Nieuws

Hoe maak je zelf een eenvoudige bouillabaisse?

Bouillabaisse is een traditionele Provençaalse vissoep afkomstig uit Marseille, Frankrijk. Het gerecht bevat een variëteit aan vissoorten en schelpdieren, gekookt met aromatische kruiden, specerijen, tomaten en een smaakvolle bouillon. De soep wordt op smaak gebracht met knoflook, venkel en saffraan, wat het een rijke en hartige smaak geeft. Bouillabaise wordt geserveerd met rouille, een mayonaise met knoflook en saffraan, en knapperig brood.

Als je geen zin en tijd hebt om zelf van a tot z deze heerlijke maaltijdsoep te bereiden, doe dan gewoon zoals ik. Ik koop bij de visboer een bokaal uitstekende vissoep en vraag kleine filetjes van diverse vissen, mooi geportioneerd per persoon. Een beetje witte vis, wat zeebarbeel, maar ook wat mosseltjes en zelfs een gamba. Die bereid ik dan allemaal kort in de stoomoven en serveer ze in een warm diep bord waar ik de soep dan bijgiet. Ook de rouille kun je bij de visboer wellicht vers krijgen. Als je die op toastjes doet die je kant- en klaar koopt of snijdt van een stokbrood, dan heb je een topmaaltijd. Je kunt er zelfs wat gemalen kaas bij serveren als je dat lekker vindt.

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_2683

De grootste fout die ik maak bij sporten

Ik sport bijna elke dag. Lange wandelingen, minstens een uur in de gym, vaak meer. Beweging is mijn uitlaatklep, mijn energiebron, mijn ritme. Sommige mensen zeggen dat ik overdrijf – en eerlijk gezegd, soms hebben ze gelijk … Lees meer

Hockney-mock-cover1

De poëzie van Hockney is nu te koop in pre-order

Would Be Chef is een foodblog, maar af en toe maak ik een uitstapje en schrijf ik hier ook over ander fijn nieuws. En vandaag heb ik echt super goed nieuws … Lees meer

Weet je waarom ik vandaag zo blij ben?

Zo wakker worden, als deze ochtend,  is toch een droom? Ik kwam de trap afgewandeld en de zon scheen alsof het al zomer is, maar in de tuin lag nog wel een dun laagje sneeuw alsof het nog winter is, en dat is het natuurlijk ook nog altijd … Lees meer

gym

Veel vragen en best wel wat kritiek op mijn vele uren sporten

Ik krijg de laatste tijd veel vragen en opmerkingen over al mijn sporten. Sinds augustus vorig jaar heb ik de knop omgezet om (voor de zoveelste keer) gezonder te gaan leven en veel te bewegen … Lees meer

Waarom goede voornemens begin januari mislukken!

Journalisten die zo in de eerste week van het jaar een halve pagina moeten vullen, terwijl het nieuws redelijk plat ligt, vragen er wel eens naar. Sommige tantes op nieuwjaarsfeesten ook … Lees meer

Kreeftje Oudjaar

Ons menu voor oudjaar… en wat eet jij?

Kleine wijziging in onze oudejaars-plannen. Ik had al gezegd dat ik op oudjaar voor een keertje niet terugvlieg naar België om te DJ’n, maar lekker in Barcelona blijf … Lees meer

Preventief op dieet voor de Kerstdagen! Goed idee?

In plaats van over een kleine maand, begin januari, in een halve depressie te sukkelen omdat de weegschaal dan met een pittige boodschap komt, willen sommige mensen nu al met goede voornemens beginnen … Lees meer

World Fastfood Day: wat zijn de populairste fastfoodketens?

Wat zijn de populairste fastfoodketens?

Ik ben er zelf geen grote fan van, maar kijk, soms moet het eens kunnen: fastfood eten. Het is uiteraard niet zo gezond en je moet er dus vooral niet mee overdrijven … Lees meer