Ik ben ambassadeur van de week van de Smaak in Roeselare!
Nieuws

Ik ben ambassadeur van de week van de Smaak in Roeselare!

Ik heb super fijn nieuws: Roeselare pakt lekker uit tijdens de Week van de Smaak, en ik mag van 18 tot 25 november de ambassadeur zijn van dit heerlijke lekkere event.

Traditioneel is Roeselare een stad van smaak en voeding. De stad ligt knal in de Vallei van de Voeding die dienst doet als de moestuin van Europa. De lokale producten scheren hoge toppen en de Roeselaarse gastronomie is er een van topniveau. Roeselare is dit jaar trouwens kandidaat voor UNESCO Creative City of Gastronomy. Ik heb wel wat vrienden in Roeselare, en ik weet dat ze daar houden van het goede leven! En één van de beste restaurants van ons land, Boury, kun je ook in Roeselare vinden.

Roeselare wil de bijzondere link met voeding dan ook extra in de kijker zetten tijdens Week van de Smaak, want smaak en voeding zitten diepgeworteld in de stad. Vanop de akkers tot in de serres. Van de bekende dinsdagmarkt boordevol verse producten tot en met de vele lokale specialiteiten.

Van donderdag 18 tot en met donderdag 25 november pakt Roeselare uit met tal van smaakvolle activiteiten. En ik ben het gezicht van de campagne en neem je komende week dus mee op sleeptouw langs allerlei lekkere activiteiten. Een stuk van de inschrijvingsgelden van de activiteiten tijdens Week van de Smaak gaat trouwens rechtstreeks naar de actie van Rode Neuzendag.

Ik ben ambassadeur van de week van de Smaak in Roeselare!

Hieronder een greep uit de vele activiteiten die plaatsvinden in het kader van Week Van De Smaak.

Proeven in de Tent van de Smaak

Op de Grote Markt van Roeselare gaan in het weekend van 20 en 21 november een drietal grote activiteiten door voor het grote publiek.

Het Rode Neuzenontbijt l zaterdag 20 november l 9 u.

Rode Neuzen wil dit jaar leerkrachten een extra duwtje in de rug geven zodat ze jongeren nog beter kunnen bijstaan. Jongeren zijn immers helden in het verbergen van hun problemen.

In de Tent van de Grote Markt wordt ten voordele van Rode Neuzen om 9 u. een ontbijt georganiseerd met producten lekker van bij ons.

Schrijf je snel in via www.lekkerroeselare.be

Junior Kitchen Battle l zaterdag 20 november l 14 u.

De Junior Kitchen Battle is een kookwedstrijd voor jonge Roeselaarse chefs tussen 5 en 12 jaar oud! Samen met opa of oma steken de deelnemers een creatief gerecht in elkaar met een lokale of regionale toets en nemen het zo op tegen elkaar.

Ben jij een jong keukentalent? Stel je dan snel kandidaat op www.lekkerroeselare.be De plaatsen zijn beperkt.

Picknick met smaak l zondag 21 november l 11.30 u. en 13.30 u.

Op zondag ben je welkom voor een heerlijke picknick! Het wordt een vrolijke boel met animatie voor groot en klein, muziek, sfeer en natuurlijk: een goed gevulde picknickmand met lekkers uit de regio.

Je kan inschrijven via www.lekkerroeselare.be voor een picknick om 11.30 u. of om 13.30 u.

Proeven in de stad en de vitrines

Ook Lokaalmarkt werkt actief mee aan Week van de Smaak met de organisatie van ‘Lokaalmarkt trakteert!’. Op vrijdagnamiddag 19 november kan je er gratis degusteren en proeven van lokaal lekkers. Diezelfde namiddag krijgen anderstalige Roeselarenaars een leuke rondleiding in de stad onder de titel ‘Wuk proef je?’. Ook zij eindigen de dag in Lokaalmarkt.

Als het over voeding gaat, weten we dat het ook het oog wat wil. Onder de noemer ‘Vitrines met goesting’ zullen vitrines in het centrum van Roeselare er extra smakelijk uitzien dankzij de fotografiestudenten van CREO.

De Keuken van Roeselare en onze voedingsindustrie

Taste & See l vrijdag 19 t.e.m. donderdag 25 november

Ook onze voedingsindustrie kan niet ontbreken in het programma en daarvoor hebben we drie exclusieve bedrijfsbezoeken in petto. Je kan een bezoek brengen aan de REO Veiling, pastafabrikant Soubry of brouwerij Rodenbach. Aan het bezoek is – in primeur – een diner gekoppeld verzorgd door een topchef in de VIP-ruimte van de nieuwe ‘Keuken van Roeselare’ (zie verder)

Snel inschrijven op www.lekkerroeselare.be is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt.

De Keuken van Roeselare

De voorbije maanden werd op de Munt in alle stilte De Keuken van Roeselare opgebouwd. De Keuken van Roeselare wordt de komende jaren het podium voor alle media en initiatieven rond koken, smaak en voeding. Productiehuizen kunnen het gebruiken als opnamestudio, uitgeverijen kunnen er terecht voor koekvoorstellingen. Of topchefs kunnen er experimenteren met nieuwe creaties.

De Keuken van Roeselare is een initiatief van Dovy Keukens samen met de vzw Vol-au-Vent en met steun van de Stad Roeselare.

De Keuken van Roeselare wordt officieel geopend in de Week van de Smaak.

Meer informatie

Alle activiteiten, meer info & inschrijven via www.lekkerroeselare.be

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer