Haha. Dat komt er van. Ik toon op mijn Instagram veel van mijn vakantie. De rit naar Spanje, het uitzicht van op ons terrasje, mijn wandelingen in de bergen en in de stad. Maar ook veel foto’s van de etentjes die we doen. Ik heb zelf al verschillende keren gekookt met verse producten van de markt, El Mercat de Ninot, vlakbij ons flatje. Maar we zijn ook al vaak iets gaan eten op restaurant. Behalve in de echte sterrenrestaurants, en zo hebben we er deze vakantie eigenlijk nog niet veel gedaan, zijn de restaurants hier in Spanje trouwens een stuk goedkoper dan in België. Dat heeft ook met de prijs van de wijn te maken, die hier veel scherper is dan thuis. Nooit zul je op restaurant in Spanje drie keer de aankoopprijs betalen. Goede wijntjes kun je dus al vanaf 18 euro vinden hier. En als je dertig of veertig euro wil betalen heb je echt al toppers.
Maar goed, al die foto’s van lekker eten en wijntjes zorgen er wel voor dat mensen me geregeld de vraag stellen: “en hoeveel kilo zijn er al bijgekomen daar in Spanje?” Eerlijk: ik denk niet al te veel. Zelfs op restaurant probeer ik het rustig te houden, ik eet (bijna) nooit desserts, en ik ga veel wandelen. Dus ik denk dat ik het min of meer onder controle heb. Maar goed, wie gaat er nu tijdens zijn verlof elke dag op de weegschaal staan? Ik niet. Je leeft maar één keer, toch? Dat neemt niet weg dat na de vakantie er over een kleine twee weken wel een sobere periode aankomt. Dat zal ook wel weer nodig zijn. Want de boog kan niet altijd gespannen staan, maar de broeksriem ook niet.
Maar laat ik het zo zeggen lieve volgers, merci voor jullie bezorgdheid, en jullie vragen of ik nog wel in mijn zwembroek kan, maar we houden het onder controle, en vooral gezellig. Geniet van het leven!
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer