Hollands dessert hit bij Amerikaanse McDonald’s en Tickets Albert Adria

Toch bijzonder nieuws deze week volgens Business Insider. Want vanaf juni ga je in Chicago in het McDonald’s wereldrestaurant de McFlurry Stroopwafel kunnen bestellen. De heerlijk zoete stroopwafels zijn al bijna een halve eeuw populair in Amerika als typisch Nederlands snoepgoed, en daar willen ze nu dus ook mee uitpakken bij McDonald’s.

Hier in Vlaanderen kun je stroopwafels natuurlijk ook in de winkel vinden. Bij Albert Heijn, de Nederlandse kruidenier in Vlaanderen kun je naast de gewone stroopwafels bijvoorbeeld ook specialekes vinden als stroopwafel met “sinaasappel en kaneel”, met aardbei, of “banaan en karamel”, en zelfs hele exotische als stroopwafels met “rozemarijn en zeezout” of “lavendel en zwarte peper”, en zelfs “mango en chili”! De stroopwafel is duidelijk een hele dikke hit!

En nog erg opvallend: één van de allerlekkerste desserts in Tickets, het geniale restaurant van Albert Adria in Barcelona, dat erg hoog staat in de lijst met de beste restaurants ter wereld is hun eigen versie van de “stroepwaffel” zoals ze het daar noemen. Het is een heerlijke ijssandwich. Als je daar ooit gaat eten: zeker bestellen, het is zo geweldig lekker. En als je niet aan een tafeltje raakt in Barcelona, in London heeft Albert Adria nu ook een dessertrestaurant: Cakes And Bubbles, een plek waar je zeker eens langs moet gaan, onder anders voor de zalige “stroopwafel”.