Ik ben echt een shitty friend… Sorry #notsorry

Ik moet toegeven: ik ben een shitty friend. Niet omdat ik (zogezegd) teveel chilipeper in de pasta van mijn schoonmoeder heb gedaan. En een paar lepeltjes laxeermiddel. Neen, dat is de knipoog waarmee ik gewoon wil zeggen: ik steun volle bak de nieuwe campagne van “Stop Darmkanker“.

De campagne werd daarnet bij Anke en mezelf in de ochtendshow van Joe gelanceerd door de gerenommeerde kanker specialist Luc Colemont. En het is nodig! Want elke dag sterven 5 Vlamingen aan darmkanker. Dat zijn er 5 teveel. Want als darmkanker op tijd wordt opgespoord heb je meer dan 90% kans op genezing. Vanaf je 51ste krijg je van de overheid een gratis test toegestuurd om de twee jaar, maar minder dan de helft van de ontvangers doet de test ook echt. En dat is echt te weinig

Daarom wil ik samen met een paar andere bekende mensen als Goedele Liekens en Geert Hoste, Kathleen Cools, Martine Prenen en Tom Lenaerts m’n schouders onder deze campagne zetten, als ambassadeur. Enfin als shitty friend. Ik wil de mensen rondom mij maar ook alle andere 40-plussers mee helpen overtuigen om één keer per jaar een stoelgangtest te die doen. Een kleine moeite die je leven kan redden. En dat is gene shit. Toch? Ga er zelf alstublieft voor zodat we nog lang van het goede leven kunnen genieten!

Meer info over deze campagne kun je hier vinden.