
Foto: Stefanie Geerts
Gepeperde tonijn met kerstomaatjes, munt & rode ui
Ik ben altijd wat voorzichtig wanneer het over tonijn gaat. Het is natuurlijk een bedreigde vissoort dus ik eet het ook niet te vaak, maar als ik de tonijn nog eens op m’n menu plaats, dan moet die gewoon perfect klaargemaakt zijn. Voor mij is de mi-cuit manier echt perfect. dan heb je enerzijds de lekker gebakken kant, maar gecombineerd met de rauwe zijde. En dat maakt de tonijn gewoon perfect.
Bereiding
- Dompel de gekleurde kerstomaatjes heel kort in kokend water, haal de schil eraf.
- Giet kokend water op je verse munt en laat tien minuutjes trekken. Haal de munt uit de thee en laat afkoelen.
- Maak een mengeling van half witte wijnazijn & half koude muntthee. Laat de tomaatjes daar enkele uren in marineren.
- Meng de gemarineerde tomaatjes met wat gewassen rode ui-ringen (dat haalt de scherpte wat uit de verse ui).
- Werk de tomaten-ui-salade af met wat peper en zout en enkele verse blaadjes munt.
- Doe heel veel peper in een bord en druk de tonijn daar met één zijde in. Opgelet: de andere zijde niet peperen.
- Bak de tonijnsteak in wat hele olie op de peperkant, tot hij tot in het midden gegaard is.
- Serveer de steak met de gemarineerde tomatensla met ui en munt.
TIPS VAN DE WW DIËTISTE/VOEDINGSDESKUNDIGE:
- Ontvel je tomaten nog makkelijker door alvorens het koken een kruisje te snijden aan de bolle kant van de tomaat.
- Je kan dit gerecht ook smakelijk serveren met wat couscous.
Reacties