Na een lange drukke week met bijzonder veel plezierige activiteiten op de radio, voor Rode Neuzen Dag en op deze foodblog, vertrek ik deze ochtend lekker vroeg met de Thalys naar Parijs. Ik sluit er aan bij een grote groep Belgische ondernemers die er samen zijn voor hun jaarlijkse Leaders Meeting. Vanavond ben ik de DJ op het galabal, en vanmiddag mag ik in een lezing de tentoonstelling “On The Wall” met allemaal schitterende kunst waarin de King Of Pop Michael Jackson centraal staat, in Le Grand Palais, inleiden.
Maar als je dan toch in Parijs bent, dan wil je natuurlijk ook even lekker eten. Morgenmiddag heb ik één van mijn favoriete topadressen geboekt. L’ Épicure in het Bristol Hotel. Ik heb de beste herinneringen aan dit prachtige drie sterrenrestaurant, dan tijdens zijn presidentschap wel eens “de kantine van Sarkozy” werd genoemd, omdat het de vaste stek was voor de officiële maar vooral officieuze lunches van Nicolas Sarkozy. Peter Goossens fluisterde me op de uitreiking van de Michelinsterren nog in dat l’Épicure volgens hem ook één van de toppers van dit moment is in de Franse hoofdstad. Betaalbaarder dan andere drie sterrenrestaurants, klassiek, maar erg lekker. Ik ben benieuwd. Ooit at ik er een waanzinnig gerecht met konijn en octopus, een combinatie waar ik nadien zelf ook wel eens mee aan de slag ben gegaan. Maar dat is voor morgen.
Ik ben voor vanmiddag nog op zoek naar een topplek voor een lichte lunch, in het centrum van Parijs. Liever niet te duur, maar wel erg lekker. Sinds ik zo vaak m’n tijd doorbreng in Barcelona ben ik nauwelijks nog in Parijs geweest, het kan makkelijk 5 jaar geleden zijn dat ik er was. Dus ik ben niet zo ontzettend goed meer mee met welke restaurantdjes vandaag nog absolute aanraders zijn. Dus alle suggesties zijn heel welkom. Sowieso hoop ik dat Parijs geen heksenketel zal zijn, er zijn vandaag namelijk grote betogingen en acties gepland van de “gele hesjes”, dus ik hou mijn hart vast. Hoe dan ook heb ik ontzettend veel zin in dit weekend, en m’n allereerste DJ-set in Parijs.
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer