HOE WEET JE OF EEN MELOEN RIJP IS?
Nieuws

Hoe weet je of een meloen rijp is?

Meloen is altijd lekker. In de zomer is het een ster in je slaatjes, smoothies, of bij een paar plakjes ham. Ik vind het ook heerlijk als gezond ontbijt. Maar er is niks zo vervelend als een meloen opensnijden die nog niet rijp genoeg is.

Een goede truc is om daar waar het steeltje zit lichtjes met je duim te drukken. Dat is namelijk het gevoeligste plekje van deze groente (want eigenlijk is een meloen geen fruit), en daar zul je dus voelen of de meloen nog hard is (en dus niet rijp) of “een beetje meegeeft” (dat is ideaal). Wanneer je er echter los doorheen drukt is de meloen uiteraard (over)rijp. Dan kun je die meestal wel nog in een smoothie verwerken.

Eigenlijk is er overigens één truc die het beste van allemaal werkt, en die is belachelijk simpel. Sluit je ogen en ruik gewoon even aan je meloen. Wanneer je nauwelijks iets ruikt, vergeet het dan maar: die meloen is niet rijp. Een meloen die naar meloen ruikt, lekker zoet dus, die is ook helemaal rijp. (Een truc die trouwens absoluut niet geldt voor vis: wanneer vis naar vis ruikt is die eigenlijk niet vers meer). Maar bij meloenen kun je er dus vanuit gaan dat je werkelijk niks beter kunt doen dan je neus vertrouwen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer