Ik beloof het al zo lang, maar ik heb het deze vakantie eindelijk gedaan!
Nieuws

Ik beloof het al zo lang, maar ik heb het deze vakantie eindelijk gedaan!

Ik ben een dolgelukkige mens. Ik heb een zalige krokusvakantie achter de rug. Het begon vorige vrijdag al met schitterende luistercijfers voor Joe, dat geeft al een mentale boost om op vakantie te vertrekken. Eenmaal aangekomen in Barcelona hadden we het geluk dat we een week vol zon kregen, dat maakt toch een flink verschil, en is in februari niet altijd evident.

Ik had een paar plannetjes deze vakantie: lekker eten, wat vrienden zien, wat relax werken voor Would Be Chef, een beetje koken, een opera zien, eens een lekkere massage tussendoor, mijn dressing hier eens helemaal reorganiseren (nu ik bijna 20 kilo kwijt ben moet de XL weer naar de verste plank en moeten de medium hemden en polo’s weer binnen handbereik komen te liggen) en vooral: veel wandelen. En dat heb ik gedaan. Ik heb gemiddeld zelfs meer dan 25 kilometer per dag gewandeld, wat bijzonder veel is. Deze vakantie heb ik meer dan 200 kilometer gestapt op op een goede week tijd. Zalig.

Maar mijn belangrijkste doel en hoop was dat ik mijn wandelboek af zou werken. Ik ben wellicht al meer dan vijf jaar aan het aankondigen dat het er aankomt. Maar ook al had ik al superveel geschreven, de finale afwerking werd telkens weer uitgesteld. Ik had altijd wel andere prioriteiten. Maar het is gebeurd. Eindelijk. Ik heb uren en uren zitten schrijven, en nu is alles in de juiste plooien gevallen. Deze week wordt het manuscript nog eens ultiem nagelezen door de eindredacteurs, en gaat een vormgever er al mee aan de slag. We gaan nog wat mooie inspirerende foto’s maken. En als alles goed gaat zul je eind april, begin mei mijn grote wandelboek (boordevol tips and tricks) dus kunnen kopen hier op deze site. Ik kan je wel zeggen dat ik opgelucht ben en super fier! Het is volgens mij een mooi en inspirerend boek geworden waar veel mensen straks in de lente veel zullen aan hebben. Spannend!

Gerelateerde nieuwsberichten

iction

Ik heb nooit gerookt. Behalve … lang geleden …

Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer

Druiven in de keuken: meer dan een snack

Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer

on street food in Thailand

Al eens geprobeerd: krokodil op je bord?

Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

Wandelen: mijn dagelijkse yoga

Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer

Waar komen donuts precies vandaan?

Waar komen donuts precies vandaan?

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: er zijn verschillende theorieën over waar donuts precies vandaan komen, en verschillende culturen eisen de oorsprong een beetje op … Lees meer

Hier eet je volgens mij de allerbeste Crêpe Suzette

Crêpe Suzette is misschien wel de chicste pannenkoek die je ooit zult eten. Deze heerlijke Franse klassieker bestaat uit flinterdunne crêpes in een warme saus van boter, suiker, sinaasappelsap en sinaasappellikeur (vaak Grand Marnier of Cointreau) … Lees meer