Hoeveel kilo ik al verdikt ben deze vakantie?
Nieuws

Hoeveel kilo ik al verdikt ben deze vakantie?

Haha. Dat komt er van. Ik toon op mijn Instagram veel van mijn vakantie. De rit naar Spanje, het uitzicht van op ons terrasje, mijn wandelingen in de bergen en in de stad. Maar ook veel foto’s van de etentjes die we doen. Ik heb zelf al verschillende keren gekookt met verse producten van de markt, El Mercat de Ninot, vlakbij ons flatje. Maar we zijn ook al vaak iets gaan eten op restaurant. Behalve in de echte sterrenrestaurants, en zo hebben we er deze vakantie eigenlijk nog niet veel gedaan, zijn de restaurants hier in Spanje trouwens een stuk goedkoper dan in België. Dat heeft ook met de prijs van de wijn te maken, die hier veel scherper is dan thuis. Nooit zul je op restaurant in Spanje drie keer de aankoopprijs betalen. Goede wijntjes kun je dus al vanaf 18 euro vinden hier. En als je dertig of veertig euro wil betalen heb je echt al toppers.

Maar goed, al die foto’s van lekker eten en wijntjes zorgen er wel voor dat mensen me geregeld de vraag stellen: “en hoeveel kilo zijn er al bijgekomen daar in Spanje?” Eerlijk: ik denk niet al te veel. Zelfs op restaurant probeer ik het rustig te houden, ik eet (bijna) nooit desserts, en ik ga veel wandelen. Dus ik denk dat ik het min of meer onder controle heb. Maar goed, wie gaat er nu tijdens zijn verlof elke dag op de weegschaal staan? Ik niet. Je leeft maar één keer, toch? Dat neemt niet weg dat na de vakantie er over een kleine twee weken wel een sobere periode aankomt. Dat zal ook wel weer nodig zijn. Want de boog kan niet altijd gespannen staan, maar de broeksriem ook niet.

Maar laat ik het zo zeggen lieve volgers, merci voor jullie bezorgdheid, en jullie vragen of ik nog wel in mijn zwembroek kan, maar we houden het onder controle, en vooral gezellig. Geniet van het leven!

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer