Ik ben een dolgelukkige mens. Ik heb een zalige krokusvakantie achter de rug. Het begon vorige vrijdag al met schitterende luistercijfers voor Joe, dat geeft al een mentale boost om op vakantie te vertrekken. Eenmaal aangekomen in Barcelona hadden we het geluk dat we een week vol zon kregen, dat maakt toch een flink verschil, en is in februari niet altijd evident.
Ik had een paar plannetjes deze vakantie: lekker eten, wat vrienden zien, wat relax werken voor Would Be Chef, een beetje koken, een opera zien, eens een lekkere massage tussendoor, mijn dressing hier eens helemaal reorganiseren (nu ik bijna 20 kilo kwijt ben moet de XL weer naar de verste plank en moeten de medium hemden en polo’s weer binnen handbereik komen te liggen) en vooral: veel wandelen. En dat heb ik gedaan. Ik heb gemiddeld zelfs meer dan 25 kilometer per dag gewandeld, wat bijzonder veel is. Deze vakantie heb ik meer dan 200 kilometer gestapt op op een goede week tijd. Zalig.
Maar mijn belangrijkste doel en hoop was dat ik mijn wandelboek af zou werken. Ik ben wellicht al meer dan vijf jaar aan het aankondigen dat het er aankomt. Maar ook al had ik al superveel geschreven, de finale afwerking werd telkens weer uitgesteld. Ik had altijd wel andere prioriteiten. Maar het is gebeurd. Eindelijk. Ik heb uren en uren zitten schrijven, en nu is alles in de juiste plooien gevallen. Deze week wordt het manuscript nog eens ultiem nagelezen door de eindredacteurs, en gaat een vormgever er al mee aan de slag. We gaan nog wat mooie inspirerende foto’s maken. En als alles goed gaat zul je eind april, begin mei mijn grote wandelboek (boordevol tips and tricks) dus kunnen kopen hier op deze site. Ik kan je wel zeggen dat ik opgelucht ben en super fier! Het is volgens mij een mooi en inspirerend boek geworden waar veel mensen straks in de lente veel zullen aan hebben. Spannend!
Vandaag is 12 september, dat is World Gym Day. Ik ben nu een kleine maand gezonder aan het leven, met goed resultaat. Ik ben zo’n kleine 7 kilo kwijt, de XL-hemden hangen weer verder weg in de kast omdat ik weer in de L kan, en ik voel me vooral beter … Lees meer
Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats … Lees meer
Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer
Iedereen houdt van lasagne, jong en oud. Vandaag kun je lasagne op zoveel verschillende manieren eten. Op de klassieke manier, maar ook met vis (mijn visboer C-Food in Lochristi heeft altijd twee verschillende vis-lasagnes in de aanbieding, eentje met zalm en een met zeevruchten en beiden zijn heerlijk) … Lees meer
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer