Iedereen denkt te weten wat mijn nieuwe grote project is...
Nieuws

Iedereen denkt te weten wat mijn nieuwe grote project is…

Gisteren heb ik hier al vol vreugde aangekondigd dat ik heel binnenkort een nieuw groot en super spannend project aan jullie mag voorstellen. Ik vroeg jullie ook of jullie misschien een ideetje hadden wat ik precies zou aankondigen binnenkort.

Het was echt fantastisch om te zien hoeveel plezante reacties er zijn binnen gekomen. Ik had dan ook beloofd dat er misschien wel een leuke traktatie aan zou vasthangen als je goed kon inschatten wat precies mijn grote plan is.

Ik ga alvast even een kleine bloemlezing meegeven, want er kwamen echt wel super goede ideeën binnen, en dan kun je zelf ook een beetje inschatten wat ik nu echt ga doen…

Rita schreef: “Ga je misschien gerechten maken die kunnen besteld worden, een soort Hello Fresh?” Ook Chantal had zo’n idee: “Een samenwerking met Foodbag waarmee je feestelijke culinaire recepten aan huis laat brengen?” Ann heeft zelfs al een toffe naam bedacht: “Ik dacht aan het concept zoals “Hello Fresh” maar dan “Sven Fresh” Iemand anders suggereerde boxen met de naam “Hello Sven”.

Anderen denken dan weer dat ik maaltijden voor in de supermarkt ga bereiden. Sabrina schreef me: “Als trouwe en gefascineerde volger gok ik op een samenwerking met een supermarkt die je gerechten gaat distribueren voor alle klanten. Hopelijk Delhaize, al is alles dik in orde natuurlijk. Héél veel succes in ieder geval Sven!” Ook Marlies had dat idee: “Ik denk dat je klaargemaakte maaltijden van de Would Be Chef via de grootwarenhuizen zal verdelen? Superhandig voor als we eens niet veel tijd hebben.”

Rita ziet dan weer een wijnboer in mij: “ga je een eigen wijn maken?” Ook Peter had dat idee: “volgens mij heb jij in de buurt van Spanje een wijngaard gekocht, en gaat de Chateau Ornelis binnenkort in de winkel liggen.” Een eigen wijngaard is een geniaal idee, maar neen, daar heb ik de centen niet voor Peter. Ik ga toch eerst nog wat radio moeten maken vrees ik.

Michaël ziet een vervolg komen op ons pop-up restaurant in Gent: “Je gaat met Deliveroo naar een andere stad trekken, en ik duim heel hard voor Oostende, want daar hebben wij een flat, en dan kunnen we in het weekend genieten van de gerechtjes van Sven.” Ingrid ziet het nog groter: “Vanaf nu overal in Vlaanderen bezorging van de verse gerechten van Would Be Chef, en niet alleen in Gent.” Wie weet…

Dirk vroeg zich ook iets slims af: “Ga je op pad met een food-truck Sven?” Ook Petra had dat vermoeden: “Vanaf nu ga je met je eigen foodtruck staan op alle locaties waar je ook plaatjes gaat draaien. Zo kunnen de mensen de innerlijke honger stillen wanneer je uitgedraaid bent.” Peter ziet het zelfs internationaal: “Food & Music, een gastronomisch deel met party-deel en dat on-tour doorheen Vlaanderen en wie weet keer in Barcelona…” Zalige plannen toch?

Dat ik chef aan huis zou worden wordt ook bijzonder veel geopperd. Anne-Lieve wil me al boeken: Kom jij bij mij thuis koken Sven? Ik zorg voor een heel gevarieerd en uitdagend publiek van rasechte vleeseters tot overtuigde veganisten en alles wat er tussen zit!” Ines wil me zelfs al inhuren om haar man eens te verwennen: “Kok aan huis? Zou echt super fantastisch zijn voor mijn man die altijd voor ons kookt. Zo wordt hij ook eens in de watten gelegd. Groetjes en veel succes met je droom!” Wie zou mij boeken?

Ria denkt dat we bij ons thuis iets gaan openen voor de liefhebbers van lekker eten: “Ik vermoed dat het een klein restaurantje bij je thuis zal zijn met een soort B&B. Dat hoop ik stiekem want is top gebouw en locatie.” Voor Evelien mag het zelfs een allround concept worden: “Een would-be chef keten met workshops, waar je kan blijven eten, take away… zoiets? En om helemaal zot te doen mss nog waar je eerst of nadien een wandeling kan doen. In ieder geval veel succes! Ben benieuwd!”

Zoveel goede ideeën zeg. Misschien moet ik wel meerdere van deze ideetjes uitproberen, ooit. Maar ik kan wel zeggen dat verschillenden onder jullie er “boenk” opzaten. Straf hoor. Kevin, wiens familienaam ik voorlopig nog niet ga verklappen, kon behoorlijk accuraat het volledige concept raden, die ga ik dus sowieso eens moeten trakteren wanneer we over een klein maandje (als alles helemaal af is) eindelijk echt van start kunnen gaan.

Afsluiten doe ik met een kritische noot van Frédéric: “Sven, ik volg je al geruime tijd en je bent een topper in alles wat je doet- alleen supporter je voor de verkeerde ploeg maar je kunt ook niet alles perfect doen hè- volgens mij ga je maaltijd boxen alla foodbag op de markt brengen- ik ben wel fan van dat idee – wat het ook mag zijn – veel succes.”

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer