Iemand een goede lunch tip voor Brugge stad?

Vanmiddag gaan we naar Brugge, op deze mooie feestdag. Ik wil Luis, onze logée uit Barcelona, mijn geboortestad eens laten zien. Ik ken er mijn weg nog goed, dus weet wel langs welke gebouwen en monumenten ik hem wil loodsen. Het lijkt ook droog te blijven vandaag, dus dat wordt sowieso een topdagje. Ik heb er super veel zin in. En hij ook, over Brugge heeft hij al van zoveel mensen zoveel goed gehoord.

Ik heb maar één vraagje: kent er iemand een fijn en eerlijke plek waar je kunt lunchen in Brugge? En dan bedoel ik niks gastronomisch of zo, want we gaan vanavond al uitgebreid dineren in Gent. Maar ik zoek zo’n gezellig plekje waar je iets tussen ontbijten en lunchen in kunt doen. Een lekkere salade, een goede gezonde sandwich. Zoiets. En vooral geen veel te dure plek met een slappe grootkeuken.

Ik moet zeggen: dat is in toeristische steden als Brugge toch vaak het allermoeilijkste om te vinden. In mijn andere lievelingsstad Barcelona vind ik dat overigens veel makkelijker, daar ga je gewoon wat tapas scoren op de middag. Je bestelt wat kleine gerechten die je deelt, en dan eet je nooit teveel maar wel lekker. In veel andere steden kom je toch vaak terecht in een restaurant waarvan je denkt: lekker is het niet, en het prijskaartje valt me wel tegen.

Is er iemand uit Brugge die dit nu leest, of misschien zelfs een toerist uit eigen land die niet zo lang geleden op een plek terecht gekomen is die duidelijk geen toeristenval was (want daar ben ik altijd wel een beetje bang voor) dan mag je me altijd helpen. Nu al eindeloze dank. Ik kijk er naar uit om mijn zalige geboortestad te tonen aan onze vriend Luis vandaag.