Tomaat-Garnaal maar dan anders
Recept

Tomaat-Garnaal maar dan anders

Dit heb je nodig 4 personen

  • Enkele tomaten (verschillend in kleur en grootte)
  • Een handvol grijze garnalen per persoon
  • 150 gram zeewiersalade
  • Peper, zout en olijfolie
Tomaat-Garnaal maar dan anders

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Snij de tomaten in stukken, schik tot een mooie kleurrijk bordje

2 / 4

Bestrooi met peper en zout en strooi er de zeewiersalade overheen

3 / 4

Leg er de lekkere grijze garnalen bij, en werk af met een flinke scheut pittige olijfolie van hoge kwaliteit

4 / 4

Eventueel kun je afwerken met een eetbaar bloemetje of wat fijngesnipperde bieslook.

Laat het smaken.

Laat ons eens een heerlijke variant op een oeroude Belgische klassieker maken. Doe jezelf een lol en haal bij de groenteboer enkele heerlijke tomaten in verschillende kleuren en vormenSnij die eerder lukraak in stukken. Je hoeft niet voor de klassieke schijfjes te gaan, maar varieer een eerder beetje, dat maakt je bord speelser. De kleinere tomaten kun je in partjes snijden, de grotere eerder in grillige hompen. Je kunt zelfs met een kleine keukenring kleine cilindertjes snijden uit de grotere tomaten. Met het zeewier erbij en de grijze garnalen is dit een echte lekkernij.

Tomaat-Garnaal maar dan anders
Tomaat-Garnaal maar dan anders
Tomaat-Garnaal maar dan anders

Bereiding

  1. Snij de tomaten in stukken, schik tot een mooie kleurrijk bordje
  2. Bestrooi met peper en zout en strooi er de zeewiersalade overheen
  3. Leg er de lekkere grijze garnalen bij, en werk af met een flinke scheut pittige olijfolie van hoge kwaliteit
  4. Eventueel kun je afwerken met een eetbaar bloemetje of wat fijngesnipperde bieslook.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer