Ik heb super fijn nieuws: Roeselare pakt lekker uit tijdens de Week van de Smaak, en ik mag van 18 tot 25 november de ambassadeur zijn van dit heerlijke lekkere event.
Traditioneel is Roeselare een stad van smaak en voeding. De stad ligt knal in de Vallei van de Voeding die dienst doet als de moestuin van Europa. De lokale producten scheren hoge toppen en de Roeselaarse gastronomie is er een van topniveau. Roeselare is dit jaar trouwens kandidaat voor UNESCO Creative City of Gastronomy. Ik heb wel wat vrienden in Roeselare, en ik weet dat ze daar houden van het goede leven! En één van de beste restaurants van ons land, Boury, kun je ook in Roeselare vinden.
Roeselare wil de bijzondere link met voeding dan ook extra in de kijker zetten tijdens Week van de Smaak, want smaak en voeding zitten diepgeworteld in de stad. Vanop de akkers tot in de serres. Van de bekende dinsdagmarkt boordevol verse producten tot en met de vele lokale specialiteiten.
Van donderdag 18 tot en met donderdag 25 november pakt Roeselare uit met tal van smaakvolle activiteiten. En ik ben het gezicht van de campagne en neem je komende week dus mee op sleeptouw langs allerlei lekkere activiteiten. Een stuk van de inschrijvingsgelden van de activiteiten tijdens Week van de Smaak gaat trouwens rechtstreeks naar de actie van Rode Neuzendag.
Hieronder een greep uit de vele activiteiten die plaatsvinden in het kader van Week Van De Smaak.
Op de Grote Markt van Roeselare gaan in het weekend van 20 en 21 november een drietal grote activiteiten door voor het grote publiek.
Rode Neuzen wil dit jaar leerkrachten een extra duwtje in de rug geven zodat ze jongeren nog beter kunnen bijstaan. Jongeren zijn immers helden in het verbergen van hun problemen.
In de Tent van de Grote Markt wordt ten voordele van Rode Neuzen om 9 u. een ontbijt georganiseerd met producten lekker van bij ons.
Schrijf je snel in via www.lekkerroeselare.be
De Junior Kitchen Battle is een kookwedstrijd voor jonge Roeselaarse chefs tussen 5 en 12 jaar oud! Samen met opa of oma steken de deelnemers een creatief gerecht in elkaar met een lokale of regionale toets en nemen het zo op tegen elkaar.
Ben jij een jong keukentalent? Stel je dan snel kandidaat op www.lekkerroeselare.be De plaatsen zijn beperkt.
Op zondag ben je welkom voor een heerlijke picknick! Het wordt een vrolijke boel met animatie voor groot en klein, muziek, sfeer en natuurlijk: een goed gevulde picknickmand met lekkers uit de regio.
Je kan inschrijven via www.lekkerroeselare.be voor een picknick om 11.30 u. of om 13.30 u.
Ook Lokaalmarkt werkt actief mee aan Week van de Smaak met de organisatie van ‘Lokaalmarkt trakteert!’. Op vrijdagnamiddag 19 november kan je er gratis degusteren en proeven van lokaal lekkers. Diezelfde namiddag krijgen anderstalige Roeselarenaars een leuke rondleiding in de stad onder de titel ‘Wuk proef je?’. Ook zij eindigen de dag in Lokaalmarkt.
Als het over voeding gaat, weten we dat het ook het oog wat wil. Onder de noemer ‘Vitrines met goesting’ zullen vitrines in het centrum van Roeselare er extra smakelijk uitzien dankzij de fotografiestudenten van CREO.
Taste & See l vrijdag 19 t.e.m. donderdag 25 november
Ook onze voedingsindustrie kan niet ontbreken in het programma en daarvoor hebben we drie exclusieve bedrijfsbezoeken in petto. Je kan een bezoek brengen aan de REO Veiling, pastafabrikant Soubry of brouwerij Rodenbach. Aan het bezoek is – in primeur – een diner gekoppeld verzorgd door een topchef in de VIP-ruimte van de nieuwe ‘Keuken van Roeselare’ (zie verder)
Snel inschrijven op www.lekkerroeselare.be is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt.
De voorbije maanden werd op de Munt in alle stilte De Keuken van Roeselare opgebouwd. De Keuken van Roeselare wordt de komende jaren het podium voor alle media en initiatieven rond koken, smaak en voeding. Productiehuizen kunnen het gebruiken als opnamestudio, uitgeverijen kunnen er terecht voor koekvoorstellingen. Of topchefs kunnen er experimenteren met nieuwe creaties.
De Keuken van Roeselare is een initiatief van Dovy Keukens samen met de vzw Vol-au-Vent en met steun van de Stad Roeselare.
De Keuken van Roeselare wordt officieel geopend in de Week van de Smaak.
Meer informatie
Alle activiteiten, meer info & inschrijven via www.lekkerroeselare.be
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer
Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer