Een lang weekend, met een klein beetje zon, maar vooral heel veel regen. En temperaturen waar ik ook niet echt warm van wordt. En op de koop toe heb ik ook geen DJ-sets. Logisch. Fuiven mogen niet, trouwfeesten en andere dansfeesten zijn ook nog steeds verboden. Wat zou de Sven Ornelis van 2 jaar geleden dan gedaan hebben? Tuurlijk. Die zat gisterenmiddag na de ochtendshow al op het vliegtuig naar Barcelona. We zouden gegeten hebben gisterenavond in Via Veneto, mijn favoriete restaurant in de stad, en we zouden vijf dagen lang genoten hebben van de zon, veel gewandeld hebben en gerust, wat gewinkeld hebben en een klassiek concertje meegepikt hebben, en zo vlak voor de rush van zes weken richting zomervakantie zou ik helemaal opgeladen zijn met zon en blijheid, met energie en relativeringsvermogen. Ideaal, zo’n weekendje weg naar ons tweede (t)huis.
Nu zie ik op mijn sociale media opvallend veel mensen vertrekken naar de zon. Een goede vriend is met de auto naar Spanje. Naar een oranje zone. Ze rijden door heel veel rood, en ik zag dat ze zelfs al eens een dagtrip naar het rode Barcelona hebben gemaakt. Maar strikt genomen moeten ze niet in quarantaine bij terugkomst, want de echte bestemming was oranje, en die is relatief veilig. Een andere kameraad gaat het vliegtuig op voor een lang weekend Valencia. Zelfde verhaal: oranje. Dat mag. Ik zie mensen naar alle uithoeken van Europa vliegen. Een deel daarvan gaat daarna in quarantaine, maar een deel ook zeker niet. Wat niet weet niet deert, en de boete van 250 euro nemen ze dan maar als een berekend risico, als die quarantaine al wordt gecontroleerd en gesanctioneerd. Mensen snakken naar de zon. Ze willen weg. Ik snap ze.
Heel veel mensen vragen of ik de komende weken nog vlieg naar ons tweede huis. Ik heb er zot veel zin in, want daar is de lente, ja zelfs bijna de zomer al begonnen, en hier is het nog een tijdje aan het kwakkelen. Ik heb tijd in de weekends, en heel veel goesting, en omdat wij altijd onze uitstapjes heel ver op voorhand planden, heb ik nog best wat vliegtickets van vorig jaar liggen die we dringend moeten recupereren. Maar voorlopig kleurt Barcelona nog rood, en tijd voor een quarantaine na een weekendje weg heb ik niet. En voor vier dagen de auto nemen naar daar is toch zo’n beetje van het goede teveel.
Maar ik ben wel aan het aftellen! Wellicht zal ik ergens eind mei of begin juni mijn eerste vaccin-prikje krijgen en enkele weken nadien eindigt het radioseizoen. En dan ben ik in principe vrij om te vertrekken. Mijn definitieve planning hangt af van de datum van de tweede prik. Maar ik maak me sterk dat ik de 25ste juni in de auto spring richting Barcelona. Op een rustige manier, met een aantal culinaire tussenstapjes in La Douce France, en een bezoek aan goede vrienden die in Condom wonen tussen Bordeaux en Toulouse. En dan steek ik de Pyreneeën over en arriveer ik eindelijk weer in onze flat in Barcelona, waar ik een dikke laag van de zetels en van dit covidjaar zal mogen vegen. Niet erg. Ik kijk er zo ontzettend hard naar uit!
Ik wil er in juli uitgebreid van profiteren, want het zal daarna weer flink puzzelen worden. Voor het tweede deel van de zomer en zeker voor het najaar en voor 2022 stromen de aanvragen voor DJ-sets namelijk weer vollebak binnen. Mensen zullen weer met volle teugen willen genieten van het leven, op reis gaan ja, op restaurant gaan en op café, en de organisatoren van fuiven, personeelsfeesten en party’s en zelfs trouwfeesten hebben bijzonder veel zin om nu hun data te prikken. Zij gaan er wellicht terecht van uit dat mensen straks weer onbezorgd willen dansen en feesten en wat in te halen hebben. Als je zelf trouwens ook een feest wil organiseren, alle info over mijn DJ-werk kun je vinden op deze site www.svenornelis.be
Jammer dus dat we dit weekend, of het volgende, ook al een verlengd weekend, niet naar Barcelona kunnen. Maar over zes weken is het wel zover, en het aftellen maakt me nu al gelukkig. Ik kijk er nu al ontzettend naar uit. Tegen dan zal ik zelf minstens voor de helft gevaccineerd zijn, ook in Spanje worden de prikjes vlijtig gezet, en dalen het aantal besmettingen, en dus wordt het daar ook snel een oranje zone. Dus ik kijk er echt ontzettend naar uit. Die gedachte, ook al is het nog anderhalve maand, maakt me vandaag een super gelukkige mensen. Overigens: deze dag is ook in Vlaanderen met zon en fluitende vogels gestart, en vanmiddag ga ik mijn eerste terrasje doen in Antwerpen, dus mij hoor je niet klagen!
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer