Iemand een goede tip voor Parijs?
Nieuws

Iemand een goede tip voor Parijs?

Na een lange drukke week met bijzonder veel plezierige activiteiten op de radio, voor Rode Neuzen Dag en op deze foodblog, vertrek ik deze ochtend lekker vroeg met de Thalys naar Parijs. Ik sluit er aan bij een grote groep Belgische ondernemers die er samen zijn voor hun jaarlijkse Leaders Meeting. Vanavond ben ik de DJ op het galabal, en vanmiddag mag ik in een lezing de tentoonstelling “On The Wall” met allemaal schitterende kunst waarin de King Of Pop Michael Jackson centraal staat, in Le Grand Palais, inleiden.

Maar als je dan toch in Parijs bent, dan wil je natuurlijk ook even lekker eten. Morgenmiddag heb ik één van mijn favoriete topadressen geboekt. L’ Épicure in het Bristol Hotel. Ik heb de beste herinneringen aan dit prachtige drie sterrenrestaurant, dan tijdens zijn presidentschap wel eens “de kantine van Sarkozy” werd genoemd, omdat het de vaste stek was voor de officiële maar vooral officieuze lunches van Nicolas Sarkozy. Peter Goossens fluisterde me op de uitreiking van de Michelinsterren nog in dat l’Épicure volgens hem ook één van de toppers van dit moment is in de Franse hoofdstad. Betaalbaarder dan andere drie sterrenrestaurants, klassiek, maar erg lekker. Ik ben benieuwd. Ooit at ik er een waanzinnig gerecht met konijn en octopus, een combinatie waar ik nadien zelf ook wel eens mee aan de slag ben gegaan. Maar dat is voor morgen.

Ik ben voor vanmiddag nog op zoek naar een topplek voor een lichte lunch, in het centrum van Parijs. Liever niet te duur, maar wel erg lekker. Sinds ik zo vaak m’n tijd doorbreng in Barcelona ben ik nauwelijks nog in Parijs geweest, het kan makkelijk 5 jaar geleden zijn dat ik er was. Dus ik ben niet zo ontzettend goed meer mee met welke restaurantdjes vandaag nog absolute aanraders zijn. Dus alle suggesties zijn heel welkom. Sowieso hoop ik dat Parijs geen heksenketel zal zijn, er zijn vandaag namelijk grote betogingen en acties gepland van de “gele hesjes”, dus ik hou mijn hart vast. Hoe dan ook heb ik ontzettend veel zin in dit weekend, en m’n allereerste DJ-set in Parijs.

Gerelateerde nieuwsberichten

Thaise kreeft met noedels

De beste hoofdgerechten voor de feestdagen

Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer

Makkelijk hapje milkshake met paling

De lekkerste hapjes voor de feestdagen

Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer

Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise

De lekkerste voorgerechten voor de feestdagen

Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer

Goed nieuws: Mama's kookboek komt maandag aan!

Bestel Mijn Mama’s Kookboek nu als kerstcadeau voor het te laat is!

Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer

Kun je diabetes vermijden?

Kun je diabetes vermijden?

14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer