Nieuws

Hoe maak je zelf een eenvoudige bouillabaisse?

Bouillabaisse is een traditionele Provençaalse vissoep afkomstig uit Marseille, Frankrijk. Het gerecht bevat een variëteit aan vissoorten en schelpdieren, gekookt met aromatische kruiden, specerijen, tomaten en een smaakvolle bouillon. De soep wordt op smaak gebracht met knoflook, venkel en saffraan, wat het een rijke en hartige smaak geeft. Bouillabaise wordt geserveerd met rouille, een mayonaise met knoflook en saffraan, en knapperig brood.

Als je geen zin en tijd hebt om zelf van a tot z deze heerlijke maaltijdsoep te bereiden, doe dan gewoon zoals ik. Ik koop bij de visboer een bokaal uitstekende vissoep en vraag kleine filetjes van diverse vissen, mooi geportioneerd per persoon. Een beetje witte vis, wat zeebarbeel, maar ook wat mosseltjes en zelfs een gamba. Die bereid ik dan allemaal kort in de stoomoven en serveer ze in een warm diep bord waar ik de soep dan bijgiet. Ook de rouille kun je bij de visboer wellicht vers krijgen. Als je die op toastjes doet die je kant- en klaar koopt of snijdt van een stokbrood, dan heb je een topmaaltijd. Je kunt er zelfs wat gemalen kaas bij serveren als je dat lekker vindt.

Gerelateerde nieuwsberichten

Preventief op dieet voor de Kerstdagen! Goed idee?

In plaats van over een kleine maand, begin januari, in een halve depressie te sukkelen omdat de weegschaal dan met een pittige boodschap komt, willen sommige mensen nu al met goede voornemens beginnen … Lees meer

World Fastfood Day: wat zijn de populairste fastfoodketens?

Wat zijn de populairste fastfoodketens?

Ik ben er zelf geen grote fan van, maar kijk, soms moet het eens kunnen: fastfood eten. Het is uiteraard niet zo gezond en je moet er dus vooral niet mee overdrijven … Lees meer

Opgelet: pistolets en sandwichen hou je op een andere manier vers!

Pistolets hou je op een andere manier vers dan sandwichen

Het is zondag. Joepie! Dat wil zeggen: vandaag ga je naar de warme bakker om lekkere pistolets of sandwiches te halen. De vraag is natuurlijk altijd wel, als je wat teveel lekkers van de bakker hebt meegebracht: hoe hou je die vers … Lees meer

Een dilemma: World Gym Day vieren, of enkel wandelen?

Vandaag is 12 september, dat is World Gym Day. Ik ben nu een kleine maand gezonder aan het leven, met goed resultaat. Ik ben zo’n kleine 7 kilo kwijt, de XL-hemden hangen weer verder weg in de kast omdat ik weer in de L kan, en ik voel me vooral beter … Lees meer

Gruwelijke eerste schooldag...

Gruwelijke eerste schooldag…

Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats … Lees meer

IMG_5323 2

Vandaag gaan we lunchen in het tweede beste restaurant ter wereld

Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer

Waar komt lasagne vandaan en welke variant is mega lekker?

Iedereen houdt van lasagne, jong en oud. Vandaag kun je lasagne op zoveel verschillende manieren eten. Op de klassieke manier, maar ook met vis (mijn visboer C-Food in Lochristi heeft altijd twee verschillende vis-lasagnes in de aanbieding, eentje met zalm en een met zeevruchten en beiden zijn heerlijk) … Lees meer

Velissima

Slechte ervaring in Velissima in Barcelona

Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer