Ik ben ambassadeur van de week van de Smaak in Roeselare!
Nieuws

Ik ben ambassadeur van de week van de Smaak in Roeselare!

Ik heb super fijn nieuws: Roeselare pakt lekker uit tijdens de Week van de Smaak, en ik mag van 18 tot 25 november de ambassadeur zijn van dit heerlijke lekkere event.

Traditioneel is Roeselare een stad van smaak en voeding. De stad ligt knal in de Vallei van de Voeding die dienst doet als de moestuin van Europa. De lokale producten scheren hoge toppen en de Roeselaarse gastronomie is er een van topniveau. Roeselare is dit jaar trouwens kandidaat voor UNESCO Creative City of Gastronomy. Ik heb wel wat vrienden in Roeselare, en ik weet dat ze daar houden van het goede leven! En één van de beste restaurants van ons land, Boury, kun je ook in Roeselare vinden.

Roeselare wil de bijzondere link met voeding dan ook extra in de kijker zetten tijdens Week van de Smaak, want smaak en voeding zitten diepgeworteld in de stad. Vanop de akkers tot in de serres. Van de bekende dinsdagmarkt boordevol verse producten tot en met de vele lokale specialiteiten.

Van donderdag 18 tot en met donderdag 25 november pakt Roeselare uit met tal van smaakvolle activiteiten. En ik ben het gezicht van de campagne en neem je komende week dus mee op sleeptouw langs allerlei lekkere activiteiten. Een stuk van de inschrijvingsgelden van de activiteiten tijdens Week van de Smaak gaat trouwens rechtstreeks naar de actie van Rode Neuzendag.

Ik ben ambassadeur van de week van de Smaak in Roeselare!

Hieronder een greep uit de vele activiteiten die plaatsvinden in het kader van Week Van De Smaak.

Proeven in de Tent van de Smaak

Op de Grote Markt van Roeselare gaan in het weekend van 20 en 21 november een drietal grote activiteiten door voor het grote publiek.

Het Rode Neuzenontbijt l zaterdag 20 november l 9 u.

Rode Neuzen wil dit jaar leerkrachten een extra duwtje in de rug geven zodat ze jongeren nog beter kunnen bijstaan. Jongeren zijn immers helden in het verbergen van hun problemen.

In de Tent van de Grote Markt wordt ten voordele van Rode Neuzen om 9 u. een ontbijt georganiseerd met producten lekker van bij ons.

Schrijf je snel in via www.lekkerroeselare.be

Junior Kitchen Battle l zaterdag 20 november l 14 u.

De Junior Kitchen Battle is een kookwedstrijd voor jonge Roeselaarse chefs tussen 5 en 12 jaar oud! Samen met opa of oma steken de deelnemers een creatief gerecht in elkaar met een lokale of regionale toets en nemen het zo op tegen elkaar.

Ben jij een jong keukentalent? Stel je dan snel kandidaat op www.lekkerroeselare.be De plaatsen zijn beperkt.

Picknick met smaak l zondag 21 november l 11.30 u. en 13.30 u.

Op zondag ben je welkom voor een heerlijke picknick! Het wordt een vrolijke boel met animatie voor groot en klein, muziek, sfeer en natuurlijk: een goed gevulde picknickmand met lekkers uit de regio.

Je kan inschrijven via www.lekkerroeselare.be voor een picknick om 11.30 u. of om 13.30 u.

Proeven in de stad en de vitrines

Ook Lokaalmarkt werkt actief mee aan Week van de Smaak met de organisatie van ‘Lokaalmarkt trakteert!’. Op vrijdagnamiddag 19 november kan je er gratis degusteren en proeven van lokaal lekkers. Diezelfde namiddag krijgen anderstalige Roeselarenaars een leuke rondleiding in de stad onder de titel ‘Wuk proef je?’. Ook zij eindigen de dag in Lokaalmarkt.

Als het over voeding gaat, weten we dat het ook het oog wat wil. Onder de noemer ‘Vitrines met goesting’ zullen vitrines in het centrum van Roeselare er extra smakelijk uitzien dankzij de fotografiestudenten van CREO.

De Keuken van Roeselare en onze voedingsindustrie

Taste & See l vrijdag 19 t.e.m. donderdag 25 november

Ook onze voedingsindustrie kan niet ontbreken in het programma en daarvoor hebben we drie exclusieve bedrijfsbezoeken in petto. Je kan een bezoek brengen aan de REO Veiling, pastafabrikant Soubry of brouwerij Rodenbach. Aan het bezoek is – in primeur – een diner gekoppeld verzorgd door een topchef in de VIP-ruimte van de nieuwe ‘Keuken van Roeselare’ (zie verder)

Snel inschrijven op www.lekkerroeselare.be is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt.

De Keuken van Roeselare

De voorbije maanden werd op de Munt in alle stilte De Keuken van Roeselare opgebouwd. De Keuken van Roeselare wordt de komende jaren het podium voor alle media en initiatieven rond koken, smaak en voeding. Productiehuizen kunnen het gebruiken als opnamestudio, uitgeverijen kunnen er terecht voor koekvoorstellingen. Of topchefs kunnen er experimenteren met nieuwe creaties.

De Keuken van Roeselare is een initiatief van Dovy Keukens samen met de vzw Vol-au-Vent en met steun van de Stad Roeselare.

De Keuken van Roeselare wordt officieel geopend in de Week van de Smaak.

Meer informatie

Alle activiteiten, meer info & inschrijven via www.lekkerroeselare.be

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer