Hoeveel kilo ik al verdikt ben deze vakantie?
Nieuws

Hoeveel kilo ik al verdikt ben deze vakantie?

Haha. Dat komt er van. Ik toon op mijn Instagram veel van mijn vakantie. De rit naar Spanje, het uitzicht van op ons terrasje, mijn wandelingen in de bergen en in de stad. Maar ook veel foto’s van de etentjes die we doen. Ik heb zelf al verschillende keren gekookt met verse producten van de markt, El Mercat de Ninot, vlakbij ons flatje. Maar we zijn ook al vaak iets gaan eten op restaurant. Behalve in de echte sterrenrestaurants, en zo hebben we er deze vakantie eigenlijk nog niet veel gedaan, zijn de restaurants hier in Spanje trouwens een stuk goedkoper dan in België. Dat heeft ook met de prijs van de wijn te maken, die hier veel scherper is dan thuis. Nooit zul je op restaurant in Spanje drie keer de aankoopprijs betalen. Goede wijntjes kun je dus al vanaf 18 euro vinden hier. En als je dertig of veertig euro wil betalen heb je echt al toppers.

Maar goed, al die foto’s van lekker eten en wijntjes zorgen er wel voor dat mensen me geregeld de vraag stellen: “en hoeveel kilo zijn er al bijgekomen daar in Spanje?” Eerlijk: ik denk niet al te veel. Zelfs op restaurant probeer ik het rustig te houden, ik eet (bijna) nooit desserts, en ik ga veel wandelen. Dus ik denk dat ik het min of meer onder controle heb. Maar goed, wie gaat er nu tijdens zijn verlof elke dag op de weegschaal staan? Ik niet. Je leeft maar één keer, toch? Dat neemt niet weg dat na de vakantie er over een kleine twee weken wel een sobere periode aankomt. Dat zal ook wel weer nodig zijn. Want de boog kan niet altijd gespannen staan, maar de broeksriem ook niet.

Maar laat ik het zo zeggen lieve volgers, merci voor jullie bezorgdheid, en jullie vragen of ik nog wel in mijn zwembroek kan, maar we houden het onder controle, en vooral gezellig. Geniet van het leven!

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer