Ik wil even een superster van Instagram aanbevelen. Chef Takehiro Kishimoto uit Kobe is een echte kunstenaar met z’n keukenmes. Dat zijn de meeste Japanse chefs hoor, maar wat deze kerel doet is echt straf. Als Japanner weet hij hoe hij vis, groenten en fruit snijden moet, mikimono noemen ze die kunst in Japan. Maar sinds een tijdje beoefent de chef ook de Thaïse snijkunst en is hij zich ook aan het verdiepen in de Chinese manier van snijden. Het klinkt allemaal hetzelfde, maar het zijn echt allemaal verschillende disciplines met eigen skills.
De chef maakt echte kunstwerken, die hij overigens ook altijd fotografeert voor Instagram, en nadien altijd ook opeet. Meestal in de vorm van tempura. En z’n kunstwerken zijn intussen zeer populair geworden want de chef heeft bijna 300000 volgers.
Volg hier Takehiro Kishimoto, de chef met de strafste snijtechniek
De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer
Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer
Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer
In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer