Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie
Recept

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Dit heb je nodig 6 personen

  • 1,5 kilo Zeeuwse hangcultuurmosselen
  • 400 gram kerstomaatjes (verschillende kleuren)
  • 2 teentjes knoflook
  • handje bladpeterselie
  • handje dragon
  • 50 gram chorizo de bellota
  • handje lamsoor
  • handje zeekraal
  • Olijfolie
  • 10 cl Noilly prat
  • halve Citroen
  • 100 gram oude brokkelkaas
  • 50 ml dragonazijn
  • handje groene kruiden: basilicum, tijm & rozemarijn
Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bereiding

15 stappen

1 / 15

Maak een pistou van tomaat door de cherrytomaatjes te verdelen in 4 en doe dit in een pot of ijzeren mengkom

2 / 15

Snij knoflook fijn in plakjes

3 / 15

Snij een fijne brunoise van chorizo

4 / 15

Voeg dit alles toe aan de tomaten

5 / 15

Breng op smaak met Fleur de Sel, grove peper, dragonazijn en citroensap

6 / 15

Breng de olijfolie met de groene kruiden naar een kookpunt van 115 graden

7 / 15

En giet deze over de pistou van tomaat, look en chorizo

8 / 15

Laat trekken en afkoelen

9 / 15

Verhit een wokpan en voeg de mosselen toe

10 / 15

Blus meteen af met Noilly prat, citroensap, beetje peper

11 / 15

Voeg een stevige pollepel pistou toe aan de massa en wok kort tot de mosselen beginnen te openen

12 / 15

Wanneer de mosselen zo goed als open zijn voeg je de lamsoor en zeekraal toe

13 / 15

Verhit nog kort tot de mosseltjes gaar zijn. Dit vraagt een zeer korte gaartijd

14 / 15

Voeg de grof gehakte bladpeterselie en dragon toe

15 / 15

Schik op het bord. En werk af met de zeste van citroen en een klein handje, fijne oude brokkelkaas

Laat het smaken.

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo. En ik werkte alles af met oude brokkelkaas. Een gerecht dat ontzettend in de smaak viel, en dat ik vandaag graag met jullie deel. Een aanrader om thuis ook eens te proberen!

Bereiding

  1. Maak een pistou van tomaat door de cherrytomaatjes te verdelen in 4 en doe dit in een pot of ijzeren mengkom
  2. Snij knoflook fijn in plakjes
  3. Snij een fijne brunoise van chorizo
  4. Voeg dit alles toe aan de tomaten
  5. Breng op smaak met Fleur de Sel, grove peper, dragonazijn en citroensap
  6. Breng de olijfolie met de groene kruiden naar een kookpunt van 115 graden
  7. En giet deze over de pistou van tomaat, look en chorizo
  8. Laat trekken en afkoelen
  9. Verhit een wokpan en voeg de mosselen toe
  10. Blus meteen af met Noilly prat, citroensap, beetje peper
  11. Voeg een stevige pollepel pistou toe aan de massa en wok kort tot de mosselen beginnen te openen
  12. Wanneer de mosselen zo goed als open zijn voeg je de lamsoor en zeekraal toe
  13. Verhit nog kort tot de mosseltjes gaar zijn. Dit vraagt een zeer korte gaartijd
  14. Voeg de grof gehakte bladpeterselie en dragon toe
  15. Schik op het bord. En werk af met de zeste van citroen en een klein handje, fijne oude brokkelkaas
Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie
Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie
Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie
Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie
Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie
Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer