Iedereen denkt te weten wat mijn nieuwe grote project is...
Nieuws

Iedereen denkt te weten wat mijn nieuwe grote project is…

Gisteren heb ik hier al vol vreugde aangekondigd dat ik heel binnenkort een nieuw groot en super spannend project aan jullie mag voorstellen. Ik vroeg jullie ook of jullie misschien een ideetje hadden wat ik precies zou aankondigen binnenkort.

Het was echt fantastisch om te zien hoeveel plezante reacties er zijn binnen gekomen. Ik had dan ook beloofd dat er misschien wel een leuke traktatie aan zou vasthangen als je goed kon inschatten wat precies mijn grote plan is.

Ik ga alvast even een kleine bloemlezing meegeven, want er kwamen echt wel super goede ideeën binnen, en dan kun je zelf ook een beetje inschatten wat ik nu echt ga doen…

Rita schreef: “Ga je misschien gerechten maken die kunnen besteld worden, een soort Hello Fresh?” Ook Chantal had zo’n idee: “Een samenwerking met Foodbag waarmee je feestelijke culinaire recepten aan huis laat brengen?” Ann heeft zelfs al een toffe naam bedacht: “Ik dacht aan het concept zoals “Hello Fresh” maar dan “Sven Fresh” Iemand anders suggereerde boxen met de naam “Hello Sven”.

Anderen denken dan weer dat ik maaltijden voor in de supermarkt ga bereiden. Sabrina schreef me: “Als trouwe en gefascineerde volger gok ik op een samenwerking met een supermarkt die je gerechten gaat distribueren voor alle klanten. Hopelijk Delhaize, al is alles dik in orde natuurlijk. Héél veel succes in ieder geval Sven!” Ook Marlies had dat idee: “Ik denk dat je klaargemaakte maaltijden van de Would Be Chef via de grootwarenhuizen zal verdelen? Superhandig voor als we eens niet veel tijd hebben.”

Rita ziet dan weer een wijnboer in mij: “ga je een eigen wijn maken?” Ook Peter had dat idee: “volgens mij heb jij in de buurt van Spanje een wijngaard gekocht, en gaat de Chateau Ornelis binnenkort in de winkel liggen.” Een eigen wijngaard is een geniaal idee, maar neen, daar heb ik de centen niet voor Peter. Ik ga toch eerst nog wat radio moeten maken vrees ik.

Michaël ziet een vervolg komen op ons pop-up restaurant in Gent: “Je gaat met Deliveroo naar een andere stad trekken, en ik duim heel hard voor Oostende, want daar hebben wij een flat, en dan kunnen we in het weekend genieten van de gerechtjes van Sven.” Ingrid ziet het nog groter: “Vanaf nu overal in Vlaanderen bezorging van de verse gerechten van Would Be Chef, en niet alleen in Gent.” Wie weet…

Dirk vroeg zich ook iets slims af: “Ga je op pad met een food-truck Sven?” Ook Petra had dat vermoeden: “Vanaf nu ga je met je eigen foodtruck staan op alle locaties waar je ook plaatjes gaat draaien. Zo kunnen de mensen de innerlijke honger stillen wanneer je uitgedraaid bent.” Peter ziet het zelfs internationaal: “Food & Music, een gastronomisch deel met party-deel en dat on-tour doorheen Vlaanderen en wie weet keer in Barcelona…” Zalige plannen toch?

Dat ik chef aan huis zou worden wordt ook bijzonder veel geopperd. Anne-Lieve wil me al boeken: Kom jij bij mij thuis koken Sven? Ik zorg voor een heel gevarieerd en uitdagend publiek van rasechte vleeseters tot overtuigde veganisten en alles wat er tussen zit!” Ines wil me zelfs al inhuren om haar man eens te verwennen: “Kok aan huis? Zou echt super fantastisch zijn voor mijn man die altijd voor ons kookt. Zo wordt hij ook eens in de watten gelegd. Groetjes en veel succes met je droom!” Wie zou mij boeken?

Ria denkt dat we bij ons thuis iets gaan openen voor de liefhebbers van lekker eten: “Ik vermoed dat het een klein restaurantje bij je thuis zal zijn met een soort B&B. Dat hoop ik stiekem want is top gebouw en locatie.” Voor Evelien mag het zelfs een allround concept worden: “Een would-be chef keten met workshops, waar je kan blijven eten, take away… zoiets? En om helemaal zot te doen mss nog waar je eerst of nadien een wandeling kan doen. In ieder geval veel succes! Ben benieuwd!”

Zoveel goede ideeën zeg. Misschien moet ik wel meerdere van deze ideetjes uitproberen, ooit. Maar ik kan wel zeggen dat verschillenden onder jullie er “boenk” opzaten. Straf hoor. Kevin, wiens familienaam ik voorlopig nog niet ga verklappen, kon behoorlijk accuraat het volledige concept raden, die ga ik dus sowieso eens moeten trakteren wanneer we over een klein maandje (als alles helemaal af is) eindelijk echt van start kunnen gaan.

Afsluiten doe ik met een kritische noot van Frédéric: “Sven, ik volg je al geruime tijd en je bent een topper in alles wat je doet- alleen supporter je voor de verkeerde ploeg maar je kunt ook niet alles perfect doen hè- volgens mij ga je maaltijd boxen alla foodbag op de markt brengen- ik ben wel fan van dat idee – wat het ook mag zijn – veel succes.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer