Hopen op wat zomer met mijn weekmenu
Nieuws

Hopen op wat zomer met mijn weekmenu

De laatste twee weken voor we weer starten met onze ochtendshow op Joe. Nog heel even vakantie voor ons dus. Hopelijk valt het weer voor iedereen die nog even thuis is goed mee. En ook als je gewoon moet werken wil ik je graag inspireren met wat mooie recepten die we hopelijk in de zomerzon kunnen serveren. Laat ons duimen!

MAANDAG

GEGRILDE FILET PUR MET COURGETTE EN KERSTOMAATJES
Recept

Gegrilde filet pur met courgette en kerstomaatjes

Ik weet nog goed hoe deze maaltijdsalade is ontstaan. Met restjes. Ik had nog een halve courgette liggen in de ijskast en een stukje filet pur dat over was van een barbecue waar de magen al helemaal gevuld waren met kippenboutjes, pikante worstjes en brochettes, zodat we eigenlijk niet meer aan de steak toekwamen … Lees meer

DINSDAG

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie
Recept

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht. De paprika’s van Hoogstraten zijn topkwaliteit van bij ons, en samen met de couscous en de gegrilde zeeduivel een prachtig voorbeeld van de zo geprezen en gezonde Mediterrane keuken … Lees meer

WOENSDAG

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie
Recept

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo. En ik werkte alles af met oude brokkelkaas. Een gerecht dat ontzettend in de smaak viel, en dat ik vandaag graag met jullie deel … Lees meer

DONDERDAG

Tomaat-Garnaal maar dan anders
Recept

Tomaat-Garnaal maar dan anders

Laat ons eens een heerlijke variant op een oeroude Belgische klassieker maken. Doe jezelf een lol en haal bij de groenteboer enkele heerlijke tomaten in verschillende kleuren en vormen. Snij die eerder lukraak in stukken. Je hoeft niet voor de klassieke schijfjes te gaan, maar varieer een eerder beetje, dat maakt je bord speelser … Lees meer

VRIJDAG

Gepeperde tonijn met kerstomaatjes, munt & rode ui
Recept

Gepeperde tonijn met kerstomaatjes, munt & rode ui

Ik ben altijd wat voorzichtig wanneer het over tonijn gaat. Het is natuurlijk een bedreigde vissoort dus ik eet het ook niet te vaak, maar als ik de tonijn nog eens op m’n menu plaats, dan moet die gewoon perfect klaargemaakt zijn. Voor mij is de mi-cuit manier echt perfect. Dan heb je enerzijds de lekker gebakken bijna krokante kant, maar wel lekker gecombineerd met de pure, rauwe zijde … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Frisse cocktail van kreeft en papaya

Juni start met een heerlijk weekmenu

Nog vier weken en het is zomervakantie. Ongelofelijk hoe snel de tijd vliegt. Het is voorlopig nog geen hoogzomer, maar we gaan wel lekkere temperaturen krijgen en niet al teveel regen, dus laat ons maar af en toe heerlijk buiten eten, en gebruik maken van de barbecue … Lees meer

Aardappelsalade met groene asperges, kappers, ansjovis en pancetta

Een volledig weekmenu richting Pinksterweekend

Iedereen goed genoten van het mooie zonnige weekend? Ik heb ook vier prachtige dagen in het heerlijke Barcelona doorgebracht waar het ook volop lente was … Lees meer

Gemarineerde kalfskoteletjes op de BBQ met een lekkere noedelsalade

Een nieuwe week, een nieuw weekmenu

Beste vrienden, het is weer maandag. En we gaan weer een nieuwe week in, met zoals altijd een lekker weekmenu. Het is nog niet lente lente, maar naar het einde van de week toe is er toch wel weer wat beterschap in zicht wat weer betreft … Lees meer

Rogvleugel met zeekraal, limoen en kappertjes

Goed menu voor de goede week!

Of het nu prachtig weer wordt of blijft kwakkelen, deze week is de goede week, en dan wil je toch goed eten? Ik ben zo klassiek geweest om op goede vrijdag een visgerecht te plaatsen, want in onze jeugd mocht je die dag geen vlees eten … Lees meer

Ik heb weer een lekker weekmenu voor jullie

We zitten intussen in de maand maart. Het is er nog niet honderd procent aan te voelen, maar binnenkort moet het toch eens lente worden. Daarom deze week een lekker licht menu … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Spicy kalkoen met basmatirijst

Licht weekmenu na de krokusvakantie

Ik heb een weekje in Indië vertoefd, en het laatste wat ik nu ga doen is op de weegschaal gaan staan. Het eten was er veel te lekker, en veel te veel … Lees meer

Drie keer lam met drie keer wortelen

Mijn “het is bijna kerst” menu

Nu komt de kerstvakantie wel echt dichtbij! En daarom heb ik een weekmenu samengesteld waar al lekker veel sfeer inzit. De donkerste dagen van het jaar moet je lichter maken met veel lampjes in de boom, heerlijke kerstmuziek, kaarsen in huis, en lekker wintereten … Lees meer