Iemand een goede lunch tip voor Brugge stad?
Nieuws

Iemand een goede lunch tip voor Brugge stad?

Vanmiddag gaan we naar Brugge, op deze mooie feestdag. Ik wil Luis, onze logée uit Barcelona, mijn geboortestad eens laten zien. Ik ken er mijn weg nog goed, dus weet wel langs welke gebouwen en monumenten ik hem wil loodsen. Het lijkt ook droog te blijven vandaag, dus dat wordt sowieso een topdagje. Ik heb er super veel zin in. En hij ook, over Brugge heeft hij al van zoveel mensen zoveel goed gehoord.

Ik heb maar één vraagje: kent er iemand een fijn en eerlijke plek waar je kunt lunchen in Brugge? En dan bedoel ik niks gastronomisch of zo, want we gaan vanavond al uitgebreid dineren in Gent. Maar ik zoek zo’n gezellig plekje waar je iets tussen ontbijten en lunchen in kunt doen. Een lekkere salade, een goede gezonde sandwich. Zoiets. En vooral geen veel te dure plek met een slappe grootkeuken.

Ik moet zeggen: dat is in toeristische steden als Brugge toch vaak het allermoeilijkste om te vinden. In mijn andere lievelingsstad Barcelona vind ik dat overigens veel makkelijker, daar ga je gewoon wat tapas scoren op de middag. Je bestelt wat kleine gerechten die je deelt, en dan eet je nooit teveel maar wel lekker. In veel andere steden kom je toch vaak terecht in een restaurant waarvan je denkt: lekker is het niet, en het prijskaartje valt me wel tegen.

Is er iemand uit Brugge die dit nu leest, of misschien zelfs een toerist uit eigen land die niet zo lang geleden op een plek terecht gekomen is die duidelijk geen toeristenval was (want daar ben ik altijd wel een beetje bang voor) dan mag je me altijd helpen. Nu al eindeloze dank. Ik kijk er naar uit om mijn zalige geboortestad te tonen aan onze vriend Luis vandaag.

Gerelateerde nieuwsberichten

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer

iStock

Een slim trucje om je lief vandaag te verrassen

Over exact twee maand is het… 14 februari. Dan is het Valentijn. Het feest van de liefde. Maar zoveel mensen vinden dat een commercieel gedoe en zien het niet zitten om dan het verplichte romantische nummertje op te voeren … Lees meer