Meloen is altijd lekker. In de zomer is het een ster in je slaatjes, smoothies, of bij een paar plakjes ham. Ik vind het ook heerlijk als gezond ontbijt. Maar er is niks zo vervelend als een meloen opensnijden die nog niet rijp genoeg is.
Een goede truc is om daar waar het steeltje zit lichtjes met je duim te drukken. Dat is namelijk het gevoeligste plekje van deze groente (want eigenlijk is een meloen geen fruit), en daar zul je dus voelen of de meloen nog hard is (en dus niet rijp) of “een beetje meegeeft” (dat is ideaal). Wanneer je er echter los doorheen drukt is de meloen uiteraard (over)rijp. Dan kun je die meestal wel nog in een smoothie verwerken.
Eigenlijk is er overigens één truc die het beste van allemaal werkt, en die is belachelijk simpel. Sluit je ogen en ruik gewoon even aan je meloen. Wanneer je nauwelijks iets ruikt, vergeet het dan maar: die meloen is niet rijp. Een meloen die naar meloen ruikt, lekker zoet dus, die is ook helemaal rijp. (Een truc die trouwens absoluut niet geldt voor vis: wanneer vis naar vis ruikt is die eigenlijk niet vers meer). Maar bij meloenen kun je er dus vanuit gaan dat je werkelijk niks beter kunt doen dan je neus vertrouwen.
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer