Ik ben een gelukkig mens want ... ik ga naar Barcelona!
Nieuws

Ik ben een gelukkig mens want … ik ga naar Barcelona!

Een lang weekend, met een klein beetje zon, maar vooral heel veel regen. En temperaturen waar ik ook niet echt warm van wordt. En op de koop toe heb ik ook geen DJ-sets. Logisch. Fuiven mogen niet, trouwfeesten en andere dansfeesten zijn ook nog steeds verboden. Wat zou de Sven Ornelis van 2 jaar geleden dan gedaan hebben? Tuurlijk. Die zat gisterenmiddag na de ochtendshow al op het vliegtuig naar Barcelona. We zouden gegeten hebben gisterenavond in Via Veneto, mijn favoriete restaurant in de stad, en we zouden vijf dagen lang genoten hebben van de zon, veel gewandeld hebben en gerust, wat gewinkeld hebben en een klassiek concertje meegepikt hebben, en zo vlak voor de rush van zes weken richting zomervakantie zou ik helemaal opgeladen zijn met zon en blijheid, met energie en relativeringsvermogen. Ideaal, zo’n weekendje weg naar ons tweede (t)huis.

Nu zie ik op mijn sociale media opvallend veel mensen vertrekken naar de zon. Een goede vriend is met de auto naar Spanje. Naar een oranje zone. Ze rijden door heel veel rood, en ik zag dat ze zelfs al eens een dagtrip naar het rode Barcelona hebben gemaakt. Maar strikt genomen moeten ze niet in quarantaine bij terugkomst, want de echte bestemming was oranje, en die is relatief veilig. Een andere kameraad gaat het vliegtuig op voor een lang weekend Valencia. Zelfde verhaal: oranje. Dat mag. Ik zie mensen naar alle uithoeken van Europa vliegen. Een deel daarvan gaat daarna in quarantaine, maar een deel ook zeker niet. Wat niet weet niet deert, en de boete van 250 euro nemen ze dan maar als een berekend risico, als die quarantaine al wordt gecontroleerd en gesanctioneerd. Mensen snakken naar de zon. Ze willen weg. Ik snap ze.

Heel veel mensen vragen of ik de komende weken nog vlieg naar ons tweede huis. Ik heb er zot veel zin in, want daar is de lente, ja zelfs bijna de zomer al begonnen, en hier is het nog een tijdje aan het kwakkelen. Ik heb tijd in de weekends, en heel veel goesting, en omdat wij altijd onze uitstapjes heel ver op voorhand planden, heb ik nog best wat vliegtickets van vorig jaar liggen die we dringend moeten recupereren. Maar voorlopig kleurt Barcelona nog rood, en tijd voor een quarantaine na een weekendje weg heb ik niet. En voor vier dagen de auto nemen naar daar is toch zo’n beetje van het goede teveel.

Maar ik ben wel aan het aftellen! Wellicht zal ik ergens eind mei of begin juni mijn eerste vaccin-prikje krijgen en enkele weken nadien eindigt het radioseizoen. En dan ben ik in principe vrij om te vertrekken. Mijn definitieve planning hangt af van de datum van de tweede prik. Maar ik maak me sterk dat ik de 25ste juni in de auto spring richting Barcelona. Op een rustige manier, met een aantal culinaire tussenstapjes in La Douce France, en een bezoek aan goede vrienden die in Condom wonen tussen Bordeaux en Toulouse. En dan steek ik de Pyreneeën over en arriveer ik eindelijk weer in onze flat in Barcelona, waar ik een dikke laag van de zetels en van dit covidjaar zal mogen vegen. Niet erg. Ik kijk er zo ontzettend hard naar uit!

Ik wil er in juli uitgebreid van profiteren, want het zal daarna weer flink puzzelen worden. Voor het tweede deel van de zomer en zeker voor het najaar en voor 2022 stromen de aanvragen voor DJ-sets namelijk weer vollebak binnen. Mensen zullen weer met volle teugen willen genieten van het leven, op reis gaan ja, op restaurant gaan en op café, en de organisatoren van fuiven, personeelsfeesten en party’s en zelfs trouwfeesten hebben bijzonder veel zin om nu hun data te prikken. Zij gaan er wellicht terecht van uit dat mensen straks weer onbezorgd willen dansen en feesten en wat in te halen hebben. Als je zelf trouwens ook een feest wil organiseren, alle info over mijn DJ-werk kun je vinden op deze site www.svenornelis.be

Jammer dus dat we dit weekend, of het volgende, ook al een verlengd weekend, niet naar Barcelona kunnen. Maar over zes weken is het wel zover, en het aftellen maakt me nu al gelukkig. Ik kijk er nu al ontzettend naar uit. Tegen dan zal ik zelf minstens voor de helft gevaccineerd zijn, ook in Spanje worden de prikjes vlijtig gezet, en dalen het aantal besmettingen, en dus wordt het daar ook snel een oranje zone. Dus ik kijk er echt ontzettend naar uit. Die gedachte, ook al is het nog anderhalve maand, maakt me vandaag een super gelukkige mensen. Overigens: deze dag is ook in Vlaanderen met zon en fluitende vogels gestart, en vanmiddag ga ik mijn eerste terrasje doen in Antwerpen, dus mij hoor je niet klagen!

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer