Ik heb super fijn nieuws: Roeselare pakt lekker uit tijdens de Week van de Smaak, en ik mag van 18 tot 25 november de ambassadeur zijn van dit heerlijke lekkere event.
Traditioneel is Roeselare een stad van smaak en voeding. De stad ligt knal in de Vallei van de Voeding die dienst doet als de moestuin van Europa. De lokale producten scheren hoge toppen en de Roeselaarse gastronomie is er een van topniveau. Roeselare is dit jaar trouwens kandidaat voor UNESCO Creative City of Gastronomy. Ik heb wel wat vrienden in Roeselare, en ik weet dat ze daar houden van het goede leven! En één van de beste restaurants van ons land, Boury, kun je ook in Roeselare vinden.
Roeselare wil de bijzondere link met voeding dan ook extra in de kijker zetten tijdens Week van de Smaak, want smaak en voeding zitten diepgeworteld in de stad. Vanop de akkers tot in de serres. Van de bekende dinsdagmarkt boordevol verse producten tot en met de vele lokale specialiteiten.
Van donderdag 18 tot en met donderdag 25 november pakt Roeselare uit met tal van smaakvolle activiteiten. En ik ben het gezicht van de campagne en neem je komende week dus mee op sleeptouw langs allerlei lekkere activiteiten. Een stuk van de inschrijvingsgelden van de activiteiten tijdens Week van de Smaak gaat trouwens rechtstreeks naar de actie van Rode Neuzendag.
Hieronder een greep uit de vele activiteiten die plaatsvinden in het kader van Week Van De Smaak.
Op de Grote Markt van Roeselare gaan in het weekend van 20 en 21 november een drietal grote activiteiten door voor het grote publiek.
Rode Neuzen wil dit jaar leerkrachten een extra duwtje in de rug geven zodat ze jongeren nog beter kunnen bijstaan. Jongeren zijn immers helden in het verbergen van hun problemen.
In de Tent van de Grote Markt wordt ten voordele van Rode Neuzen om 9 u. een ontbijt georganiseerd met producten lekker van bij ons.
Schrijf je snel in via www.lekkerroeselare.be
De Junior Kitchen Battle is een kookwedstrijd voor jonge Roeselaarse chefs tussen 5 en 12 jaar oud! Samen met opa of oma steken de deelnemers een creatief gerecht in elkaar met een lokale of regionale toets en nemen het zo op tegen elkaar.
Ben jij een jong keukentalent? Stel je dan snel kandidaat op www.lekkerroeselare.be De plaatsen zijn beperkt.
Op zondag ben je welkom voor een heerlijke picknick! Het wordt een vrolijke boel met animatie voor groot en klein, muziek, sfeer en natuurlijk: een goed gevulde picknickmand met lekkers uit de regio.
Je kan inschrijven via www.lekkerroeselare.be voor een picknick om 11.30 u. of om 13.30 u.
Ook Lokaalmarkt werkt actief mee aan Week van de Smaak met de organisatie van ‘Lokaalmarkt trakteert!’. Op vrijdagnamiddag 19 november kan je er gratis degusteren en proeven van lokaal lekkers. Diezelfde namiddag krijgen anderstalige Roeselarenaars een leuke rondleiding in de stad onder de titel ‘Wuk proef je?’. Ook zij eindigen de dag in Lokaalmarkt.
Als het over voeding gaat, weten we dat het ook het oog wat wil. Onder de noemer ‘Vitrines met goesting’ zullen vitrines in het centrum van Roeselare er extra smakelijk uitzien dankzij de fotografiestudenten van CREO.
Taste & See l vrijdag 19 t.e.m. donderdag 25 november
Ook onze voedingsindustrie kan niet ontbreken in het programma en daarvoor hebben we drie exclusieve bedrijfsbezoeken in petto. Je kan een bezoek brengen aan de REO Veiling, pastafabrikant Soubry of brouwerij Rodenbach. Aan het bezoek is – in primeur – een diner gekoppeld verzorgd door een topchef in de VIP-ruimte van de nieuwe ‘Keuken van Roeselare’ (zie verder)
Snel inschrijven op www.lekkerroeselare.be is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt.
De voorbije maanden werd op de Munt in alle stilte De Keuken van Roeselare opgebouwd. De Keuken van Roeselare wordt de komende jaren het podium voor alle media en initiatieven rond koken, smaak en voeding. Productiehuizen kunnen het gebruiken als opnamestudio, uitgeverijen kunnen er terecht voor koekvoorstellingen. Of topchefs kunnen er experimenteren met nieuwe creaties.
De Keuken van Roeselare is een initiatief van Dovy Keukens samen met de vzw Vol-au-Vent en met steun van de Stad Roeselare.
De Keuken van Roeselare wordt officieel geopend in de Week van de Smaak.
Meer informatie
Alle activiteiten, meer info & inschrijven via www.lekkerroeselare.be
De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer
Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer
Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer
In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer