet in het Noorden zoals vele andere heerlijke vissen … Lees meer

Een van de grootste afknappers in de horeca voor mij

Mag ik eerlijk zijn? Weet je wat ik een van de meest frustrerende zaken vind in restaurants? Naast slecht eten natuurlijk, want dat is wel de grootste afknapper … Lees meer