Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar pizza’s zijn toch gewoon vaak veel te groot? Of je nu voor de diepvriesexemplaren gaat of je ze bestelt bij het pizzarestaurant in de buurt. Vaak zijn je ogen ook groter dan je buik, zoals ze zeggen. En dan heb je gewoon best veel pizza over. Kan je dat bewaren en later opnieuw opwarmen? Het antwoord is ja, maar je moet wel een paar basisregeltjes in gedachten houden.
Als je overgebleven pizza wilt bewaren, kun je het in de koelkast plaatsen. Belangrijk is wel: zorg ervoor dat je de pizza zeker binnen 2 uur na bereiding in de koelkast plaatst. het beste bewaar je de pizza dan in een luchtdichte verpakking, zoals een plastic of glazen bakje, om uitdroging te voorkomen. De pizza kan maximaal 2-3 dagen in de koelkast worden bewaard. Maar hoe sneller je de pizza opeet, hoe beter!
Wil je de restjes pizza nog langer bewaren, dan kun je ze in de vriezer plaatsen. Snijd de pizza dan in porties en verpak die luchtdicht in plasticfolie of diepvrieszakken. Dit zal je helpen om de pizza te beschermen tegen zogenaamde vriesbrand en zo zullen de restjes geen smaken van andere producten in je vriezer opnemen. Je vacuümmachine kan hier dus goed van pas komen. Bevroren pizza kan tot 1-2 maanden worden bewaard. Als je het wilt eten, kun je het rechtstreeks vanuit de vriezer in de oven verwarmen.
Sowieso is het belangrijk om de restjes pizza nooit langer dan 3 uur op kamertemperatuur te laten staan, omdat dit de groei van bacteriën kan bevorderen en het niet veilig maakt om te eten. En als je pizza opnieuw opwarmt, of die nu uit de ijskast of uit de vriezer komt moet je die in elk geval zeer goed opwarmen om alle bacteriën zeker te doden.
Vandaag is het 14 juli, de nationale feestdag van Frankrijk. Een dag die in heel het land groots gevierd wordt met spectaculaire vuurwerken, en ook vanavond zal dat ongetwijfeld weer gebeuren … Lees meer
Wie me al langer volgt weet het natuurlijk wel: ik heb al bijna vijftien jaar een flat in het prachtige Barcelona, een stad waar mijn hart ligt, waar ik vrijwel al mijn vakanties doorbreng en waar ik telkens opnieuw inspiratie vind … Lees meer
Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer
Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer
Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer
Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer