Hoe lang kun je pizza bewaren?
Nieuws

Hoe lang kun je pizza bewaren?

Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar pizza’s zijn toch gewoon vaak veel te groot? Of je nu voor de diepvriesexemplaren gaat of je ze bestelt bij het pizzarestaurant in de buurt. Vaak zijn je ogen ook groter dan je buik, zoals ze zeggen. En dan heb je gewoon best veel pizza over. Kan je dat bewaren en later opnieuw opwarmen? Het antwoord is ja, maar je moet wel een paar basisregeltjes in gedachten houden.

Als je overgebleven pizza wilt bewaren, kun je het in de koelkast plaatsen. Belangrijk is wel: zorg ervoor dat je de pizza zeker binnen 2 uur na bereiding in de koelkast plaatst. het beste bewaar je de pizza dan in een luchtdichte verpakking, zoals een plastic of glazen bakje, om uitdroging te voorkomen. De pizza kan maximaal 2-3 dagen in de koelkast worden bewaard. Maar hoe sneller je de pizza opeet, hoe beter!

Wil je de restjes pizza nog langer bewaren, dan kun je ze in de vriezer plaatsen. Snijd de pizza dan in porties en verpak die luchtdicht in plasticfolie of diepvrieszakken. Dit zal je helpen om de pizza te beschermen tegen zogenaamde vriesbrand en zo zullen de restjes geen smaken van andere producten in je vriezer opnemen. Je vacuümmachine kan hier dus goed van pas komen.  Bevroren pizza kan tot 1-2 maanden worden bewaard. Als je het wilt eten, kun je het rechtstreeks vanuit de vriezer in de oven verwarmen.

Sowieso is het belangrijk om de restjes pizza nooit langer dan 3 uur op kamertemperatuur te laten staan, omdat dit de groei van bacteriën kan bevorderen en het niet veilig maakt om te eten. En als je pizza opnieuw opwarmt, of die nu uit de ijskast of uit de vriezer komt moet je die in elk geval zeer goed opwarmen om alle bacteriën zeker te doden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Velissima

Slechte ervaring in Velissima in Barcelona

Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer

Ik zorg voor de beste muziek voor deze zomer!

Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer

Onveiligheid Barcelona

Toeristen niet meer welkom in Barcelona?

Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer