Iemand een goede tip voor Parijs?

Na een lange drukke week met bijzonder veel plezierige activiteiten op de radio, voor Rode Neuzen Dag en op deze foodblog, vertrek ik deze ochtend lekker vroeg met de Thalys naar Parijs. Ik sluit er aan bij een grote groep Belgische ondernemers die er samen zijn voor hun jaarlijkse Leaders Meeting. Vanavond ben ik de DJ op het galabal, en vanmiddag mag ik in een lezing de tentoonstelling “On The Wall” met allemaal schitterende kunst waarin de King Of Pop Michael Jackson centraal staat, in Le Grand Palais, inleiden.

Maar als je dan toch in Parijs bent, dan wil je natuurlijk ook even lekker eten. Morgenmiddag heb ik één van mijn favoriete topadressen geboekt. L’ Épicure in het Bristol Hotel. Ik heb de beste herinneringen aan dit prachtige drie sterrenrestaurant, dan tijdens zijn presidentschap wel eens “de kantine van Sarkozy” werd genoemd, omdat het de vaste stek was voor de officiële maar vooral officieuze lunches van Nicolas Sarkozy. Peter Goossens fluisterde me op de uitreiking van de Michelinsterren nog in dat l’Épicure volgens hem ook één van de toppers van dit moment is in de Franse hoofdstad. Betaalbaarder dan andere drie sterrenrestaurants, klassiek, maar erg lekker. Ik ben benieuwd. Ooit at ik er een waanzinnig gerecht met konijn en octopus, een combinatie waar ik nadien zelf ook wel eens mee aan de slag ben gegaan. Maar dat is voor morgen.

Ik ben voor vanmiddag nog op zoek naar een topplek voor een lichte lunch, in het centrum van Parijs. Liever niet te duur, maar wel erg lekker. Sinds ik zo vaak m’n tijd doorbreng in Barcelona ben ik nauwelijks nog in Parijs geweest, het kan makkelijk 5 jaar geleden zijn dat ik er was. Dus ik ben niet zo ontzettend goed meer mee met welke restaurantdjes vandaag nog absolute aanraders zijn. Dus alle suggesties zijn heel welkom. Sowieso hoop ik dat Parijs geen heksenketel zal zijn, er zijn vandaag namelijk grote betogingen en acties gepland van de “gele hesjes”, dus ik hou mijn hart vast. Hoe dan ook heb ik ontzettend veel zin in dit weekend, en m’n allereerste DJ-set in Parijs.