Hoeveel kilo ik al verdikt ben deze vakantie?

Haha. Dat komt er van. Ik toon op mijn Instagram veel van mijn vakantie. De rit naar Spanje, het uitzicht van op ons terrasje, mijn wandelingen in de bergen en in de stad. Maar ook veel foto’s van de etentjes die we doen. Ik heb zelf al verschillende keren gekookt met verse producten van de markt, El Mercat de Ninot, vlakbij ons flatje. Maar we zijn ook al vaak iets gaan eten op restaurant. Behalve in de echte sterrenrestaurants, en zo hebben we er deze vakantie eigenlijk nog niet veel gedaan, zijn de restaurants hier in Spanje trouwens een stuk goedkoper dan in België. Dat heeft ook met de prijs van de wijn te maken, die hier veel scherper is dan thuis. Nooit zul je op restaurant in Spanje drie keer de aankoopprijs betalen. Goede wijntjes kun je dus al vanaf 18 euro vinden hier. En als je dertig of veertig euro wil betalen heb je echt al toppers.

Maar goed, al die foto’s van lekker eten en wijntjes zorgen er wel voor dat mensen me geregeld de vraag stellen: “en hoeveel kilo zijn er al bijgekomen daar in Spanje?” Eerlijk: ik denk niet al te veel. Zelfs op restaurant probeer ik het rustig te houden, ik eet (bijna) nooit desserts, en ik ga veel wandelen. Dus ik denk dat ik het min of meer onder controle heb. Maar goed, wie gaat er nu tijdens zijn verlof elke dag op de weegschaal staan? Ik niet. Je leeft maar één keer, toch? Dat neemt niet weg dat na de vakantie er over een kleine twee weken wel een sobere periode aankomt. Dat zal ook wel weer nodig zijn. Want de boog kan niet altijd gespannen staan, maar de broeksriem ook niet.

Maar laat ik het zo zeggen lieve volgers, merci voor jullie bezorgdheid, en jullie vragen of ik nog wel in mijn zwembroek kan, maar we houden het onder controle, en vooral gezellig. Geniet van het leven!