Ik beloof het al zo lang, maar ik heb het deze vakantie eindelijk gedaan!

Ik ben een dolgelukkige mens. Ik heb een zalige krokusvakantie achter de rug. Het begon vorige vrijdag al met schitterende luistercijfers voor Joe, dat geeft al een mentale boost om op vakantie te vertrekken. Eenmaal aangekomen in Barcelona hadden we het geluk dat we een week vol zon kregen, dat maakt toch een flink verschil, en is in februari niet altijd evident.

Ik had een paar plannetjes deze vakantie: lekker eten, wat vrienden zien, wat relax werken voor Would Be Chef, een beetje koken, een opera zien, eens een lekkere massage tussendoor, mijn dressing hier eens helemaal reorganiseren (nu ik bijna 20 kilo kwijt ben moet de XL weer naar de verste plank en moeten de medium hemden en polo’s weer binnen handbereik komen te liggen) en vooral: veel wandelen. En dat heb ik gedaan. Ik heb gemiddeld zelfs meer dan 25 kilometer per dag gewandeld, wat bijzonder veel is. Deze vakantie heb ik meer dan 200 kilometer gestapt op op een goede week tijd. Zalig.

Maar mijn belangrijkste doel en hoop was dat ik mijn wandelboek af zou werken. Ik ben wellicht al meer dan vijf jaar aan het aankondigen dat het er aankomt. Maar ook al had ik al superveel geschreven, de finale afwerking werd telkens weer uitgesteld. Ik had altijd wel andere prioriteiten. Maar het is gebeurd. Eindelijk. Ik heb uren en uren zitten schrijven, en nu is alles in de juiste plooien gevallen. Deze week wordt het manuscript nog eens ultiem nagelezen door de eindredacteurs, en gaat een vormgever er al mee aan de slag. We gaan nog wat mooie inspirerende foto’s maken. En als alles goed gaat zul je eind april, begin mei mijn grote wandelboek (boordevol tips and tricks) dus kunnen kopen hier op deze site. Ik kan je wel zeggen dat ik opgelucht ben en super fier! Het is volgens mij een mooi en inspirerend boek geworden waar veel mensen straks in de lente veel zullen aan hebben. Spannend!