Bij de uitreiking van de Golden Globes, zondag in Hollywood, hoorde ook een galadiner. Zo wil de traditie dat. De filmsterren worden dan uitgebreid verwend met de grootste lekkernijen. Maar dit jaar was er toch wel iets bijzonder aan de hand met het feestmenu…
Er werd namelijk geen vlees geserveerd. Er werd ook geen vis op tafel getoverd. En er werden zelfs geen zuivelproducten gebruikt in de gerechten. Kortom: het volledige feestmenu was vegan. Veel filmsterren vonden dat een geweldige keuze en een mooi statement van de organisatie. Joaquin Phoenix bijvoorbeeld eet al van z’n derde enkel plantaardig voedsel en verklaarde op Twitter zeer tevreden te zijn en trots met de keuze van de organisatie. In tijden van klimaatverandering geloven steeds meer mensen dat een veganistisch dieet een goede manier is om de planeet mee te helpen bewaren.
Toch is er ook links en rechts wat kritiek. Er zijn mensen die vinden dat extremistische veganisten Hollywood hebben overgenomen. En ik snap hun reactie wel. Zelf vind ik het steeds boeiender om vegetarische alternatieven te proeven en te bereiden. En het belangrijkste criterium bij eten is sowieso altijd of het al dan niet lekker is. Dus ik kan me voorstellen dat het veganistische menu wel in de smaak viel. Ik zou het ook met veel plezier naar binnen gespeeld hebben. En toch…
En toch vind ik dat mensen zelf de keuze moeten kunnen blijven maken. Veganistisch eten en de bijhorende levensstijl moeten ons niet door de strot geramd worden. Het is fijn om een veganistisch alternatief aan te bieden, maar ik zou het wel zo netjes vinden dat er nog steeds vis en vlees wordt geserveerd. En als zelfs een stukje kaas uit den boze is, dan vind ik het zelf er ook flink over… Laat ons verdraagzaam zijn voor elkaars keuzes. Zo alleen kunnen we werken aan een mooiere wereld.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer