Bij de uitreiking van de Golden Globes, zondag in Hollywood, hoorde ook een galadiner. Zo wil de traditie dat. De filmsterren worden dan uitgebreid verwend met de grootste lekkernijen. Maar dit jaar was er toch wel iets bijzonder aan de hand met het feestmenu…
Er werd namelijk geen vlees geserveerd. Er werd ook geen vis op tafel getoverd. En er werden zelfs geen zuivelproducten gebruikt in de gerechten. Kortom: het volledige feestmenu was vegan. Veel filmsterren vonden dat een geweldige keuze en een mooi statement van de organisatie. Joaquin Phoenix bijvoorbeeld eet al van z’n derde enkel plantaardig voedsel en verklaarde op Twitter zeer tevreden te zijn en trots met de keuze van de organisatie. In tijden van klimaatverandering geloven steeds meer mensen dat een veganistisch dieet een goede manier is om de planeet mee te helpen bewaren.
Toch is er ook links en rechts wat kritiek. Er zijn mensen die vinden dat extremistische veganisten Hollywood hebben overgenomen. En ik snap hun reactie wel. Zelf vind ik het steeds boeiender om vegetarische alternatieven te proeven en te bereiden. En het belangrijkste criterium bij eten is sowieso altijd of het al dan niet lekker is. Dus ik kan me voorstellen dat het veganistische menu wel in de smaak viel. Ik zou het ook met veel plezier naar binnen gespeeld hebben. En toch…
En toch vind ik dat mensen zelf de keuze moeten kunnen blijven maken. Veganistisch eten en de bijhorende levensstijl moeten ons niet door de strot geramd worden. Het is fijn om een veganistisch alternatief aan te bieden, maar ik zou het wel zo netjes vinden dat er nog steeds vis en vlees wordt geserveerd. En als zelfs een stukje kaas uit den boze is, dan vind ik het zelf er ook flink over… Laat ons verdraagzaam zijn voor elkaars keuzes. Zo alleen kunnen we werken aan een mooiere wereld.
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer