Het was een droom van mij, dik twee jaar geleden. Ik wou een blog starten, een foodplatform waarop ik mijn passie voor lekker eten, voor koken, voor restaurants en voor gezond leven kon delen. Nadat ik twee kookboeken had uitgebracht onder de naam Would Be Chef kwam begin mei 2017 deze site online.
Elke dag probeer ik jullie op de hoogte te houden van alle boeiende culinaire nieuwtjes. Ik schrijf columns. Ik maak voortdurend nieuwe recepten. Er zijn voortdurend mooie prijzen te winnen, dankzij onze samenwerking met vele verschillende culinaire merken en horecabedrijven.
Waar ik in mei 2017 begon met nul bezoekers, groeiden we al redelijk snel, onder andere door het winnen van de Foodblog Award voor beste nieuwkomer. Maar ook dankzij de mooie samenwerkingen met onder andere Albert Heijn, WW, het nieuwe Weight Watchers, Philips, Weber, Royal Belgian Caviar, en vele andere fijne partners. Met grote dank daarvoor.
En vandaag, twee jaar en een kleine maand later hebben we fantastisch nieuws aan te kondigen. We hebben de kaap van de honderdduizend unieke bezoekers per maand overschreden en jullie bekeken ook steeds meer verschillende artikels en recepten. We zaten er al een paar keer dicht bij, maar vandaag is het echt zo ver. De voorbije dertig dagen kwamen jullie massaal op bezoek. En vooral: jullie reageerden ook zeer intens op alle verhalen en artikels.
OK, het zijn maar cijfertjes. Dat zegt in principe weinig. Maar ik wil jullie wel ontzettend bedanken, één voor één. Het doet me zoveel deugd om te merken dat zo ontzettend veel mensen het blijkbaar de moeite vinden om hier zo geregeld op bezoek te komen. Het motiveert me ook om elke dag opnieuw mijn verhalen en artikels te schrijven. Dikke merci! Ik ben maar een Would Be Chef, maar jullie zijn heerlijke volgers. Alle honderdduizend… Dank je!
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer