Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie
Recept

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Dit heb je nodig 6 personen

  • 1,5 kilo Zeeuwse hangcultuurmosselen
  • 400 gram kerstomaatjes (verschillende kleuren)
  • 2 teentjes knoflook
  • handje bladpeterselie
  • handje dragon
  • 50 gram chorizo de bellota
  • handje lamsoor
  • handje zeekraal
  • Olijfolie
  • 10 cl Noilly prat
  • halve Citroen
  • 100 gram oude brokkelkaas
  • 50 ml dragonazijn
  • handje groene kruiden: basilicum, tijm & rozemarijn
Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bereiding

15 stappen

1 / 15

Maak een pistou van tomaat door de cherrytomaatjes te verdelen in 4 en doe dit in een pot of ijzeren mengkom

2 / 15

Snij knoflook fijn in plakjes

3 / 15

Snij een fijne brunoise van chorizo

4 / 15

Voeg dit alles toe aan de tomaten

5 / 15

Breng op smaak met Fleur de Sel, grove peper, dragonazijn en citroensap

6 / 15

Breng de olijfolie met de groene kruiden naar een kookpunt van 115 graden

7 / 15

En giet deze over de pistou van tomaat, look en chorizo

8 / 15

Laat trekken en afkoelen

9 / 15

Verhit een wokpan en voeg de mosselen toe

10 / 15

Blus meteen af met Noilly prat, citroensap, beetje peper

11 / 15

Voeg een stevige pollepel pistou toe aan de massa en wok kort tot de mosselen beginnen te openen

12 / 15

Wanneer de mosselen zo goed als open zijn voeg je de lamsoor en zeekraal toe

13 / 15

Verhit nog kort tot de mosseltjes gaar zijn. Dit vraagt een zeer korte gaartijd

14 / 15

Voeg de grof gehakte bladpeterselie en dragon toe

15 / 15

Schik op het bord. En werk af met de zeste van citroen en een klein handje, fijne oude brokkelkaas

Laat het smaken.

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo. En ik werkte alles af met oude brokkelkaas. Een gerecht dat ontzettend in de smaak viel, en dat ik vandaag graag met jullie deel. Een aanrader om thuis ook eens te proberen!

Bereiding

  1. Maak een pistou van tomaat door de cherrytomaatjes te verdelen in 4 en doe dit in een pot of ijzeren mengkom
  2. Snij knoflook fijn in plakjes
  3. Snij een fijne brunoise van chorizo
  4. Voeg dit alles toe aan de tomaten
  5. Breng op smaak met Fleur de Sel, grove peper, dragonazijn en citroensap
  6. Breng de olijfolie met de groene kruiden naar een kookpunt van 115 graden
  7. En giet deze over de pistou van tomaat, look en chorizo
  8. Laat trekken en afkoelen
  9. Verhit een wokpan en voeg de mosselen toe
  10. Blus meteen af met Noilly prat, citroensap, beetje peper
  11. Voeg een stevige pollepel pistou toe aan de massa en wok kort tot de mosselen beginnen te openen
  12. Wanneer de mosselen zo goed als open zijn voeg je de lamsoor en zeekraal toe
  13. Verhit nog kort tot de mosseltjes gaar zijn. Dit vraagt een zeer korte gaartijd
  14. Voeg de grof gehakte bladpeterselie en dragon toe
  15. Schik op het bord. En werk af met de zeste van citroen en een klein handje, fijne oude brokkelkaas
Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie
Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie
Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie
Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie
Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie
Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer