Ik ben ambassadeur van de week van de Smaak in Roeselare!
Nieuws

Ik ben ambassadeur van de week van de Smaak in Roeselare!

Ik heb super fijn nieuws: Roeselare pakt lekker uit tijdens de Week van de Smaak, en ik mag van 18 tot 25 november de ambassadeur zijn van dit heerlijke lekkere event.

Traditioneel is Roeselare een stad van smaak en voeding. De stad ligt knal in de Vallei van de Voeding die dienst doet als de moestuin van Europa. De lokale producten scheren hoge toppen en de Roeselaarse gastronomie is er een van topniveau. Roeselare is dit jaar trouwens kandidaat voor UNESCO Creative City of Gastronomy. Ik heb wel wat vrienden in Roeselare, en ik weet dat ze daar houden van het goede leven! En één van de beste restaurants van ons land, Boury, kun je ook in Roeselare vinden.

Roeselare wil de bijzondere link met voeding dan ook extra in de kijker zetten tijdens Week van de Smaak, want smaak en voeding zitten diepgeworteld in de stad. Vanop de akkers tot in de serres. Van de bekende dinsdagmarkt boordevol verse producten tot en met de vele lokale specialiteiten.

Van donderdag 18 tot en met donderdag 25 november pakt Roeselare uit met tal van smaakvolle activiteiten. En ik ben het gezicht van de campagne en neem je komende week dus mee op sleeptouw langs allerlei lekkere activiteiten. Een stuk van de inschrijvingsgelden van de activiteiten tijdens Week van de Smaak gaat trouwens rechtstreeks naar de actie van Rode Neuzendag.

Ik ben ambassadeur van de week van de Smaak in Roeselare!

Hieronder een greep uit de vele activiteiten die plaatsvinden in het kader van Week Van De Smaak.

Proeven in de Tent van de Smaak

Op de Grote Markt van Roeselare gaan in het weekend van 20 en 21 november een drietal grote activiteiten door voor het grote publiek.

Het Rode Neuzenontbijt l zaterdag 20 november l 9 u.

Rode Neuzen wil dit jaar leerkrachten een extra duwtje in de rug geven zodat ze jongeren nog beter kunnen bijstaan. Jongeren zijn immers helden in het verbergen van hun problemen.

In de Tent van de Grote Markt wordt ten voordele van Rode Neuzen om 9 u. een ontbijt georganiseerd met producten lekker van bij ons.

Schrijf je snel in via www.lekkerroeselare.be

Junior Kitchen Battle l zaterdag 20 november l 14 u.

De Junior Kitchen Battle is een kookwedstrijd voor jonge Roeselaarse chefs tussen 5 en 12 jaar oud! Samen met opa of oma steken de deelnemers een creatief gerecht in elkaar met een lokale of regionale toets en nemen het zo op tegen elkaar.

Ben jij een jong keukentalent? Stel je dan snel kandidaat op www.lekkerroeselare.be De plaatsen zijn beperkt.

Picknick met smaak l zondag 21 november l 11.30 u. en 13.30 u.

Op zondag ben je welkom voor een heerlijke picknick! Het wordt een vrolijke boel met animatie voor groot en klein, muziek, sfeer en natuurlijk: een goed gevulde picknickmand met lekkers uit de regio.

Je kan inschrijven via www.lekkerroeselare.be voor een picknick om 11.30 u. of om 13.30 u.

Proeven in de stad en de vitrines

Ook Lokaalmarkt werkt actief mee aan Week van de Smaak met de organisatie van ‘Lokaalmarkt trakteert!’. Op vrijdagnamiddag 19 november kan je er gratis degusteren en proeven van lokaal lekkers. Diezelfde namiddag krijgen anderstalige Roeselarenaars een leuke rondleiding in de stad onder de titel ‘Wuk proef je?’. Ook zij eindigen de dag in Lokaalmarkt.

Als het over voeding gaat, weten we dat het ook het oog wat wil. Onder de noemer ‘Vitrines met goesting’ zullen vitrines in het centrum van Roeselare er extra smakelijk uitzien dankzij de fotografiestudenten van CREO.

De Keuken van Roeselare en onze voedingsindustrie

Taste & See l vrijdag 19 t.e.m. donderdag 25 november

Ook onze voedingsindustrie kan niet ontbreken in het programma en daarvoor hebben we drie exclusieve bedrijfsbezoeken in petto. Je kan een bezoek brengen aan de REO Veiling, pastafabrikant Soubry of brouwerij Rodenbach. Aan het bezoek is – in primeur – een diner gekoppeld verzorgd door een topchef in de VIP-ruimte van de nieuwe ‘Keuken van Roeselare’ (zie verder)

Snel inschrijven op www.lekkerroeselare.be is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt.

De Keuken van Roeselare

De voorbije maanden werd op de Munt in alle stilte De Keuken van Roeselare opgebouwd. De Keuken van Roeselare wordt de komende jaren het podium voor alle media en initiatieven rond koken, smaak en voeding. Productiehuizen kunnen het gebruiken als opnamestudio, uitgeverijen kunnen er terecht voor koekvoorstellingen. Of topchefs kunnen er experimenteren met nieuwe creaties.

De Keuken van Roeselare is een initiatief van Dovy Keukens samen met de vzw Vol-au-Vent en met steun van de Stad Roeselare.

De Keuken van Roeselare wordt officieel geopend in de Week van de Smaak.

Meer informatie

Alle activiteiten, meer info & inschrijven via www.lekkerroeselare.be

Gerelateerde nieuwsberichten

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer

D3235_stuntprijzen_social_1080x1080_ornbe_v2

Wijn Ornelis stopt! Maar dat is geen slecht nieuws…

Ik wil je iets belangrijks vertellen. Misschien was het je al opgevallen dat het de laatste tijd wat stiller was in onze wijnwinkel www.wijnornelis.be Daar hadden we ook een bijzondere reden voor … Lees meer