Nu we dichter bij de grote vakantie komen vind ik het wel fijn om jullie af en toe eens wat leuke reistips te geven. Mooie hotels bijvoorbeeld. Ik zal er de komende weken nog wel een paar aanraden waar ik zelf ook ooit op vakantie was. Maar ik wil ook echt wel enjele specialekes aan jullie voorstellen, gewoon voor de fun. Want er bestaan in de wereld echt wel hotels waart je van denkt: hoe zot is dit?
En in mijn zoektocht naar speciale, originele hotels ben ik Dog Park Bark Inn tegen gekomen. Het is een bijzondere bed & breakfast in Idaho in de Verenigde Staten, die openging in 1997.
Het hotel is gemaakt in de vorm van een beagle. Het is door deze speciale vorm echt wel één van de trekpleisters in deze redelijk afgelegen streek. Ook het interieur van deze bed en beakfast heeft verschillende hondenaccenten, op het hoofdkussen vind je koekjes in de vorm van honden, de decoratie zit helemaal in hondenthema, en op het terrein kun je uit hout gesneden honden kopen, gemaakt door het kunstenaarskoppel dat dit bijzondere hotel uitbaat. Voor een nachtje met twee, plus ontbijt, betaal je zo’n 115 euro.
Dus als je vrienden kent die echte hondenfreaks zijn en die naar Amerika op reis gaan, dan moet je hen dit redelijk geschifte hotel maar eens doorsturen. Voor de vakantiekiekjes lijkt dit me echt wel een geschikte reislocatie. Maar zelf hou ik het voorlopig toch bij Barcelona deze zomer, wij zijn eerder katten dan hondenmensen. Tenzij iemand ergens een hotel in de vorm van een poes weet natuurlijk.
Voor de liefhebbers, of de geïnteresseerden, of om cadeau te doen aan vrienden hondenliefhebbers, geef ik je toch even de coördinaten
Dog Bark Park/Inn Bed & Breakfast
2421 Business Loop 95
Cottonwood, ID 83522-5030
Telefoon 001 208 962-3647 (Pacific Time)
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer