
Foto: Frank van Beek
Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie
Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo. En ik werkte alles af met oude brokkelkaas. Een gerecht dat ontzettend in de smaak viel, en dat ik vandaag graag met jullie deel. Een aanrader om thuis ook eens te proberen!
Bereiding
- Maak een pistou van tomaat door de cherrytomaatjes te verdelen in 4 en doe dit in een pot of ijzeren mengkom
- Snij knoflook fijn in plakjes
- Snij een fijne brunoise van chorizo
- Voeg dit alles toe aan de tomaten
- Breng op smaak met Fleur de Sel, grove peper, dragonazijn en citroensap
- Breng de olijfolie met de groene kruiden naar een kookpunt van 115 graden
- En giet deze over de pistou van tomaat, look en chorizo
- Laat trekken en afkoelen
- Verhit een wokpan en voeg de mosselen toe
- Blus meteen af met Noilly prat, citroensap, beetje peper
- Voeg een stevige pollepel pistou toe aan de massa en wok kort tot de mosselen beginnen te openen
- Wanneer de mosselen zo goed als open zijn voeg je de lamsoor en zeekraal toe
- Verhit nog kort tot de mosseltjes gaar zijn. Dit vraagt een zeer korte gaartijd
- Voeg de grof gehakte bladpeterselie en dragon toe
- Schik op het bord. En werk af met de zeste van citroen en een klein handje, fijne oude brokkelkaas
Reacties