Iemand een goede tip voor Parijs?
Nieuws

Iemand een goede tip voor Parijs?

Na een lange drukke week met bijzonder veel plezierige activiteiten op de radio, voor Rode Neuzen Dag en op deze foodblog, vertrek ik deze ochtend lekker vroeg met de Thalys naar Parijs. Ik sluit er aan bij een grote groep Belgische ondernemers die er samen zijn voor hun jaarlijkse Leaders Meeting. Vanavond ben ik de DJ op het galabal, en vanmiddag mag ik in een lezing de tentoonstelling “On The Wall” met allemaal schitterende kunst waarin de King Of Pop Michael Jackson centraal staat, in Le Grand Palais, inleiden.

Maar als je dan toch in Parijs bent, dan wil je natuurlijk ook even lekker eten. Morgenmiddag heb ik één van mijn favoriete topadressen geboekt. L’ Épicure in het Bristol Hotel. Ik heb de beste herinneringen aan dit prachtige drie sterrenrestaurant, dan tijdens zijn presidentschap wel eens “de kantine van Sarkozy” werd genoemd, omdat het de vaste stek was voor de officiële maar vooral officieuze lunches van Nicolas Sarkozy. Peter Goossens fluisterde me op de uitreiking van de Michelinsterren nog in dat l’Épicure volgens hem ook één van de toppers van dit moment is in de Franse hoofdstad. Betaalbaarder dan andere drie sterrenrestaurants, klassiek, maar erg lekker. Ik ben benieuwd. Ooit at ik er een waanzinnig gerecht met konijn en octopus, een combinatie waar ik nadien zelf ook wel eens mee aan de slag ben gegaan. Maar dat is voor morgen.

Ik ben voor vanmiddag nog op zoek naar een topplek voor een lichte lunch, in het centrum van Parijs. Liever niet te duur, maar wel erg lekker. Sinds ik zo vaak m’n tijd doorbreng in Barcelona ben ik nauwelijks nog in Parijs geweest, het kan makkelijk 5 jaar geleden zijn dat ik er was. Dus ik ben niet zo ontzettend goed meer mee met welke restaurantdjes vandaag nog absolute aanraders zijn. Dus alle suggesties zijn heel welkom. Sowieso hoop ik dat Parijs geen heksenketel zal zijn, er zijn vandaag namelijk grote betogingen en acties gepland van de “gele hesjes”, dus ik hou mijn hart vast. Hoe dan ook heb ik ontzettend veel zin in dit weekend, en m’n allereerste DJ-set in Parijs.

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer