Ik had vorige zondag hier op de blog aangekondigd dat er weer moest ingegrepen worden. Ik was door dat rare corona jaar weer teveel kilo’s bijgekomen. Dus ben ik deze week weer anders gaan eten, een stuk gezonder. Ik heb minder gesnoept. Ik heb door de week ook bijna geen alcohol gedronken, maar wel heel veel water. Een thee met citroen en gember. En ik heb elke dag een mooie wandeling gemaakt van meer dan tien kilometer, ondanks het kwakkelweer.
En gelukkig kan het bij mij redelijk snel gaan als ik mijn best doe. Vorige zondag woog ik 92,8 en exact een week later staat er 90,4 op de weegschaal. Dat is dus wel mooi 2,4 kilo minder op een weekje tijd. Ik ben oprecht blij. Stiekem had ik wel gehoopt om na een week al onder de 90 kilo te duiken, maar ik moet nu ook niet overdrijven natuurlijk.
Ik ga dus lekker verder zoals ik bezig ben, en dan zal ik deze week wel onder die magische 90 duiken! Duimen maar. En vooral andere mensen met goede voornemens: veel succes ook!
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer