Iedereen denkt te weten wat mijn nieuwe grote project is...
Nieuws

Iedereen denkt te weten wat mijn nieuwe grote project is…

Gisteren heb ik hier al vol vreugde aangekondigd dat ik heel binnenkort een nieuw groot en super spannend project aan jullie mag voorstellen. Ik vroeg jullie ook of jullie misschien een ideetje hadden wat ik precies zou aankondigen binnenkort.

Het was echt fantastisch om te zien hoeveel plezante reacties er zijn binnen gekomen. Ik had dan ook beloofd dat er misschien wel een leuke traktatie aan zou vasthangen als je goed kon inschatten wat precies mijn grote plan is.

Ik ga alvast even een kleine bloemlezing meegeven, want er kwamen echt wel super goede ideeën binnen, en dan kun je zelf ook een beetje inschatten wat ik nu echt ga doen…

Rita schreef: “Ga je misschien gerechten maken die kunnen besteld worden, een soort Hello Fresh?” Ook Chantal had zo’n idee: “Een samenwerking met Foodbag waarmee je feestelijke culinaire recepten aan huis laat brengen?” Ann heeft zelfs al een toffe naam bedacht: “Ik dacht aan het concept zoals “Hello Fresh” maar dan “Sven Fresh” Iemand anders suggereerde boxen met de naam “Hello Sven”.

Anderen denken dan weer dat ik maaltijden voor in de supermarkt ga bereiden. Sabrina schreef me: “Als trouwe en gefascineerde volger gok ik op een samenwerking met een supermarkt die je gerechten gaat distribueren voor alle klanten. Hopelijk Delhaize, al is alles dik in orde natuurlijk. Héél veel succes in ieder geval Sven!” Ook Marlies had dat idee: “Ik denk dat je klaargemaakte maaltijden van de Would Be Chef via de grootwarenhuizen zal verdelen? Superhandig voor als we eens niet veel tijd hebben.”

Rita ziet dan weer een wijnboer in mij: “ga je een eigen wijn maken?” Ook Peter had dat idee: “volgens mij heb jij in de buurt van Spanje een wijngaard gekocht, en gaat de Chateau Ornelis binnenkort in de winkel liggen.” Een eigen wijngaard is een geniaal idee, maar neen, daar heb ik de centen niet voor Peter. Ik ga toch eerst nog wat radio moeten maken vrees ik.

Michaël ziet een vervolg komen op ons pop-up restaurant in Gent: “Je gaat met Deliveroo naar een andere stad trekken, en ik duim heel hard voor Oostende, want daar hebben wij een flat, en dan kunnen we in het weekend genieten van de gerechtjes van Sven.” Ingrid ziet het nog groter: “Vanaf nu overal in Vlaanderen bezorging van de verse gerechten van Would Be Chef, en niet alleen in Gent.” Wie weet…

Dirk vroeg zich ook iets slims af: “Ga je op pad met een food-truck Sven?” Ook Petra had dat vermoeden: “Vanaf nu ga je met je eigen foodtruck staan op alle locaties waar je ook plaatjes gaat draaien. Zo kunnen de mensen de innerlijke honger stillen wanneer je uitgedraaid bent.” Peter ziet het zelfs internationaal: “Food & Music, een gastronomisch deel met party-deel en dat on-tour doorheen Vlaanderen en wie weet keer in Barcelona…” Zalige plannen toch?

Dat ik chef aan huis zou worden wordt ook bijzonder veel geopperd. Anne-Lieve wil me al boeken: Kom jij bij mij thuis koken Sven? Ik zorg voor een heel gevarieerd en uitdagend publiek van rasechte vleeseters tot overtuigde veganisten en alles wat er tussen zit!” Ines wil me zelfs al inhuren om haar man eens te verwennen: “Kok aan huis? Zou echt super fantastisch zijn voor mijn man die altijd voor ons kookt. Zo wordt hij ook eens in de watten gelegd. Groetjes en veel succes met je droom!” Wie zou mij boeken?

Ria denkt dat we bij ons thuis iets gaan openen voor de liefhebbers van lekker eten: “Ik vermoed dat het een klein restaurantje bij je thuis zal zijn met een soort B&B. Dat hoop ik stiekem want is top gebouw en locatie.” Voor Evelien mag het zelfs een allround concept worden: “Een would-be chef keten met workshops, waar je kan blijven eten, take away… zoiets? En om helemaal zot te doen mss nog waar je eerst of nadien een wandeling kan doen. In ieder geval veel succes! Ben benieuwd!”

Zoveel goede ideeën zeg. Misschien moet ik wel meerdere van deze ideetjes uitproberen, ooit. Maar ik kan wel zeggen dat verschillenden onder jullie er “boenk” opzaten. Straf hoor. Kevin, wiens familienaam ik voorlopig nog niet ga verklappen, kon behoorlijk accuraat het volledige concept raden, die ga ik dus sowieso eens moeten trakteren wanneer we over een klein maandje (als alles helemaal af is) eindelijk echt van start kunnen gaan.

Afsluiten doe ik met een kritische noot van Frédéric: “Sven, ik volg je al geruime tijd en je bent een topper in alles wat je doet- alleen supporter je voor de verkeerde ploeg maar je kunt ook niet alles perfect doen hè- volgens mij ga je maaltijd boxen alla foodbag op de markt brengen- ik ben wel fan van dat idee – wat het ook mag zijn – veel succes.”

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer