Toch bijzonder nieuws deze week volgens Business Insider. Want vanaf juni ga je in Chicago in het McDonald’s wereldrestaurant de McFlurry Stroopwafel kunnen bestellen. De heerlijk zoete stroopwafels zijn al bijna een halve eeuw populair in Amerika als typisch Nederlands snoepgoed, en daar willen ze nu dus ook mee uitpakken bij McDonald’s.
Hier in Vlaanderen kun je stroopwafels natuurlijk ook in de winkel vinden. Bij Albert Heijn, de Nederlandse kruidenier in Vlaanderen kun je naast de gewone stroopwafels bijvoorbeeld ook specialekes vinden als stroopwafel met “sinaasappel en kaneel”, met aardbei, of “banaan en karamel”, en zelfs hele exotische als stroopwafels met “rozemarijn en zeezout” of “lavendel en zwarte peper”, en zelfs “mango en chili”! De stroopwafel is duidelijk een hele dikke hit!
En nog erg opvallend: één van de allerlekkerste desserts in Tickets, het geniale restaurant van Albert Adria in Barcelona, dat erg hoog staat in de lijst met de beste restaurants ter wereld is hun eigen versie van de “stroepwaffel” zoals ze het daar noemen. Het is een heerlijke ijssandwich. Als je daar ooit gaat eten: zeker bestellen, het is zo geweldig lekker. En als je niet aan een tafeltje raakt in Barcelona, in London heeft Albert Adria nu ook een dessertrestaurant: Cakes And Bubbles, een plek waar je zeker eens langs moet gaan, onder anders voor de zalige “stroopwafel”.
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer