Triest maar niet te vermijden: Horeca maakt nu al kruis over Valentijn
Nieuws

Triest maar niet te vermijden: Horeca maakt nu al kruis over Valentijn

De kerstdagen en oudjaar zijn voor de horeca traditioneel belangrijk. Maar dat de restaurants en cafés dan niet open zouden mogen gaan zagen de horeca-uitbaters begin november al min of meer aankomen. Ik heb toen nog geschreven op de blog: als we echt realistisch zijn, zullen we pas weer van versoepelingen mogen dromen begin februari, tegen Valentijn of zo.

Vandaag zie ik volop aanbiedingen voor Valentijn-afhaalboxen opduiken. Want dat ze weer open zouden mogen gaan tegen half februari is nu toch ook alweer uitgesloten. De covid-cijfers dalen niet meer, integendeel, de vaccinatie-campagne is amper gestart, en er is de schrik voor mutaties van het virus en voor een derde golf. En vandaag is bekend geworden dat de huidige maatregelen alvast tot begin maart verlengd zijn.

Met andere woorden: met je lief gaan dineren op restaurant op Valentijn: vergeet het maar. Marc Van Ranst zegt vandaag in een interview dat versoepelingen er wellicht pas over twee maanden komen. We zijn nu al half januari. Dus pas half maart komt er misschien licht aan het eind van de tunnel voor de eerste aanpassingen aan de corona-maatregelen. En de kans is groot dat de horeca pas na de kappers en de contactberoepen aan de beurt zal zijn.

Sommige horeca-ondernemers blijven optimistisch, maar de meerderheid reageert gelaten of zelfs pessimistisch. Het ziet er echt niet goed uit voor de sector. Voor het eerst beginnen ook restaurateurs die tot nu toe de moed er wisten in te houden te panikeren. Pas half maart of begin april opengaan wil zeggen dat ze door covid meer dan een half jaar gedwongen zullen gesloten zijn. Wie kan dat aan? Wie zal zijn personeel nog terug zien komen. Het zorgt vandaag voor vragen. Veel vragen. En voor heel veel schrik ook.

Daarom een warme oproep: overheid, blijf de horeca steunen. Maar ook aan alle lezers van deze blog: blijf take away bestellen. Natuurlijk is het leuk om voor je lief te koken op Valentijn. Maar een heerlijke maaltijd afhalen bij je plaatselijke restaurant is ook een superidee. Dan kun je je vooral op de liefde concentreren. Dan kun je de afhaalmaaltijd èn je lief opwarmen. Heerlijk idee toch?

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer