Hoeveel kilo ik al verdikt ben deze vakantie?
Nieuws

Hoeveel kilo ik al verdikt ben deze vakantie?

Haha. Dat komt er van. Ik toon op mijn Instagram veel van mijn vakantie. De rit naar Spanje, het uitzicht van op ons terrasje, mijn wandelingen in de bergen en in de stad. Maar ook veel foto’s van de etentjes die we doen. Ik heb zelf al verschillende keren gekookt met verse producten van de markt, El Mercat de Ninot, vlakbij ons flatje. Maar we zijn ook al vaak iets gaan eten op restaurant. Behalve in de echte sterrenrestaurants, en zo hebben we er deze vakantie eigenlijk nog niet veel gedaan, zijn de restaurants hier in Spanje trouwens een stuk goedkoper dan in België. Dat heeft ook met de prijs van de wijn te maken, die hier veel scherper is dan thuis. Nooit zul je op restaurant in Spanje drie keer de aankoopprijs betalen. Goede wijntjes kun je dus al vanaf 18 euro vinden hier. En als je dertig of veertig euro wil betalen heb je echt al toppers.

Maar goed, al die foto’s van lekker eten en wijntjes zorgen er wel voor dat mensen me geregeld de vraag stellen: “en hoeveel kilo zijn er al bijgekomen daar in Spanje?” Eerlijk: ik denk niet al te veel. Zelfs op restaurant probeer ik het rustig te houden, ik eet (bijna) nooit desserts, en ik ga veel wandelen. Dus ik denk dat ik het min of meer onder controle heb. Maar goed, wie gaat er nu tijdens zijn verlof elke dag op de weegschaal staan? Ik niet. Je leeft maar één keer, toch? Dat neemt niet weg dat na de vakantie er over een kleine twee weken wel een sobere periode aankomt. Dat zal ook wel weer nodig zijn. Want de boog kan niet altijd gespannen staan, maar de broeksriem ook niet.

Maar laat ik het zo zeggen lieve volgers, merci voor jullie bezorgdheid, en jullie vragen of ik nog wel in mijn zwembroek kan, maar we houden het onder controle, en vooral gezellig. Geniet van het leven!

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer