Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar pizza’s zijn toch gewoon vaak veel te groot? Of je nu voor de diepvriesexemplaren gaat of je ze bestelt bij het pizzarestaurant in de buurt. Vaak zijn je ogen ook groter dan je buik, zoals ze zeggen. En dan heb je gewoon best veel pizza over. Kan je dat bewaren en later opnieuw opwarmen? Het antwoord is ja, maar je moet wel een paar basisregeltjes in gedachten houden.
Als je overgebleven pizza wilt bewaren, kun je het in de koelkast plaatsen. Belangrijk is wel: zorg ervoor dat je de pizza zeker binnen 2 uur na bereiding in de koelkast plaatst. het beste bewaar je de pizza dan in een luchtdichte verpakking, zoals een plastic of glazen bakje, om uitdroging te voorkomen. De pizza kan maximaal 2-3 dagen in de koelkast worden bewaard. Maar hoe sneller je de pizza opeet, hoe beter!
Wil je de restjes pizza nog langer bewaren, dan kun je ze in de vriezer plaatsen. Snijd de pizza dan in porties en verpak die luchtdicht in plasticfolie of diepvrieszakken. Dit zal je helpen om de pizza te beschermen tegen zogenaamde vriesbrand en zo zullen de restjes geen smaken van andere producten in je vriezer opnemen. Je vacuümmachine kan hier dus goed van pas komen. Bevroren pizza kan tot 1-2 maanden worden bewaard. Als je het wilt eten, kun je het rechtstreeks vanuit de vriezer in de oven verwarmen.
Sowieso is het belangrijk om de restjes pizza nooit langer dan 3 uur op kamertemperatuur te laten staan, omdat dit de groei van bacteriën kan bevorderen en het niet veilig maakt om te eten. En als je pizza opnieuw opwarmt, of die nu uit de ijskast of uit de vriezer komt moet je die in elk geval zeer goed opwarmen om alle bacteriën zeker te doden.
Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer
Ik geef het toe: af en toe een beetje stout zijn kan geen kwaad. Maar vandaag heb ik het niet over ondeugend gedrag, wel over het bier. Stout is een donkere biersoort met een volle, geroosterde smaak die doet denken aan koffie, cacao en pure chocolade … Lees meer
Ik krijg af en toe de vraag van een journalist: wat zou jij eten als het je laatste avondmaal zou zijn?Ik vind dat eigenlijk een bijzondere gedachte, want ik hoop zo ontzettend hard dat ik op een dag gewoon rustig mag vertrekken in mijn slaap … Lees meer
4 november is officieel “Candy Day”, of gewoon: snoepjesdag. Het idee is dat zoetigheden die dag eens goed gevierd mogen worden. Snoep bestaat al waanzinnig lang … Lees meer
Ik krijg er vaak opmerkingen over, soms plagerig, soms verbaasd. Mensen die op sociale media zien dat ik op vakantie in Barcelona al om zes uur in de gym sta te sporten, vragen me geregeld of ik niet helemaal gestoord ben … Lees meer
Vandaag las ik in de krant dat steeds meer warme bakkers vrouw zijn. En eerlijk, dat vond ik een heerlijk bericht. Een beetje onverwacht misschien, maar tegelijk ook heel logisch als je erover nadenkt … Lees meer
Vorige week ben ik weer eens langsgeweest bij Kris en Sabine, het lieve koppel dat al jaren de mooiste bloemenwinkel van Lochristi en omstreken uitbaat, Bloembinderij Naudts-Boone op het dorpsplein … Lees meer
Er was een tijd dat je op geen enkel terras kon zitten zonder dat iemand naast je een glas gin-tonic met een halve botanische tuin erin liet neerdalen … Lees meer