Iedereen denkt te weten wat mijn nieuwe grote project is...
Nieuws

Iedereen denkt te weten wat mijn nieuwe grote project is…

Gisteren heb ik hier al vol vreugde aangekondigd dat ik heel binnenkort een nieuw groot en super spannend project aan jullie mag voorstellen. Ik vroeg jullie ook of jullie misschien een ideetje hadden wat ik precies zou aankondigen binnenkort.

Het was echt fantastisch om te zien hoeveel plezante reacties er zijn binnen gekomen. Ik had dan ook beloofd dat er misschien wel een leuke traktatie aan zou vasthangen als je goed kon inschatten wat precies mijn grote plan is.

Ik ga alvast even een kleine bloemlezing meegeven, want er kwamen echt wel super goede ideeën binnen, en dan kun je zelf ook een beetje inschatten wat ik nu echt ga doen…

Rita schreef: “Ga je misschien gerechten maken die kunnen besteld worden, een soort Hello Fresh?” Ook Chantal had zo’n idee: “Een samenwerking met Foodbag waarmee je feestelijke culinaire recepten aan huis laat brengen?” Ann heeft zelfs al een toffe naam bedacht: “Ik dacht aan het concept zoals “Hello Fresh” maar dan “Sven Fresh” Iemand anders suggereerde boxen met de naam “Hello Sven”.

Anderen denken dan weer dat ik maaltijden voor in de supermarkt ga bereiden. Sabrina schreef me: “Als trouwe en gefascineerde volger gok ik op een samenwerking met een supermarkt die je gerechten gaat distribueren voor alle klanten. Hopelijk Delhaize, al is alles dik in orde natuurlijk. Héél veel succes in ieder geval Sven!” Ook Marlies had dat idee: “Ik denk dat je klaargemaakte maaltijden van de Would Be Chef via de grootwarenhuizen zal verdelen? Superhandig voor als we eens niet veel tijd hebben.”

Rita ziet dan weer een wijnboer in mij: “ga je een eigen wijn maken?” Ook Peter had dat idee: “volgens mij heb jij in de buurt van Spanje een wijngaard gekocht, en gaat de Chateau Ornelis binnenkort in de winkel liggen.” Een eigen wijngaard is een geniaal idee, maar neen, daar heb ik de centen niet voor Peter. Ik ga toch eerst nog wat radio moeten maken vrees ik.

Michaël ziet een vervolg komen op ons pop-up restaurant in Gent: “Je gaat met Deliveroo naar een andere stad trekken, en ik duim heel hard voor Oostende, want daar hebben wij een flat, en dan kunnen we in het weekend genieten van de gerechtjes van Sven.” Ingrid ziet het nog groter: “Vanaf nu overal in Vlaanderen bezorging van de verse gerechten van Would Be Chef, en niet alleen in Gent.” Wie weet…

Dirk vroeg zich ook iets slims af: “Ga je op pad met een food-truck Sven?” Ook Petra had dat vermoeden: “Vanaf nu ga je met je eigen foodtruck staan op alle locaties waar je ook plaatjes gaat draaien. Zo kunnen de mensen de innerlijke honger stillen wanneer je uitgedraaid bent.” Peter ziet het zelfs internationaal: “Food & Music, een gastronomisch deel met party-deel en dat on-tour doorheen Vlaanderen en wie weet keer in Barcelona…” Zalige plannen toch?

Dat ik chef aan huis zou worden wordt ook bijzonder veel geopperd. Anne-Lieve wil me al boeken: Kom jij bij mij thuis koken Sven? Ik zorg voor een heel gevarieerd en uitdagend publiek van rasechte vleeseters tot overtuigde veganisten en alles wat er tussen zit!” Ines wil me zelfs al inhuren om haar man eens te verwennen: “Kok aan huis? Zou echt super fantastisch zijn voor mijn man die altijd voor ons kookt. Zo wordt hij ook eens in de watten gelegd. Groetjes en veel succes met je droom!” Wie zou mij boeken?

Ria denkt dat we bij ons thuis iets gaan openen voor de liefhebbers van lekker eten: “Ik vermoed dat het een klein restaurantje bij je thuis zal zijn met een soort B&B. Dat hoop ik stiekem want is top gebouw en locatie.” Voor Evelien mag het zelfs een allround concept worden: “Een would-be chef keten met workshops, waar je kan blijven eten, take away… zoiets? En om helemaal zot te doen mss nog waar je eerst of nadien een wandeling kan doen. In ieder geval veel succes! Ben benieuwd!”

Zoveel goede ideeën zeg. Misschien moet ik wel meerdere van deze ideetjes uitproberen, ooit. Maar ik kan wel zeggen dat verschillenden onder jullie er “boenk” opzaten. Straf hoor. Kevin, wiens familienaam ik voorlopig nog niet ga verklappen, kon behoorlijk accuraat het volledige concept raden, die ga ik dus sowieso eens moeten trakteren wanneer we over een klein maandje (als alles helemaal af is) eindelijk echt van start kunnen gaan.

Afsluiten doe ik met een kritische noot van Frédéric: “Sven, ik volg je al geruime tijd en je bent een topper in alles wat je doet- alleen supporter je voor de verkeerde ploeg maar je kunt ook niet alles perfect doen hè- volgens mij ga je maaltijd boxen alla foodbag op de markt brengen- ik ben wel fan van dat idee – wat het ook mag zijn – veel succes.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer